30.12.16

2016 - Nasıl Geçti? - Ne okudum,ne izledim,ne yaptım

new year anime ile ilgili görsel sonucu


Herkese merhabalar!

Evet,2016 bitiyor,2017 geliyor.Nedense bana çok hızlı bitip çok hızlı başlıyormuş gibi geliyor bu yıllar.Daha dün 2015 bitmemiş miydi,2016 geliyor diyorduk.Şimdi de 2016 bitti,nasıl bitti,nasıl oldu hiç anlamadım.

Bu yıl,yaşanan olaylar açısından pek iyi değildi.Özellikle kardeş ülke Türkiye için.Açıkçası sosyal medyaya her girdiğimde başka bir üzüntü görmekten yorulmuştum ben.O yüzden dünyada yaşanan olaylar açısından 2016 pek iç açıcı değildi.2017 ona benzemez umarım.

Fudanjuku ve yılbaşı
Benim açımdan,yani kişisel olarak ise kötü bir yıl değildi.Biliyorsunuz,maymun yılı idi(2017 de horoz yılı olacak).Yani benim yılımdı.Bu yıl 12'me girdim ve gelecek yıl ergenliğe resmen gireceğim.(Çok güzel Aysel,neden bundan bahsediyorsun ki?İnsanlara ne bundan?).Bu yılın özellikle yazını çok sevdim.Yine evde oturduğum bir yaz olsa da,hayatımda bir dönüm noktası gibiydi.Japonyaya yaklaştırdı beni öncelikle,Japonyayı zaten seviyordum,daha çok sevmemi sağladı.Fudanjuku ve dansou ile tanıştırdı beni.İlk defa deli gibi kaptırabileceğim bir şey bulduğumu hissettim bu yaz.İlk defa bir şeye çok fazla ait hissettim kendimi.Neyse,sanırım ağlayacağım.

Bu yazı iyice manyaklaşmadan devam edeyim.Bu yıl 5'e başladım,eylülden de 6'ya.Her şey daha da zorlaştı ama ben kendimi daha iyi hissediyorum.Bu yılın bir çok süprizi oldu,ailevi konular,manevi konularla ilgili.


new year anime ile ilgili görsel sonucu

Şimdi dönüp baktığımda güzel bir yıldı yaa.Yazın yaptığım keşifler,ilk defa çok seviyor diyebileceğim bir müzik türü bulmam,animeye gerçek anlamda ısınmam ve gerçek anlamda başlamam,bir sürü güzellik oldu benim için.



kitap okumak anime ile ilgili görsel sonucu

Ne okumama gelince,kitap konusunda bu yıl tam istediğim gibi dibine kadar polisiyeye dalmışım.Agatha Christie ile tanıştım ve çok mutluyum.Agatha Christie okumak eğlenceliydi,güzeldi.7'e kadar Christie kitabı okumuşum.Yine az okudum ama bu yıl.Kendimi hala suçluyorum.
İlgili resim

Ne izlememe gelince uzun uzun ve uzun süre önce animeye Sailor Moon'la başlamamdan sonra geçen yıl Death Note izleyerek gerçek anlamda bir başlangıç yapmıştım.Sonra bu yıl 6'ya kadar anime izlemişim(ne kadar az,aferin Aysel).Ve yaz sonunda 25'e kadar animeyi dahil ederek bir liste yaptım.Dediğim gibi listeyi en azından 2017'nin sonuna kadar bitirmeyi planlıyorum.İnşallah.
Dhoom 3,3 İdiots gibi filmleri izledim.Bollwood'a merak saldım ve evet,meraklı bir şekilde araştırmaya devam edeceğim.İss Pyaar Ko Kya Nam Doon ve Beintehaa gibi Hindistan dizilerini izlemeye başladım(yazın izledim ve hala ikisini de bitiremedim,çok uzunlar ve ikisi de çok güzel,tavsiye ederim,ikisi de Bir Garip Aşk ve Benimsin isimleri ile Kanal 7'de yayımlanıyorlar,ya da ben en son baktığımda yayımlanıyorlardı :D ).O dizileri bir gün bitirebilmeyi umuyorum. :D

Leo ve Light
Blog konusuna gelince hep olduğu gibi yine büyük aralar vermişim.İşte aylarca yazmamalar falan.Hatta 5 aya kadar yazmadığım olmuş.Ağustos başladığında yeniden yazma hevesi gelmiş,hatta ilk yazımı yaşadığımı belirtmek için yazdım.Ve Fudanjuku'dan ilk defa bahsettim o yazıda.10 yıl boyunca devam eden Fudanjuku'yu nasıl sevdiğimi yazdım.Ondan sonra geldi bütün gruplar,The Hoopers,One Ok Rock,Momoiro Clover Z,Babymetal,Blackpink,Ciao Bella Cinquetti,AXELL,BTS,SOLİDEMO,ShuuKaRen,Vipera,E-Girls,Happiness,Dream,Flower,hepsini Fudanjuku'dan sonra buldum.
Bu yıl dansou ve j-pop ile tanıştım,yeni keşifler yaptım,Japonyayı daha çok sevdim,daha güzel müzikler dinledim.İlk defa ingilizceden başka diller öğrenme hevesine düştüm.

Etrafımdaki insanlar tuhaflaştığı düşündüler bu yıl,yazdan sonra.özellikle de annemle babam.Japonya sevgimden haberleri oldu,Asya sevgimden ve alışmaya başladılar.Bu yıl güzel geçti benim açımdan.

Pekala,sanırım yazı bu kadar.2016,dediğim gibi,güzel geçti benim için.2017 de güzel olur,ama dünyada olan olaylar açısından 2016'ya benzemez diye umuyorum.Üzüntü olmasın 2017'de.
Sizin 2016'nız nasıl geçti?Neler yaptınız?
O zaman başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^

Okuduğum bloglar