12.2.14

Okuduk bitti:Percy Jackson ve Olimposlular-Son Olimposlu


Şanslarının çok az olduğunu bilmelerine rağmen,melezler bütün bir sene boyunca Titanlara karşı verecekleri savaş için hazırlık yaptılar.Kronos'un ordusu artık her zamankinden çok daha güçlü;ve gücü,safhına kattığı her tanrı ve melezle birlikte daha da büyüyor.

Kuzey'den Türkiye'ye!-Kuzey ışıklarının muhteşem görüntüsü...

Tekrar merhaba!Bu gün güzel şeyler paylaşmaya devam ediyorum.Sizin için web'de biraz dolşatım ve Kuzey ışıkları-Kutup ışıkları olarak da bilinir-hakkında bilgi topladım.Vikiped'den topladığım bilgileri sizinle paylaşmak isterim.

                                                           (Alıntı)

Aurora kelimesi Roma Şafak Tanrıçası’nın isminden gelmektedir. Boreas’da Yunanca'da kuzey rüzgarına Pierre Gassendi tarafından 1621'de verilen isimdir. Cree (kri) halkı bu ilginç olaya Ruhların Dansı adını vermişler. Avrupa'da orta çağlarda auroraların Tanrıdan işaretler olduğuna inanılırmış. (Wilfried Schröder, Das Phänomen des Polarlichts, Darmstadt 1984).


Bu ışımalar, genellikle geceleri gözlemlenir, ağırlıklı olarak iyonosfer’de meydana gelir. Kutup aurorası veya kutup ışıkları olarak da anılır. Bu olgu yaygın olarak 60 ve 72 derece kuzey ve güney enlemleri arasında görünür, bu da arktik ve antarktik kutup dairelerinin içine düşer.
Kuzey enlemlerde bu etki aurora borealis(veya kuzey ışıkları) olarak adlandırılır. Aurora borealis'in görünme olasılığı, kuzey manyetik kutbuna yaklaştıkça artar. Manyetik kutbun yakınlarında oluşan auroralar tam 90 derece, fakat uzaktan kuzey ufkunu yeşilimsi bir parlaklıkla, bazen de güneş alışılmamış bir yönden doğuyormuş gibi soluk bir kırmızıyla aydınlatırlar. Aurora borealis sıklıkla gündönümlerinde oluşur.
Güney’deki oluşum, aurora australis(güney kutup ışıkları), benzer özelliklere sahiptir. Ancak Antartika’da, Güney Amerika’da ve Avustralya’da daha yüksek enlemlerden görülebilir. Australis anlamı ‘güneyin’ olan Latince bir kelimedir.
Auroralar bütün dünyadan ve diğer gezegenlerde de gözlemlenebilir. Daha uzun süreli karanlık ve manyetik alan dolayısıyla, kutuplara yakınlaştıkça daha çok görünür olurlar.


Durun, daha bitmedi.Bir de size biraz keyif vermek için Kuzey ışıkları'nın bir kaç görüntüsünü paylaşacağım.Görüşürüz canişkular! :D



 Yansıması suda da görünüyor.Çok güzel, değil mi?
















I can sing a rainbow!-Kimler gökkuşağı şarkısını seviyor?

Selaaam!Bu gün İngilizce dersim vardı.Kitabımda öğretmenin verdiği ders şuydu:Rainbow şarkısı.Doğrusu öğrenmek biraz zor oldu benim için.Bir de şarkısı için Youtube'da dolaşırken şarkının güzel sözleri dikkatimi çekti.Bu yüzden bir sizinle paylaşıyım, sizi günlük sitresten bir an olsun uzak tutayım istedim.İşte şarkının videosu.İyi dinlemeler! :D

                                         
                                          I can sing a Rainbow!-Rainbow song! :D 
                                                  Görüşürüz canişkularım!

Okuduğum bloglar