11.5.17

Kadın



woman can do  tumblr ile ilgili görsel sonucu
♫Sia - Big Girls Cry
Kadın kimdir?

Kadın,dünyadaki iki türden zarif olanıdır.Dikkat,ZAYIF değil ZARİF.
Kadın,zariftir.Güçlüdür.İyidir.Tatlıdır.Anlayışlıdır.


woman can do  tumblr ile ilgili görsel sonucu

Bazı kadınlar vardır,güçlü mü güçlü.Güreşçi,sporcu,tamirci,pilot...Büyük işleri erkeklerden daha iyi yapan kadınlar.Güçlü kadınlar.
Kadınlar gülümser.Kadınlar,yanınızda dururlar.Kadınlar,size yardım ederler.Kadınlar,iyleştirirler.Kadınlar,doğurur,büyütür ve hayatlarını verirler.Bazen kocalarına,bazen ailelerine,bazen çocuklarına,bazen de işlerine,yaptıkları şeylere.


woman can do  tumblr ile ilgili görsel sonucu

Kadınlar,anne olurlar.Hepimizin nefes almamızı sağlayan,bizim dünyaya gelmemiz için dayanılmaz acılar çeken,dokuz ay bizi karnında taşıyan ve doğduktan sonra da,desteğini ve sevgisini bizden asla esirgemeyen varlıktır.Kadın,cennettir.Kadın,annedir.Anne,ilahi bi varlıktır.

Peki,gerekli saygı gösteriliyor mu bütün kadınlara?


women can do everything tumblr ile ilgili görsel sonucu

Merak etmeyin,kadınlar erkeklerden güçlüdür gibi saçma feminen konulara girmeyeceğim.İkisi de eşit.Ama sadece,söylemekten ve düşünmekten bıktığım bi konu bu.Dünya bi yana,yaşadığım ülkede bile kadınlara saygı gösterilmiyorsa,nasıl mutlu olabilirim ki?
Bunu düşünmeden duramıyorum.


İlgili resim

Kadınların özgür olduğu bi dünya diliyorum.Kadınların mutlu olduğu bi dünya diliyorum.Kadınların gözyaşı dökmediği,erken yaşta evlenmediği bi dünya diliyorum.Kadınların,istedikleri gibi davranıp istediklerini özgürce yapabildiği bi dünya diliyorum.Kadınların,hakettikleri saygıyı görebildiği bi dünya diliyorum.


kadın portresi ile ilgili görsel sonucu

Haberler görüyorum bazen,şu adam şu kadını öldürdü ve tecavüz etti.Gece evine dönen üniversite öğrencisi,yolda tecavüz edilerek öldürüldü.Kaç Özgecan Aslan var şu dünyada...
Sonra,o 'insan' adına hakaret insanlar,göstermelik bi süre içeride yattıktan sonra özgür kalıyorlar.Aslında,ölüm cezası bile az olan karaktersizler,nefes almaya devam ediyor.Ama masum,daha yaşaması gereken onlarca güzel gün olan kızlar,toprağa gömülüyorlar.
Neden?
İlgili resim



Bi insan,nasıl kıyabilir nefesini ona bahşeden varlığa?Bi insan nasıl kıyabilir onun için hayatını veren varlığa?Her kadın annedir,her kadın güçlüdür,her kadın özel ve önemlidir.Her kadın güzeldir ve her kadın yaşamayı hakeder.Her insan yaşamayı hakeder.Her insan ve kadın mutlu yaşamayı hakeder.

Hayatını adıyor bazı kadınlar bazı 'adamlara'.Onlar için yemek yapıyor,evi temizliyor,önlerine çay koyuyor,giysilerini yıkıyor,arkasını topluyor.Sonra,adam eve geliyor ve kadını dövüyor.Çoğu zaman sarhoş oluyor bu 'adam'(!),çoğu zaman sadece küçük bi şey yüzünden sinirlenip,kadına şiddet uyguluyor.
Peki neden?
Cevap yok.Çünkü adam(!) haklı,çünkü bu onun ve karısının arasındaki mesele.Çünkü kadın onu sinirlendirdi ve yapması gereken şeyi yapmadı.
Sonra ortaya bi soru çıkıyor.Peki bu kadının yapması gereken ne?


İlgili resim

Karaktersiz,sana bağırıyorum şu an.Kadın senin için daha fazla ne yapabilir?!Sana hayatını,sevgisini vermiş,senin için herşeyi yapıyor,arkanı topluyor,döktüklerini temizliyor.Peki neden yapıyor?!Sence bütün yaptıklarına değer misin?Sen ona vurduktan sonra,hala kendine adam diyebiliyor musun?!
Kadın mal değildir.Kadın,bi bireydir.Kendisi düşünebilir,kendisi kararını verebilir.
Kadın,kimseye muhtaç değildir.Kadın,kendisi her şeyin üstesinden gelebilir.Kadının kimseye ihtiyacı yoktur.
Everstin tepesine çıkabilen kadınlar var.Yüzlerle insanın hayatı ona emanetken,bulutların arasında uçak süren kadınlar var,elinde tüfekle vatanını koruya bilen,düşmanlarla savaşabilen kadınlar var,arabaları tamir eden kadınlar var,madencilik yapan,elinde silahla suçlu kovalayan kadınlar var.
Eğer siz kadınların hala güçsüz olduğunu düşünüyorsanız,o zaman bi karaktere sahip değilsiniz.
Kadınlar,kendi kararlarını verebilirler.Kadınlar,evlenecekleri kişiyi seçebilirler.Başkalarının onlar için karar vermelerine gerek yoktur.Kadınlar,istedikleri zaman evlenebilirler.

Dinimizde de Yüce Rabbim kadınları yüceltiyor.Onları yüce bi varlık olarak görüyor.Dinimizde bile bu varsa,Allah da kadınları ve erkekleri bir tutuyorsa,sizin ne haddinize ki böyle karaktersizlikler?

Aslında,sanırım bazı erkeklerin bu kadar kendilerini üstün görmelerinin sebebi de kadınlar.Çünkü,onların biraz egolarını tatmin etmeleri,gururlarını kaybetmemeleri için,zayıf görünüyoruz.Onların bize yardım etmelerine izin veriyoruz.Fakat,bi süreden sonra biraz fazla oluyor.Kendilerini üstün görmeye başlıyorlar.


respect women tumblr ile ilgili görsel sonucu

Kadınları asla küçümsemeyin.Çünkü kadınlar,kendi canıyla birlikte can taşıyabilen,onun bütün hayatı boyunca yanına olabilen varlıktır.Çünkü kadın,hayatını adayan bi varlıktır.Çünkü kadın,güçlüdür.Çünkü kadın annedir.

Kadınlara hakettikleri değeri verin.Unutmayın ki,size de hayat veren,sizin de dünyaya gözlerinizi açmanızı sağlayan bi kadındı.
~~~~~~~
Kadınlar hakkında yazmak istedim.Ben,gerektiğinde feminen tarafını ortaya koyabilen bi kızım(ergenim :D).Ve kadınların küçük görülmesine hiç bi şekilde dayanamıyorum.Ve bu yazıyı da yazmadan dayanamazdım muhtemelen.
Daha çok şey söyleyebilirdim ama,bu kadarı yeterli.
Umarım içinizdeki duygulara bi nebze tercüman olabiliyorumdur.
Yazarken dinledim: ♫Sia - Big Girls Cry

Logo Design by FlamingText.com

Okuduğum bloglar