27.8.14

Okudum bitti-Tess Gerritsen-Sessiz kız-Gerritsen benim katilim




“Sessiz Kız Tess Gerritsen’in en iyi romanlarından biri.”
Associated Press


Boston’daki Çin Mahallesi’nde kesik bir el bulunur. Ardından bir binanın çatısında da elin sahibi. Simsiyah giyinmiş bir kadındır bu ve boğazı bir kılıçla kesilmiştir. Cesedin yanında bulunan susturuculu silah ise akla kiralık katil olasılığını getirmektedir.

Araştırmaları, Maura Isles ile Jane Rizzoli’yi on dokuz yıl önce Çin Mahallesi’ndeki bir restoranda yaşanan tüyler ürpertici bir katliama ve bu katliamla bağlantılı görünen kayıp kızlara götürür. Tanıklıklarına başvuramadıkları bu kızlardan biri, bütün olayların kilit noktasındadır ve söyleyecek çok şeyi vardır.

“Nefes kesici… Gerilim yüklü, heyecan dolu bir macera.”
Times Record News

Kitap Tanıtımı-Cynthia Hand-Koruyucu



Clara Gardner yarı melek olduğunu yeni öğrendi.
Damarlarında melek kanının akıyor olması onu insanlardan daha zeki, daha güçlü ve daha hızlı kılmakla kalmıyor, ona verilen bir görevle, bu dünyaya gönderilmesinin bir amacı olduğu anlamına da geliyor.
Ancak sorun şu ki bu görevin ne olduğunu kimse bilmiyor, öğrenmek de kolay değil.
Hayallerinde gördüğü bir orman yangını ve bir yabancı, onu yeni bir kasabaya, yeni bir okula götürüyor. Hayallerindeki çocuğu, Christian'ı gördüğü anda her şey hem bir anlam kazanıyor hem de bütün anlamını kaybediyor. Çünkü ortada, Clara'nın melek olmayan tarafını cezbeden bir başka erkek daha var: Tucker.
Clara, hiç bilmediği bu dünyada yolunu bulmaya çalışırken birden ortaya çıkan tehlikelerle yüzleşmek ve hiç istemediği seçimler yapmak zorunda kalıyor. Dürüstlük mü, ihanet mi? Aşk mı, görev mi? İyi mi, kötü mü?
Hayallerindeki yangın nihayet dindiğinde Clara kaderiyle yüzleşmeye hazır olacak mı?
Cynthia Hand'in yeni serisinin ilk kitabı olan Koruyucu, bir koruyucu melek olan Clara'nın, kurallara uymakla kalbinin sesini dinlemek arasında kalışını anlatan, bir aşk ve kader hikayesi.


Okuduğum bloglar