19.5.18

İzledim Bitti - Sınav


sınav filmi ile ilgili görsel sonucu

2006 yapımı türk filmi.

Bir eğitim konulu film daha.Sanırım bu aralar eğitim konusuna taktım.Gerçi hep gıcığım o konuya.

İki güne yayıp ödevler yüzünden bir türlü bitiremediğim efsane bir film.Benim doğumumdan 2 yıl sonra çekilmesine rağmen neden izlememişim hiç bilmiyorum ama iyiki rastladım da izledim.



sınav filmi ile ilgili görsel sonucu
ne gülmüştüm ama :D
harika karakterlersiniz,harika oynadınız siz çok yaşayın

Günümüzün en tartışmalı sınav sistemlerinden biri olan ÖSS için hazırlanan binlerce öğrenciden birkaçı olan Gamze, Uluç, Kaan, Mert ve Sinan isimli beş genç ailelerini ve çevrelerini başarısızlığa uğratacakları korkusuyla bir çıkış yolu aramaktadırlar. Notlarını normal yollardan yükseltemeyeceğini anlayan gençler lise başarı puanlarını yükseltmek için sınav sorularını çalmaya karar verirler. Bu sayede bu dertten kurtulan öğrenciler sıra ÖSS'ye geldiğinde aynı başarıyı gösterebilecekler midir?
Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliğini yaptığı Sınav'ın başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Yağmur Atacan, Rüya Önal gibi genç isimlerin yanında Hümeyra, Altan Erkekli, Güven Kıraç gibi usta isimler de yer alıyor.


Ä°lgili resim
söylemeden de geçmeyeyim bu repliğe bayıldım...

Lanet olsun başarısız eğitim sistemi!
Bence bu filmi eğitim sistemini şekillendirenlere ve velilere izletmek lazım.
İzlenmez anlatılır bir film.Öğrencilere(aynı zamanda bana) yapılanları,yarış atı muammelesini ve duyguların,hayallerin hiçe sayılmasını bu filmde açık açık görebiliriz.Bir isyan niteliğinde olan bu film,izlenilmesi gereken bir film.Oyunculuklar güzel,hikaye güzel,çekimleri özellikle sevdim,yeni olmasa da bence başarılı bir çekim.
Karakterlerin anlatımı,her birinin neler yaşadığının detaylarıyla bize sunulması,bittikten sonra tadı damağımda kaldı.Ayrıca,sonu özellikle beni darma dağın etmişti.
Eğer hala izlemediyseniz hemen gitmeniz ve izlemeniz gereken bir film,tek saniye bile kaçırmayın!


sınav filmi ile ilgili görsel sonucu

Maalesef bu günlerde böyle güzel filmler yapılmıyor,gerçekler söylenmiyor,saçma sapan aşk dizileri,aynı şeyi tekrarlayan komedi filmleri ve başarısız korku filmleri arasında iyi yapımlar da harcanıyor.Ama bence hala umut var,iyi olan herşeyi takip etmeli,destek olmalı ve umudumuzu kaybetmemeliyiz.

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

2 yorum:

Okuduğum bloglar