5.9.16

Toplu Eleştiri - Noragami ve No Game No Life

Evet,birikmiş yazılarımdan sonuncusunu yazıyorum.Bir süre önce izlediğim iki animeden bahsedeceğim.


Noragami ve No Game No Life,kesinlikle çok beğendiğim animelerden,özellikle de Noragami.Bu aralar izlemeye anime arıyorum,yakında Noragami'ye yeniden başlayabilirim yani.Cidden izleyecek şöyle güzel animeler biliyorsanız önerilere açığım.

Noragami 

noragami ile ilgili görsel sonucu

Noragami'den başlayalım.Kesinlikle,Tokyo Ghoul'dan sonra en çok sevdiğim anime.Özellikle de jeneriklerine(her ikisine de) bayıldım.
noragami bishamon and kazuma ile ilgili görsel sonucuKonusuna gelecek olursak,Noragami,işsiz ve biraz serseri bir tanrı olan Yato'dan bahsediyor.Lise öğrencisi İki Hiyori,Yato'yu kurtardıktan sonra(sanki kurtarılmaya ihtiyacı varmış gibi) Hiyori yarı ayakashi olur.Ayakhasiler uzak kıyıdan(ölüler dünyası gibi bir şey) yaratıklardır ve insanların korkuları,hayal kırıklıkları,istekleri(anlatamadı) ile beslenirler.Ayakashi'ler yakın kıyıda(bizim dünyamız) yaşayan diğer yaratıklardır.Ayakashi'leri sadece hayvanlar ve bebekler görebilir,ya da diğer bir deyişle hiss edebilirler.Tanrıların görevi ise,insanları ele geçirmeye çalışan bu yaratıkları öldürmek ve insanları korumaktır.
Yato'nun ilahi aleti,yani Ayakashi'leri öldürmesinde kullandığı insan(bu insan ölüdür,tanrının kullanabileceği bir silaha dönüşür) onu terk etmiştir ve Yato başka bir ilahi alet aramaktadır.İlahi aleti olmaması yetmezmiş gibi bir de Hiyori ile ilgilenmesi gerekmektedir.Çünkü Hiyori yarı Ayakashi olması hakkında,tanrıları dünyası hakkında ve Ayakashi'ler hakkında hiç bir şey bilmemektedir ve tehlikededir.Onun,dünyayla bağlantısını koruyan kuyruk,herhangi bir şekilde kesilirse ölebilir.

Yato

noragami yato ile ilgili görsel sonucu

Önce şunu söyleyeyim,Yato'ya hayranım.Bazen çok sinirlendiğim hareketleri de olsa da,çok havalı bence.En büyük tanrı,herkes tarafından sevilen bir tanrı olmak gibi bir hayali var ama daha bir tapınağı bile yokken bu biraz zor.
SPOİLER
Aslında bir tapınağı var tabii,Hiyori'nin ona yaptığı küçük maket de bir tapınaktır sonuçta.
SPOİLER

Yukine

noragami yukine ile ilgili görsel sonucu

Fotoğrafta en solda gördüğün insan evladı(kendisinden bazı bölümlerde nefret etmiştim) Yato'nun fedakar ve biraz ergen ilahi aleti Yukine'dir.Yukine'nin ölmeden önceki adı neydi bilmiyorum,ama İlahi Aletler,tanrılar tarafından seçildikten sonra,tanrıların verdikleri adlarla devam ediyorlar.
Anime bize Yukine'nin ölmeden önceki hayatı hakkında pek bilgi vermiyor.Ama ilk başlarda Yato'ya sorundan başka bir şey getirmemişti.Daha sonra ise kutsanmış alete dönüşmüştür.

Hiyori


noragami hiyori ile ilgili görsel sonucu

İki Hiyori,animenin mükemmel kızı.Nora'dan(ona daha sonra geleceğim) nasıl iğreniyorsam,Hiyori'ye de o kadar bayılıyorum.


noragami hiyori ile ilgili görsel sonucu

İki sezon boyunca,animeyi izleyen herkes Yato ile Hiyori arasındaki ilişkiye bayılmıştır.İkisi de bir birinden hoşlansa da(bu animede çok fazla bir şekilde bellidir) hiç bir şekilde bir öpüşme gerçekleşmemiştir.Bu,animenin en sevdiğim yanlarından biri olsa da zaman zaman ben de içinde olmakla Noragami severleri çıldırtmıştır.

Nora


noragami nora ile ilgili görsel sonucu

Nora'dan iğrendiğimi söylemiştim.Evet,bu doğru.Öncelikle Nora'nın ne olduğundan bahsedelim.Biraz karışık bir mesele.
Nora,bir tanrının hizmetinden tam olarak çıkmamış,herkes tarafından kullanılan gibi bir şey.Yani herkes ona bir isim veriyor,kimsenin hizmetinden ayrılmıyor gibi bir şey.Nora'lar tanrılar ve ilahi aletler arasında sevilmeyen bir şey.Ama Nora olmanın da bir iyi yanı var,kimsenin adınızı bilmemesi gibi.
Yato'nun eski ilahi aleti de bir Nora.Ve öyle gıcık bir şey ki, her iki sezonda da beni deli etmişti.
SPOİLER
Ama neyse ki, ikinci sezonun sonunda Yato onu hizmetinden çıkarmıştı.
SPOİLER

Bishamon ve Kazuma



noragami bishamon and kazuma ile ilgili görsel sonucu

Bu ikisinden bir arada bahsetmeye karar verdim,ne de olsa Kazuma Bishamon'un sağ kolu gibi bir şey değil mi?

noragami bishamon ile ilgili görsel sonucu

Bishamon,animenin en sevdiğim karakterlerinden biri.Bishamon savaş tanrısıdır,hem de baş döndürücü güzellikte bir savaş tanrısı.Bishamon hem oldukça sert,hem de bir o kadar iyi kalplidir.Ayakashi'leri yok ederken bulduğu her kurbanı İlahi Alet'i haline getirmiştir.Bu hem oldukça iyi bir şey hem de çok kötü bir şeydir.Çünkü o kadar fazla İlahi Alet olması bir tanrı için tehlikelidir.
Bunun nedenini anlatmadım.İlahi Alet'lerin düşündüğü,ya da yaptığı her kötü şey,ya da İlahi Alet'lerin duyguları tanrılara etki edebilir.Mesela Yukine uygunsuz şeyler düşününce Yato acı çekiyordu.Bu yüzden de ilahi aletler tanrıların acı çekmemeleri için hareketlerine,düşüncelerine ve hislerine dikkat etmelidirler.Bu olmazsa tanrılar acı çekebilir,güçsüzleşebilir ya da çürüme denilen durum gerçekleşebilir ki, bu en kötüsüdür.

noragami kazuma ile ilgili görsel sonucu


Kazuma'ya gelirsek,dünyanın en iyi ilahi alet'i diyebilir miyim onun için?Bence diyebilirim.Bishamon'un sağ koludur kendisi.
SPOİLER
2.sezonda da ölme tehlikesiyle burun buruna gelerek Bishamon'a sadakatini göstermiştir.
SPOİLER

Kofuku

noragami kofuku ile ilgili görsel sonucu

Ben bu kadar tatlı bir tanrı görmedim,yoksulluk tanrısı olan Kofuku,bir o kadar da iyilik perisi.Bir de ilahi aleti var ki,adı Daikoku, Kofuku'yu kendi canı pahasına koruyor.
1. sezondan Yato:
Eğer bana bir şey olursa,o ikisine gidin. 

Hello Sleepwalkwalkers

Animenin ilk jeneriği,Goya No Machiawase'den Hello Sleepwalker.Çok beğendiğim bir şarkıdır.Noragami'ye de çok uydu.
Dinlemek için: www.youtube.com/

Kyouran Hey Kids!
Animenin ikinci jeneriği de birincisi kadar güzel.2. sezon Noragami Aragoto adıyla çıkan ikinci sezonun jeneriği Oral Cigarettes Kyouran Hey Kids!
Dinlemek için: www.youtube.com/
Biraz konu ile alakasız olacak ama Kyouran Hey Kids cover'larını ararken rastladığım iki cover kanalından da bahsetmek istiyorum.

Raon Lee

raon lee ile ilgili görsel sonucu

Belki de rastlayanlarınız vardır,animelerin girişlerinin ve sevdiği şarkıların cover'larını yapan Raon Lee'ye.Güney Koreli Raon Lee,Kyouran Hey Kids,No Game No Life'in jeneriği This Game ve Tokyo Ghoul'un jeneriği Unravel gibi bir çok animelerin şarkılarının cover'larını yapmıştır,oldukça başarılıdır.Youtube kanalını bir ziyaret edin derim. 
Kanalı: www.youtube.com/channel

İlonqueen

ilonqueen ile ilgili görsel sonucu

Aynı şekilde cover'lar yapan ispanyol İlonka Obilinovic de oldukça başarılı.Anime müziklerine ve sevdiği şarkılara ispanyolca ve ispanca cover'lar hazırlayan İlonka'nın kanalını da ziyaret etmekte fayda var.
Kanalı: www.youtube.com/user

No Game No Life
no game no life ile ilgili görsel sonucu
Sora ve Shiro kardeşler hem gerçek dünyada hem de oyunlarda ayrılamaz bir ikilidir. Bir takım olarak, bireysel becerilerinin uyumu onları yenilmez kılıyor. Gerçek hayatta ikisi de utangaç ve asosyaller ama oyunlarda bu iki kardeş 『  』 (boşluk) olarak bilinen grubu oluşturuyorlar ve bu grup diğer oyuncular tarafından gizemli ve yenilemez olarak biliniyor. Bu isim tüm oyunlar kullanıcı adı olarak hiçbir şey seçmedikleri için veriliyor.
Bir gün, gizemli bir rakibi online satrançta yendikten sonra kardeşler rakipleri tarafından kendi dünyasına - Disboard (盤上の世界(ディスボード) Disubōdo?) her şeye oyunlarla karar verilen bir dünya - geçmelerini teklif ediyor. Kardeşler teklifi kabul ettikten sonra rakipleri Tanrı Tet onları kendi dünyasına çağırır. Sora ve Shiro zayıf insan ırkı olan Imanity'nin kurtarıcıları olarak diğer ırklarla dünyaya fethetmek için savaşa girerler.
Öncelikle Sora ve Shiro'nun yeteneklerine,zekalarına ve karakterlerine hayran kalmamak elde değil.Her ikisi de bir birine ölesiye değer veriyor.İkinci sezonunu sabırsızlıkla beklediğim bir anime.
Bazı bölümlerinde hatta bir kaç kez geri sarıp altyazıları yeniden okumuştum,iyice anlamak için çünkü çok karışık oluyordu bazen.Her seferinde Sora ve Shiro'nun oynadıkları oyunu kazanmaları ise inanılmazdı.
Ben Sora ve Shiro'yu Disboard'a getiren şu tanrıya pek güvenmiyor,ileride işler karışacak gibi.Ama ne olursa olsun bizim ikilinin,Boşluğun üstesinden gelemeyeceği bir şey değildir.
Bu animenin de jeneriğine (This Game) hayran kaldım.This Game'in Raon Lee ve İlonqueen tarafından cover'lanmış halleri var,onları da dinlemeyi unutmayın. 
No Game No Life hakkında diyeceklerim bu kadar,belki biraz daha uzatmalıydım ama henüz ikinci sezonu beklediğim için pek fazla bir şey diyemeyeceğim.İkinci sezonda,işlerin nasıl ilerlediğine bakıp yeni bir yazı hazırlayacağım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar