5.9.18

Efsaneler Asla Ölmez - Queen


queen ile ilgili görsel sonucu


Hazır Freddie Mercury'nin doğum günüyken,bu yazıyı yazmalıyım.

Son zamanlarda çok dinlediğim bir grup var.Öyle ki her gün dinliyorum ve yakında albümlerinin hepsini incelemeye başlayacağım.Çok efsane bir grup bu.

Dizi - X Files - 11. sezon


X files season 11 ile ilgili görsel sonucu

Çocukluğumun dizisi X Files'ın son 11. sezonunu da bu yaz izledim.

Film - Yurttaş Kane - Citizen Kane



Yurttaş Kane ile ilgili görsel sonucu

Sinemaya yeni bir takım çekim teknikleri getirmiş,sinemanın en önemli filmlerinden biri.

Yurttaş Kane, ölen bir iş adamının ölmeden önce söylediği bir sözün sırrını açığa çıkarmaya çalışan bir muhabirin hikayesini konu ediyor. Tanınmış iş adamı Charles Foster Kane gösterişli bir hayatın barındırdığı her şeye sahiptir; bolca para, şöhret, prestij ve kadınlar... Fakat ani ölümünün ardından, ölmeden önce söylediği son söz olan “Rosebud” bir giz perdesini doğurur. Yakın çevresindeki kimsenin anlamanı bilmediği bu sözcük Kane’in ölümüne ve yaşamına dair bazı sırların varlığını işaret eder. Bu kelimenin anlamını açığa çıkarmaya çalışan gazeteci Jerry Thompson Foster’ın arkadaşları, ailesi ve iş arkadaşlarıyla röportajlar yapmaya başlar. Bu kişiler Kane hakkında hikayeler anlattıkça gazeteci puzzle’ın parçalarını birleştirmeye başlar. Usta yönetmen Orson Welles’in başyapıtı Yurttaş Kane, sinema tarihinin en önemli kilometre taşlarından biridir.

Kane'in hayat hikayesini izlemek eğlenceliydi,özellikle gazeteciliğe başladığı bölümleri izlemekten özel bir keyif aldım.Filmin sonuna kadar Rosebud ne diye ben de düşündüm durdum.

Yurttaş Kane'in hikayesi adeta zamanla benliğini kaybetmiş,olduğu kişiden uzaklaşmış ve yavaş yavaş sadece huzurlu çocukluk yıllarını özleyen bir adamın hikayesi.

spoiler
Rosebud çocukluk kızağıymış ya...Cidden mi Kane demekten kendimi alamadım ama anlamı çok güzel,adam ölüm anında dahi huzurlu çocukluğunu özlüyor...
spoiler bitti

Şöyle eski,siyah beyaz bir film izleyeyim de yanında bitter çikolata yiyeyim diyen benim gibi insanlardansanız,size bu 1941 yapımı efsane filmi tavsiye ederim.

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

Okuduğum bloglar