10.12.13

Hayallerimi süsleyen öykü:Ay savaşçısı...


Ay savaşçısı, ilk başladığım zamandan beri çok sevmiştim.Beni buna teşvik eden ablam da bu harika öyküyü baştan beri biliyordu.Ay savaşçısı şimdiye kadar 5 savaşçıdan bahs ediyor.Tabi önce 1. sezondan başlıyor.Çok feci bir sezon olduğu kesindir-ben bilirim.Karanlık krallık ve onun bitmez tükenmez hamleleri işte.Ve ayrıca  bu animeye benzeyen bir çok anime var.Ama bu anime en sevdiğim.Hatta bazen o kadar çok sevmiştim ki, bir gün içinde 10 bölüm bile izlemeği yeğlemiştim.

ıNeyse, gelerim Ay savaşçısı'nın mevzusuna.Ay savaşçısı Usagi Tsukino adında genç, sulu gözlü ve sakar bir kızın Luna adında konuşan bir kediyle tanışmasından başlıyor.Luna, ona Ay savaşçısı olduğunu ve dünyayı kötülerden koruması gerektiğini anlatıyor.Usagi bir dönem hiç bir şey demeden düşe kalka Ay savaşçısı  olmaya çalışıyor.Tabi onun bir de yardımcısı var.Smokinli Şovalye...Ayrıca her zaman kim olduğunu merak ettiği meçhul sevgilisi.Aslında, o Motoki adında bir kafe işletmecisi olduğunu sanıyor.Kendisine pek hayranıdır.Bir de Mamoru adında hep kavga ettiği yakışıklı çocuk var.... ;)

Gel zaman, git zaman, ikinci savaşçı Merkür savaşçısı çıkı veriyor.Ami Mizino.Ami çok akıllı, nerdeyse çalışma delisi bir savaşçı.Eee, grubun beyni olduğunu boşuna demiyorlar... :D Luna'nın verdiği küçük bilgisayarla işini epeği ilerletiyor.Bir de küçük iletişim araçları var.Saat gibi bir şey.

Mars savaşçısı, ilimize hoş geldin.Rei,-yani mars savaşçısı- 'Hikawa' adında bir tapınakta çalışıyor.Hınzır, hep genç kızların peşinde dolaşan bir de büyük babası var.Gerçekten, onu sinirlendirmeğe gelmez, patlayan bomba gibidir.

Sonunda da 5 savaşçının 4. olan Herkül Makoto gelip çıkıyor.Jüpiter savaşçısı Makoto Kino.Gerçekten de, Herkül bu kız.8. sınıfa kadar bin tane okul değiştiriyor.Sonunda da Usagi'nin okuluna geliyor.Bir tekmesiyle her kesi yere sere bilen bir kız.Söylemedi demeyin. :D

Gel zaman, ama yine git zaman Minoko geliyor.Venüs savaşçısı, Usagi'den çok önce yaşayan bir savaşçı.Yanındaki Artemis tıpkı Luna gibi konuşan bir kedi.Minako'nun gelmesi biraz meçhul oluyor kızlar için.Luna'ya Minoko gelmezden önce bilgisayarla rehberlik eden Artemis'miş.Neyse ki her şey yolunda gidiyor, diyecektim, ama diyemedim.Güzel bir cehennem zamanı var bu öyküde de.Smokinli Şovalye, Karanlık Krallık'la dövüşmeğe gidiyor.Başka bir taraftan da her şeye burnunu sokan Usagi de onunla birlikte gidiyor.Gel zaman, git zaman her şey karışıyor.Efsanevi dörtlüden 2 kişi, -yani Jedit ve Nehrait- ölmüş bulunuyorlar.Şimdi kalan 2 canavar -Zoiste ve Kunzite- planlamadalar.Şimdi Smokinli Şovalye ile dövüşecek olan Zoiste Usagi'yi hamle alıyor.Smokinli Şovalye'miz de o arada telef olup gidiyor kısaca.Az kalsın ağlayacaktım o an.Mendilimi getirin! :'( Neyse, devam edelim.Karanlık Krallığın esir aldığı Mamoru kötü adama dönüşüyor.En sinir bozucu dönem bu.En sonunda her şey tatlıya  bağlanıyor ama arada bir şey var da, onu deyip tadınızı kaçırmayım.Siz gidip bakarsınız.

Gelelim eleştirmeye.Aslında bu anime çocukluğumdan beri benimle olsun isterdim, ama öyle olmadı maalesef.Ay savaşçısı animesi ile biraz büyük zamanımda tanıştım.En çok sinir olduğum 70. bölümlerde Mamoru'nun Usagi'yi sevmesi, ama aşkını itiraf etmekten korkmasıydı.Neyse, bakarsınız siz, canlarım.Hadi baaay. :D

Animemi şuradan izleye bilirsiniz canlarııım.Haydi, iyi geceleeer. :D

-Alida-

Okuduğum bloglar