4.2.14

Tarif kitabından-Rulo tavuk

Merhaba canişkulaar!Bu gün size Azeri mutfağından lezzetler göstermek istiyorum.Rulo tavuk isimli bu yemek, tadına baktım, gerçekten harika.Ben size tavsiye ederim.Tarifini de dayanamayıp aşırmak isteyenler için aşağıda yazıyorum:

Malzemeler
Dış Kalıp:

1 adet tavuk göğsü ve tavuğun diğer yağlı yerleri
2 adet soğan
1  havuç
Tuz,karabiber


İçi için:

2 soğan
Ezilmiş ceviz 200 qr kadar
Biraz da erik pestili.

Önce içi için olar soğanları yağsız kavuruyoruz.Acılığını alsın diye.Sonra onlara ceviz ve turşuyu katıp,biraz da tuz-karabiber ekleyip kenara koyuyoruz. Daha sonra tavuğumuzun göğsünü ve yağlı yerleri alıp kıyma makinesinden bir güzel geçiriyoruz.İsteyen havuçları da bu işlemden geçire bilir.Ama biz rendeledik.Farketmez. :)  Sonra et ve havuç karışımına rendelenmiş soğanlarımızı da katıyoruz.Üzerine tuz ve karabiber ekliyoruz.Bir güzel yoğuruyoruz.  Daha sonra sade bir poşeti dikdörtken kesiyoruz ve yağlıyoruz.Etimizi onun üzerine serip yayıyoruz.Sonra da içi için hazırladığımız cevizli karışımı onun üzerine yayıyoruz.Poşetin de yardımıyla rulo şekli veriyoruz.Yağlanmış tavaya alıp önceden ısıtılmış sobada pişiriyoruz.Zaman ve derece vermiyorum,çünki her kes kendi sobasını daha iyi tanıyor.Pişince zaten anlarsınız.Üzerine de ketçap ve yağ süre bilirsiniz,o zaman harika bir şekilde kızarıyor.  Bu kadar. Afiyet olsun!... :)

-Alida-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar