30.8.18

Film - Inception - Rüya İçinde Rüya İçinde Rüya


inception ile ilgili görsel sonucu


Rüyalara inanır mısınız?Ya kabuslardan korkar mısınız?

İşte bana günlerce rüya gördürmeyen o film :D

Adını orada burada sürekli duysam da,o sembolik halkamsı figürüyle meşhur olan bu filmi bir türlü izleyememiştim.Belki de Leonardo DiCaprio'yu bir türlü sevemediğimdendir?...

Film - Forrest Gump - Tüm Dünyadaki En Yalnız Adam


forrest gump ile ilgili görsel sonucu

Bu gün bahsedeceğim bir diğer film,yine klasiklerden.

Meşhur çikolata sahnesi ile akıllarda kalmış,kitaptan uyarlanan ama kitabından daha çok sevilen ve bilinen Forrest Gump filminden bahsedeceğim.Bence dünyanın en yalnız,ama en iyi kalpli adamının filminden bahsedeceğim.

Forrest Gump, 1986 yılında Winston Groom tarafından aynı adla yayımlanan romandan esinlenerek çekilmiş, 1994 yapımı epik, romantik, komedi-drama dalında bir filmdir. Robert Zemeckis tarafından çekilmiş ve Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise ve Sally Field başrol oyunculuklarını yapmıştır.
Film, öğrenme güçlüğü yaşayan ancak atletik olarak inanılmaz yeteneklere sahip Forrest Gump'ın, doğum yılı olan 1944 ve 1982 yılları arasında gerçekleşmiş, bazen sadece gözlemlediği, bazen de başkalarına ilham verdiği 20. yüzyılın dönüm noktası olaylarını betimler. Film, esinlenilerek çekildiği Winston Groom'un romanından, Forrest'ın kişiliği ve ele alınan bazı olaylar yönünden farklıdır. Başta Georgia olmak üzere, Kuzey ve Güney Carolina'da, 1993 yıllının sonlarına doğru çekilmiştir. Filmin kahramanını eski arşiv görüntülerine dahil edebilmek ve bazı sahneleri çekebilmek için, gelişmiş görsel efektler kullanılmıştır. Ele alınan sahneleri daha iyi anlatabilmek için, dönemlerin ruhuna uygun kapsamlı bir müzik arşivi kullanılmıştır. Film müziğinin ticari baskısı, dünya genelinde 12 milyondan fazla satarak en fazla satan albümler sıralamasına girmiştir.

Yine güzel bir film,yine Robert Zemeckis...

Filmi izlerken bir kaç duyguyu aynı anda yaşadım ben...Başlarda kahkahalarla güldürürken,ortalara doğru tatlı tatlı gülümsetti,sonlarda ise öyle duygusallaştı ki ağlatacaktı...

Tom Hanks'in başarılı,üstün derecedeki oyunculuğuyla ve düşündüren olay örgüsüyle,kalbimi titretti.

Aslında Forrest'i kimse anlayamamış,kendisinin anladığı kadar.Kimse onu sevmeyi öğrenememiş,herkes bu biraz aklı kıt dedikleri oğlana gülmüşler,bir çoğu onu koruyup kollamış ve hatta Jenny ona bir parça aşık da olmuş,ama kimse onun kim olduğunu ve ne için doğduğunu tam anlayamamış.Tam tersi,Forrest tertemiz kalbi ve ruhuyla,biraz da şansıyla hayatını geçirmeye çalışmış.Ve başarılı da olmuş,bir çok insandan çok daha başarılı olmuş.
Forrest Gump'ın hikayesine ister gülün,ister çok duygusal bulun,ister saçma,ister rezil bir yaşam deyin,o bence çok zeki olmasa da,hayatı nasıl yaşaması gerektiğini biliyordu.

Jenny ile bir türlü kavuşamamalarına sinir olmuştum,ama yine de sonu bir harikaydı.Yine içimde bir yerlerde,bir şeylerin kıpır kıpır olmasına yol açan bir filmdi.Çok güzeldi.

Bu güzel filmi,izlemeden geçmeyin.
Forrest Gump - soundtrack
Logo Design by FlamingText.com

Film - Interstellar - Dünyanın En İyi Bilim Kurgu Filmi


interstellar ile ilgili görsel sonucu

Selamlar!
(okumadan önce açın: Hans Zimmer - Interstellar soundtrack)

Geçen ay öyle bir film izledim ki,ne siz sorun ne ben söyleyeyim.
Bu film bakış açımı değiştirdi.Bu film olayları algılama şeklimi değiştirdi.Bu film ufkumu açtı.
Bu film,izleyip bitirdiğim ilk saniyeden itibaren benim en sevdiğim film.
(en sevdiğim film serisi de F&F ama neyse konumuz o değil)

Anime İncelemeleri - Tokyo Ghoul:Re - 3. sezon


tokyo ghoul re ile ilgili görsel sonucu

Tokyo Ghoul'un 3. sezonuna sonunda 2018 ocak ayında kavuşmuştuk!

Fakat ben çıktığı zaman izleyememiştim.O dönem anime izlemiyordum ve çok yoğundum okul dolayısıyla.Erteleye erteleye sonunda bu yaz izledim.
Tokyo Ghoul sezon 1 ve 2 incelemesi için

Okuduğum bloglar