11.4.15

Okudum bitti-John Verdon-Peter Pan Ölmeli-Dave Gurney #4




John Verdon'un şimdiye dek yazdığı bu en şaşırtıcı romanında, her olayı bulmaca çözer gibi ele alan Dave Gurney, polisin belirttiği şekilde işlenmesi imkansız olan bir cinayeti sıra dışı dehasıyla çözebilecek mi…


Varlıklı bir işadamı, annesinin cenazesinde suikasta kurban gitmiştir. Suçlu bulunan karısı tutuklanır ve ömür boyu hapse mahkum edilir. Onun masum olduğuna inanan sürgündeki dedektif Hardwick, bu esrarı çözebilecek tek kişinin, Dahi Dedektif DaveGurney'in kapısını çalar. 
Suikastçının, bulunduğu noktadan hedefi vurabilmesinin imkansızlığı sadece Gurney'in dikkat edebileceği küçük bir ayrıntıydı.
Gurney, soruşturma için delilleri toplamaya başladıkça birbiri ardına tuhaflıklar olduğunu fark eder ve çok geçmeden tehlikeli bir adamın, sonucunda sadece ölüm olan şeytani hamleleriyle karşı karşıya kalır. Bu adamla alay eden herkes, bir gün ansızın ortadan kaybolmuş, kendilerinden bir daha hiç haber alınamamıştır. Öldürürken hep aynı şarkıyı mırıldanan, dünyanın en azılı tetikçisi, çocuk görünümlü olduğu için "Peter Pan" denilen sihirbaz bir cani.

"Dehşet verici bir olay ve çatallı yol ayrımında bir dedektif. Kesinlikle başarılı bir kombinasyon."
-New York Daily News-

"SherlockHolmes gibi Gurney de gerçeğe o derece susamış, hassas ve mantıklı."
-New York Times-

"John Verdon gizemli bir olayın akıl almaz örgüsünü işlerken hikayenin en beklenmedik anında ortaya çıkıveren, şeytani bir kurnazlığa sahip."
-Washington Post-
(Tanıtım Bülteninden)


DUYURU-Manolya arkadaşımızdan kitap etkinliği

     


       
  Merhaba,
öncelikle uzun bir zamandır buralardan kaybolduğum için hepinize bir özür borçluyum.Ama hey!Ben okuyan,ablamla zaman geçirmeye çalışan ve yeni bulduğumuz oyunlara kendini azıcık kaptıran küçük bir kızım!Ayrıca bu kadar zamandır ortalardan puf olup uçmamın bir sebebi de var.Teknik sorunlardan dolayı.Bir türlü kendi bloğuma giremedim.O yüzden de uzun zamandır sizlerden uzak kaldım.Her neyse,artık buradayım! :)

Bilgilendirme olsun,artık blogger'a Google Chrome'dan gireceğim.Biraz yavaş çalıştığı doğru,ama gayet düzenli bir web programı.O yüzden bunu sevdim. :)

Evet,gelelim esas konumuza.Bloğuma girer girmez Manolya Özkan'ın yorumunu gördüm.Kendisi bloğunda okuduğum üzere çok güzel bir etkinlik yapıyor ve benden de duyurmamı rica ediyor.Onu kırar mıyım hiç?Gerçi kimseyi kırmıyorum da o başka.Neyse,kızın bloğuna üye olup hemen koştum buraya.Arkadaşımızın kitap okuma etkinliği o kadar güzel ve akıllıca ki.Öğretmenlerinin tavsiye ettiği kitaplardan derleyip toparlayıp bir liste yapmış,bir dizi kitap seçmiş ve bizim okumamız için önümüze sunuyor.Liste 60 kitaptan ibaret.Söylediğine göre bu kitaplar ona çok şey öğretmiş.Listede verdiği 60 kitaptan seçtiğiniz kitapları okuyacaksınız ve her ay en çok kitap okuyan kişiye listeden istediği bir kitabı hediye edecek.Bu kadar kolay ve güzel bir şey.

Etkinliğe katılmak için tek yapmanız gereken manolyaozkan@gmail.com  adresinden ona yorum atmanız.Bloğa ise buradan bakabilirsiniz.


Teşekkürler. :)



Logo Design by FlamingText.com



Okuduğum bloglar