10.8.14

The x files-I want to belive-Bir mim yazısı












Ne derler bilirsiniz,gerçek orada bir yerde. 

 Bu repliği The x files dizisini izleyenler çok iyi bilir.Mulder'ın kovalamaktan vazgeçmediği,bazen küfürler savurduğumuz gerçek orada bir yerde.Orada da,nerede?!Anlamıyorum,nerede bu lanet olasıca?!

Neyse,ani öfke krizlerini sonraya bırakalım.Neredeyse bir yıldır aralıksız izlediğim,en azından okul yüzünden izlemeye çalıştığım The x files dizisini dün akşam bitirmiş bulunuyorum.The x files,bazılarınızın bildiği bir efsane.Gerçeği bulmaya çalışan Mulder onun çalışmalarını gözetlesin diye FBI'ın Gizli Dosyalar'a atadığı Scully'e aşık olur,falan filan.Daha önce de bu konu hakkında iki paylaşım yapmıştım.İlki The x files dizisinin kendisi hakkındaydı.İkincisi ise 5. sezonun sonunda izlediğim filmi  Gelecekle savaş hakkındaydı.Şimdiki ise filmin sonu olarak hazırlanan film I Want To Belive-İnanmak istiyorum filmi ile ilgili.





 Şunu itiraf edeyim,ama lütfen I want to belive filmini izleyenler bana kızmasınlar.I want to belive benim beklediğim gibi değildi.Tabi,bütün o aşağılamalardan sonra Mulder'ın FBI'dan çıkmasını tabi ki bekliyordum,ve Scully'nin de.Ancak artık normal bir hayatları olacağını düşünmüştüm.Ve beklentilerimi karşılamadı.Kötü değildi elbette,ama beklediğim gibi de değildi.Yine de hala bir birlerini sevmeleri iyi bir kurtarıştı. :)




 Beni dizinin 8. sezonunda sevindiren tek şey Mulder'ın dönüşü ve Scully'nin bebeğiydi.Scully'e yapılan testler sonucunda Scully,bebek sahibi olamayacağını anlamıştı.Ama 7.sezonun son bölümünde verilen haber ablamı da beni de çok şaşırttı,hem de korkuttu.Bir yandan da bu bebeğin kimden olduğunun merakı kafamızı karıştırıyordu.Ortada kısır bir annenin doğurduğu bir bebek vardı.Ayrıca Scully hamile olduğun yanında Mulder yoktu.Uzaylılar tarafından kaçırılan ne kadar sinir bozucu olsa da bu kez Mulder olmuştu ve arada gösterdikleri sahnelere göre uzaylılar onu gemilerine sadece çekirdek çitlemek ve dizi seyretmek için götürmemişlerdi.Scully doğurduğu bebeğe hem kendisinin,hem de Mulder'ın babasının ismini,yani William ismini koymaya karar verir.Bu esrarengiz bebeğin çok geçmeden insanüstü güçleri olduğu kendi annesi Scully tarafından fark edilir.Bir de Scully'nin hamile olduğu dönemde annesinin tamamen yardım için eve getirdiği bir bakıcı vardır ki, o bakıcı Scully'nin bebeğini düşürmeye çalışır,ancak başaramaz.Ancak insanlar için tehlikeli olan bu bebek,çok geçmeden Scully'nin peşine süper askerlerin,yani kaçırılmış insanların uzaylıya dönüşmüş biçiminin düşmesine sebep olur.Bu esrarengiz bebek Jr.William,çok geçmeden başka bir aileye evlatlık verilir ama Scully'nin içinde bu hareketi hep bir suçluluk duygusu barındırır.İşte geldiği gibi başka bir yere giden minik William'ın kaderi de malesef böyle olmuştur. :/




 Bu garip olayların içinde,bir de yalnız silahşörler ölmesin mi?Ablam ve ben onların en büyük hayranlarıydık ve neredeyse hiç izlemediğimiz 9. sezonda öldüklerini keşfettiğimizde,yönetmene birkez daha okkalı bir küfür savurduk.Kimleri öldürdüğüne bir dönsün baksın be bu adam! :'(






Mulder'ın yerine çalışmaya gelen yeni ajan da bu.John Dogget isimli bu ajan diğer FBI ajanları gibi Mulder'ın uğraştıkları deli saçması şeylere FBI'a bir aşağılama,bir şaka olarak bakan ajan,Gizli Dosyalar'da tıpkı bir süre önce Gizli dosyalar'da çalışmaya gelen Jeffrey Spender gibi hiç bir halttan anlamıyor.Bizim ona taktığımız isimle kendisi John Bilmem ne halt'tı bir süre için.Sonrasında,yani Mulder geri gelip bir daha esrarengiz bir şekilde kaybolduğunda(ki, o zaman biz yönetmeni bir kez daha analı avradlı sövmüştük)Mulder kadar gizli dosyalar'a meraklı ve en önemlisi de Mulder'ı bulmaya olan inatçılığı ile gözümüzde John bilmem ne'ye yükseldi.Bir kaç bölüm sonrasında artık John Dogget deme kararı almıştık çünkü Mulder'ın ve Alex Krycek'in yanından bile geçmese de yakışıklı olduğunu düşünmüştük.John Dogget sonuna kadar iyi olmaya çalışmıştı ve Mulder iğneyle öldürülme cezasına çarptırıldığında da ona son çare olarak mahkemede ona tanık olarak arka çıkmıştı. :)



Mulder'ı bulmaya çalışan John ve Dana'ya ne kadar az da olsa yardım etmeye çalışan Monica Reyes de,Scully bebeğini doğurduğunda yanında olanlardan biriydi.Aslında yanında olan tek insandı çünkü diğerleri uzaylı topluluğuydu.Onun da bizim için ayrı bir iyi yeri vardı.Onu hep John ile yakıştırmıştık.Ama gerçekten de aralarında bir yakınlık vardı.Monica Reyes de az olan iyi karakterlerden biriydi. :)






 Alex Krycek...O yeri doldurulamaz bir yakışıklı ve asla yalancı,kendini düşünen mi,yoksa iyi yürekli,dürüst mü olduğu bilinmeyen biriydi.8. sezonda ve Skinner tarafından öldürülmüştü.Bu yüzden Skinner'a da ayrı kızmıştım!Dizideki yakışıklılardan birini öldürmüştü!Bunu nasıl yapa bilmişti?!Sonuç olarak Alex Krycek kafasından aldığı kurşun yarası ile ölmüştü.Tabi 9. sezonda Mulder'ın onun hayaletini görmesi de ayrı bir meçhuluyetti.Belki de Krycek'in ruhu sonunda biraz yardımsever olmaya karar vermişti.Ne oldu bilinmez ama Alex Krycek'in yeri bizde asla dolmayacak... :(


Belki bazılarınız bu sahnenin hangi bölümden olduğunu hatırlıyordur.Ama ben asla o bölümü unutmam.Dehşetli derecede ilginç ve korkutucu bulduğum bölümlerden birisiydi.El Chupacabra'nın gizeminden bahs eden bu X files dizisi,bende hem korku filmi tadı,hem de ilginçlik uyandırmıştı.En çok beğendiğim bölümlerden bir tanesiydi. :)



Bu bölüm sonu iyi biten az sayıdaki bölümlerden biriydi.Bir yaratığın sonunda herkes tarafından kabul edildiği bu bölüm çizgi roman tadında çekilmişti ve benim çok hoşuma gitmişti.Eğlenceli bir bölümdü,korkudan ve paranormal'lıktan daha çok bana eğlenceyi ve iyiliği hatırlattı bu bölüm. :)



Bu bölüm en çok güldüğüm bölümlerden birisi.Takma dişler takan bir vampirin gizemini çözdükleri bu bölüm,korkunçtan ziyade komikti.Bu takma dişleri takan gördüğünüz vampir,Mulder ve Scully'nin üzerine bir vampirler ordusunun geldiğini anlamasına neden olmuştu.Başlarda Mulder ve Scully'nin olayı farklı yorumlamaları da kahkaha atacak tarzdaydı.Harika bir bölüm olmuştu bu da. :)


Sonuç olarak harika bir efsane bitmişti.Mulder ve Scully aşıktı,sorunlar çözülmüştü ve FBI da allahından bulmuştu.Bir daha Mulder'a bulaşırsa...Onu artık bilmiyorum çünkü daha bir tane daha film çekilmedi. :)



Mulder ve Scully'nin aşkı hiç bitmeyecek,bütün bu fotoğraflara bir bakın. :)





Alida Marmaris

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar