8.4.17

Dangal - Hint Filmi


dangal ile ilgili görsel sonucu

Namaste!

Geçenlerde Saife-i Saliha'nın blogunda gördüğüm bir filmi izledim bugün.Kendinin de dediği gibi hint filmi sevenlerin hepsi izlemiştir bu filmi belki de şimdiye kadar,ama ben yeni izleme imkanı buldum.




dangal ile ilgili görsel sonucu

Son bir haftadır aklımı meşgul ediyordu,bu film.Sonunda kendime söz vermişti bu cumartesi izleyeceğim diye.Ve izledim.
Saliha ablanın blogunda gördüğümde konusu çok hoşuma gitmişti.Hint filmlerini zaten seviyorum,çok kaliteli oluyorlar.Bir de Aamir Khan olunca,tadından yenmiyor.İşte Dangal da geçen yıl izleyicileri ile buluşan efsane Aamir Khan filmlerinden biri.


dangal mahavir ile ilgili görsel sonucu
gerçek Mahavir Singh ve ailesi

Film Mahavir Singh(Aamir Khan) adlı adamdan bahsediyor.Çok yetenekli bir güreşçi,bir sürü madalya,ödül kazanmış.Ama maddi sorunlar yüzünden,güreşi bırakmış ve aile babası olmuştur.Bir hayali var,Hindistana dünya birinciliği kazandırmak.Kendisi bunu başaramayınca,doğacak olan oğlunun başarmasını sağlamak istiyordu.Ama oğlu olmadı,ilk çocuğu da,ikincisi,üçüncüsü ve dördüncüsü de kız oldu.Hepsi kız olunca güreşi ve hayallerini tamamen bırakmaya karar verir.Fakat bir gün büyük kızları Geeta ve Babita onlara hakaret eden iki erkek çocuğuna ağız burun dalınca,Mahavir hayallerini kızlarının da gerçekleştirebileceğini anlar.Kızlarına,cankurtarana sarılır gibi sarılır.Ve onları güreşçi olmak için ve Hindistana altın madalya kazandırmak için eğitmeye başlar.

Şimdi...Spoiler vermeden anlatamayabilirim o yüzden eğer spoiler istemiyorsanız kırmızı ile işaretlediğim yerleri izledikten sonra okuyun.(Saliha ablada ben öyle yaptım çünkü ehehe :D )

karınca kadar spoiler


dangal aamir ile ilgili görsel sonucu
adam film için önce 28 kilo alıp 98'e ulaşmış,sonra karakterin 25 yaşındaki halini oynamak için 25 kilo vermiş
İnanılmazsın sen Aamir Khan :D

Öncelikle Aamir'in en güzel filmlerindendi,zaten Aamir'in hangi filmi kötü ki?Adam döktürüyor.Burada ayrı bir döktürmüş.İnanılmaz bir şey çıkmış ortaya.Konusu o kadar harika ki!Hindistanda kızlara yapılan muameleyi düşünürsek böyle filmlerin çıkması harika.

Adamın sözlerine bayıldım yaa...  Kızlarımızı o kadar kabiliyetli yapacağım ki,erkekler onları değil onlar erkekleri seçecek.

Çocukların aldığı sert eğitim,ki gerçekten çok fazla,daha çocuk onlar,o sahnelerdeki şarkıya yansıtılmış ve çok güldürdü beni şarkının sözleri.

Çocukların düğününe gittiği arkadaşlarının söyledikleri,sonunda babalarının değerini bilmelerini sağladı ya,o sahnelerde ciddiyim rahatladım.Hindistanda kızlara muamele derken bundan bahsediyordum.Küçük yaşta evlendirmeye lanet olsun!Çocukları fazlalık gören kalın kafalara,iğrenç zihniyetlere lanet olsun!

Adamın,kızların hiç vazgeçmemesi...Geeta'nın ve Babita'nın azmi...İkisinin havalılığı...İkisinin muhteşemliği...


İlgili resim

Ve bir Aamir sözü daha: Her zaman hatırla. Eğer gümüş madalya kazanırsan bugün değilse bile yarın herkes seni unutacaktır. Fakat eğer altın madalya kazanırsan sen örnek biri olacaksın. Ve örnek alınanlar unutulmaz.

Kızların saçlarını kesmesi.Bilmiyorum.Kısa da olsa uzun da olsa madalya kazanabilirlerdi bence.Ama kızların kısa saçlarla da harika göründüklerini inkar edemeyiz.(özellikle Geeta'nın)
karınca kadar spoiler bitti
Filmin gerçek bir hikayeden alınmış olması ayrı bir güzellik.Gerçekten böyle bir hikayenin gerçek olması inanılmaz...


dangal afiş ile ilgili görsel sonucu

Son sahne...Tek kelimeyle muhteşemdi...Evet yine ağladım...Evet yine göz yaşlarımı tutamadım.Ben mi çok duygusal oldum yoksa hint filmleri mi ağlatıyor karar verebilmiş değilim.

Başka ne diyebilirim...İnanılmazdı yaa...Hani harikaydı.Fazla harikaydı.Dediğim gibi,işin içinde muhteşem adam Aamir Khan olunca,beğenmemek imkansız oluyor.Adam inanılmaz!
Dangal'ı izleyin.Kesinlikle izlemelisiniz.
Aybenize de en kısa zamanda izletmeyi düşünüyorum.O da izlemeli.
Son söz olarak,kızları hafife almayın.Sakın kızları hafife almayın!

Saliha ablaya da buradan böyle harika bir filmi izlememe vesile olduğu için teşekkürler! :)
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

13 yorum:

  1. Oda anlatmisti evet :) hint dizileride güzel oluyo canim.benim 💕

    YanıtlaSil
  2. amir han ha listeye alayım. saliha da şekerlerdeeen :)

    YanıtlaSil
  3. Favori hint filmlerimden biri, zaten Aamir Khan olunca favori olmaması elde değil =D

    YanıtlaSil
  4. Aamir Khan farkı derim. Adamın her filmi dopdolu değil mi? Ben bu filmini izlemedim ama not edeceğim,inşallah izlerim en kısa zamanda, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda izle,inanılmaz :)
      Aamir Khan,Aamir Khan,Aamir Khan...Daha fazla filmini izlemem lazım.
      Sevgileer ~

      Sil
  5. Canım seni mimledim, son yazıma bak istersen.

    YanıtlaSil
  6. Canım bende senin önerin sayesinde izledim iyiki de izlemişim 2 kere ağladım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sonunda hüngür hüngür ağladım.Harika bir şey yaa :)

      Sil
  7. Ay Aysel çok tatlı yazmışsın ya :D yüzümde kocaman bir sırıtışla okudum , kardeşimde diyor ne oldu sana , hahaha :D gerçekten çok güzel yazmışsın ^^ benden de bahsetmişsin kendimi ünlü gibi hissettim hehe :D
    Fakat aamir o kiloları nasıl vermiş ya helal olsun , videolarını gördüm vay be dedim .
    Geeta nasıl güzel kızdı ya , arkadaşımla bütün film bunu konultum , ben saçımı kazıtsam herhalde gollüm gibi bir şey olurum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok teşekkür ederiim :) Bahsedeceğim tabi sonuçta filmi senin blogunda görmesem haberim olmayacaktı.
      Dimi ya nasıl vermiş adam inanılmaz.
      Geeta güzel kız gerçekten.
      Sevgileer ~~~

      Sil

Okuduğum bloglar