4.2.14

Kedi yumağı bohçasından fotoğraflar-Sevmeğe doyamayacağınız Croocshans-"Hadi şimdi kendini tut da, kediyi yeme bakalım!"

Merhaba arkadaşlar!Bu gün kedim Croocshans'in  birkaç sevimli fotoğrafını çektim.Ben, kedimi çok sevimli buluyorum.Siz de beğenirsiniz herhalde.Çünki Hermione'nin Croocshans'i çok güzel.Benim kedimin de rengi Croocshans'inki gibi açık turuncu, yani sarıya çalan renkte.Şuna bakın, çok tatlı yaa. :D
 
 Ay, kimse bana bakmıyor, kimse beni umursamıyor, en iyisi ben biraz cool takılayım. :D

 










Ay, parmaklarım acıdı, biraz rahatlıyım. :)
Oh, şöyle bir yayılayım.Şunu şuraya koy, haa, tam şuraya.
Sıradışı uyuma teknikleri.Halının üstünde dört dönme tekniği kedilerin en sevdiği teknik.Sıradışı bir uyuma tekniği de Croocshans'e geçmiş. :) 










Dur biraz da şöyle poz vereyim.Nasıl olmuşum? :D










İşte bunlar da kedimin bazı fotoğrafları.Umarım beğenirsiniz.Bir de size video çekip getireceğim, hiç merak etmeyin.Haydi, hoşçekalın canişkularım. :D

-Alida-


Okuduk bitti:Percy Jackson ve Olimposlular-Labirent savaşı




Percy,yeni okulunun düzenlediği alıştırma gezisinin eğlenceli olacağını zaten düşünmüyordu.Eski bir ölümlü tanıdıkla beraber iblis ponpon kızlarla mücadele etmesi gerekince bu gezi iyice içinden çıkılmaz hale geliyor.
Olimposlular ile kötü Titan Lordu Kronos arasındaki savaş gittikçe körükleniyor.Her an istilaya açık durumdaki Melez Kampı bile artık sihirli sınırlarıyla bir zamanlarki güvenli yer değil.Titan ordusunun baskınını engellemek için Percy ve diğer melez dostlarının karanlık bir labirentten geçmesi gerekiyor,her bir köşesinde başka sürprizler bekleyen,sürekli yenilenen,üstelik canlı bir labirentten. (Arka kapak)

Bir kitap daha ablam ve benim için bitti.Labirent savaşı hoş bir kitaptı ama ben gene o kadar tatmin olmadım.Benim en çok sevdiğim kitap Canavarlar Denizi'dir.Ama gene de iyi bir kitaptı.

Labirent savaşından şunu öğrendim:

Labirentler bazen gerçekten insanları çıldırta biliyor, bu doğru.Ama yanında bir arkadaş varsa, sana labirent bile kolay geliyor.

Labirent düşündürücü bir eşya, ama bazen öyle çığırından öıka biliyor ki, labirent artık labirent olmaktan çıkıyor.İşte o zaman yanında bir arkadaş varsa, o sana yardımcı oluyor.Ona güvenip, ona itimat ediyorsan evet, sen önündeki labirenti çoktan geçmişsin.

Önüne öldürücü, hatta çıldırtıcı bir canavar bile çıksa, korkunç bir seçim yapmak zorunda bilsen de sen bu labifrenti sevdiğin kişiler varsa, çoktan geçmişsindir.İşte Percy ve yanındaki 3 arkadaşı Annabeth, Tyson ve Kıvırcık'ın hikayesi buydu.Labirent'de bir-birlerine itimat etmek, sadakatli davranmak ve güvenmek.Önlerine her şey çıkabilir, onların aklını çelmeğe çalışa bilir, ama o zamanlarda sana bir dosttan daha iyi bir direk yoktur.Demek istediğim, önüne ejderha da çıkar, Vampir de.Yeter ki, onu nasıl geçeceğini bilesin.Yani yanında olan bir arkadaş lazım sana.Annabeth, Tyson, Percy ve Kıvırcık'ın da durumu böyleydi.Biri-birlerinden başka inanacak kimseleri yoktu.Bu zaman Percy'nin yanındaki arkadaşlarına, diğerlerinin de diğer arkadaşlarına iananacak kimseleri yok.Her an Labirent'de kaybolup gitmek, ya da bir canavara yem ola bilirsiniz.Ne yaparsınız?Ha, ne yaparsınız?
Doğru, hiç çıt yok.Ben de bu sorunun cevabını bilmiyordum.Ama okdum, öğrendim.Siz de okuyun arkadalar, bol bol okuyun.İyi eğlenceler! :)

Yüklemek isteyenler canavar sayfam Webcanavari.net'den indire bilirler.Hoşçekalın! :D


-Alida-


Tarif kitabından-Rulo tavuk

Merhaba canişkulaar!Bu gün size Azeri mutfağından lezzetler göstermek istiyorum.Rulo tavuk isimli bu yemek, tadına baktım, gerçekten harika.Ben size tavsiye ederim.Tarifini de dayanamayıp aşırmak isteyenler için aşağıda yazıyorum:

Malzemeler
Dış Kalıp:

1 adet tavuk göğsü ve tavuğun diğer yağlı yerleri
2 adet soğan
1  havuç
Tuz,karabiber


İçi için:

2 soğan
Ezilmiş ceviz 200 qr kadar
Biraz da erik pestili.

Önce içi için olar soğanları yağsız kavuruyoruz.Acılığını alsın diye.Sonra onlara ceviz ve turşuyu katıp,biraz da tuz-karabiber ekleyip kenara koyuyoruz. Daha sonra tavuğumuzun göğsünü ve yağlı yerleri alıp kıyma makinesinden bir güzel geçiriyoruz.İsteyen havuçları da bu işlemden geçire bilir.Ama biz rendeledik.Farketmez. :)  Sonra et ve havuç karışımına rendelenmiş soğanlarımızı da katıyoruz.Üzerine tuz ve karabiber ekliyoruz.Bir güzel yoğuruyoruz.  Daha sonra sade bir poşeti dikdörtken kesiyoruz ve yağlıyoruz.Etimizi onun üzerine serip yayıyoruz.Sonra da içi için hazırladığımız cevizli karışımı onun üzerine yayıyoruz.Poşetin de yardımıyla rulo şekli veriyoruz.Yağlanmış tavaya alıp önceden ısıtılmış sobada pişiriyoruz.Zaman ve derece vermiyorum,çünki her kes kendi sobasını daha iyi tanıyor.Pişince zaten anlarsınız.Üzerine de ketçap ve yağ süre bilirsiniz,o zaman harika bir şekilde kızarıyor.  Bu kadar. Afiyet olsun!... :)

-Alida-

Okuduğum bloglar