26.5.18

Film - Gitarım ve Silahım - El Mariachi



Düşük bütçeyle çekilmiş bir 1992 aksiyon filmi.Meksikada şarkı söyleyen ve müzik yapan insanları,mariachi'leri ve onlardan birinin bir anda değişen hayatını anlatıyor.

Gezgin gitarist (El Mariachi) olmak için uğraşan şehirden şehre dolaştığı Meksika'da gittiği bir kasabada hiç beklemedik olaylarla karşılaşır. Hayatını sadece çaldığı barlarda aldığı bahşişlerle geçinen genç mariachi son gittiği kasabada hayatının aşkı ve lanetine kavuşur. Serinin ilk filmi El Mariachi ve diğer iki filmde (Desperado ve Bir Zamanlar Meksika'da (Once Upon a Time in Mexico) hiçbir zaman Mariachi'nin adı söylenmemektedir.

Bu filmi izlememe BTS vesile oldu.Yeni albümleri Love Yourself Tear'ın bir şarkısında,Airplane pt. 2'da nakaratta El Mariachi kelimesi geçiyor.Bu kelimeyi araştırırken Gitarım ve Silahım filmi ile karşılaştım ve izlemeye karar verdim.


el mariachi ile ilgili görsel sonucu

Düşük bütçeyle de film yapılabileceğini gösteriyor bu film.Amatör çekim olsa da,iç ısıtan,gülümseten ve hüzünlendiren bir sürü bölümüyle konusunu çok güzel işlemiş.Mariachi'yi oynayan Carlos Gallaordo'nun oyunculuğu bence çok iyiydi.

Robert Rodriguez'in ilk filmi bu,adını duyurmuş olan film.Filmin nasıl çekildiğinden bahsederken şöyle demiş: "Sadece bir gitarım,bir kaplumbağam ve kameram vardı,film yapmak istiyordum." Ve bu kadar kısıtlı imkanlarla ortaya gerçekten büyüleyici bir şey çıkmış.

Bunun yanında bir de El Mariachi serisinin ikinci ve üçüncü filmleri var.Başrolünde Antonio Banderas'ın oynadığı Desperado ve başrolünde Antonio Banderas ve Johnny Depp'in oynadığı Once Upon A Time in Mexico.İzleyenleriniz mutlaka vardır,sizce ikinci ve üçüncü filmi de izlemeli miyim?

Herşeyiyle güzel bir film.Özellikle filmde yer alan Ganas de Vivir şarkısını çok seviyorum,bu aralar favorim.Dinlemenizi tavsiye ederim.
El Mariachi - Ganas de Vivir

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

9 yorum:

  1. "Sadece bir gitarım, kaplumbağam ve kameram vardı. Film çekmek istiyordum." İşte hayallerinin peşinden ne olursa olsun giden bir insan daha. :)
    Bunu bizimle paylaştığın için teşekkürler Ayselciğim. ^_^

    YanıtlaSil
  2. Aslında bloguna bu yazı için gelmiştim fakat, bu yazıyı okumadan dikkatimi çeken başka şey hakkında yazmak istiyorum... Sol tarafta Stephen King'in Mahşer adlı kitabını gördüm.Sanırım onu okuyorsun. Acaba kaçıncı sayfadasın... Ben bu kitabı az önce bitirdim. Stuard Redman, Frannie Abagail Ana, Randall Flagg. Mükemmel ötesi bir kitaptı Mahşer... Mahşer ile ilgili bir yazı hazırlıyorum yakın zamanda blogumda paylaşacağım. Bloğuma beklerim: www.mustafaalniak.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yakın zamanda bitirdim,benim de çok hoşuma gitti.Gerçekten çok harika bir kitaptı.Hemen gidip yazıyı okuyacağım :)

      Sil
  3. çok severiiiim ve arada bir izleriiiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yakında yeniden izleyeceğim galiba :D

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. ah evet onu da bir ara izlemem lazım sonuçta Antonio Banderas ... :D

      Sil

Okuduğum bloglar