26.2.14

Okuduk bitti-Kayıp hakraman-Olimpos kahramanları #1

Bir kitap da bitti.Bu kitapta Percy olmadığından benim ilgimi çekmedi.Ama tabi her anlatımın da bir yeri var, Rick Riordan her zamanki anlatımını bir yana bırakıp başkası tarafından anlatıyor ola bilirdi ama gene de Jason, Piper ve Leo'nun maceraları harikaydı.Başka bir yerden gelmiş, hafızasını kaybedip Piper ve Leo'nun yanında gözlerini açtığından zorlu görevden melez kampına geri dönene kadar bazı yerlerde kıkırdadım, bazı yerlerde hüznlendim.En komiği de Leo.Beni gülmekten bayıltan bir çok sahne var.Hangisinden başlayım?


Hocalı katliamı(Xocalı katliamı)-Karabağ savaşı-Hocalı unutulmaz!!!

Hocalı Katliamı, Karabağ savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivilleri Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır. "Memorial" İnsan Hakları Savunma Merkezi,İnsan Hakları İzleme Örgütü The New York Times gazetesi ve Time dergisine göre katliam, Ermenistan'ın ve366. Motorise Piyade Alayı'nın desteğindeki Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Karabağ savaşında Ermeni kuvvetlere komutanlık yapmış bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı  Serj  Sarkisyan ve Markar Melkonyan'ın aktardığına göre kardeşi Monte Melkonyan,katliamın Ermeni güçler tarafından yapılan bir intikam olduğunu açıklamıştır.
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamı'nı Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir.


Okuduğum bloglar