15.6.14

Vampir Akademisi-Sonunda izledim!

Merhaba arkadaşlar,şimdi sizlere bir kaç ay önce izlediğim Vampir Akademisi filminin eleştirisini yapacağım.Bu filmi izlemek için ne kadar beklediğimi anlatamam.Türkçe dublajını bulduğumda sevincimden uçmuştum.Tabi ki,tatmin olmadığım şeyler de vardı.Ama yine de severek izledim. :)

Vampir Akademisi yönetmenliğini Mark Waters'ın üstlendiği,Richelle Mead'in kitabından uyarlanmış bir film.Vampir akademisi dampirlerin ve moroilerin yaşadığı bir okul.Moroiler iyi vampirler,strogoiler kötü vampirler.Dampirler ise moroileri strogoilerden koruyan iyi vampirler.Başka bir isimle gardiyanlar. :)

Vampir akademisi hakkında ayrıntılı bilgi için burayı  ziyaret edin. :)

Gelelim Vampir Akademisi'nin eksilerine ve artılarına.



Artılar 

Dimitri gerçekten çok iyi canlandırılmıştı.Hareketleri,dövüşmesi.Ve Rose'a olan zafı.Rose'un dövüşmesi de çok hoşuma gitti.Lissa'nın ruh büyüsünü kullanması hoşuma gitmişti ama büyü yaparken kaşınması biraz uygunsuz mu çıkmıştı? :/



 Eksiler

Dimitri Rose'a fazla mı sert davranmıştı ilk önce?Bence daha yumuşak davransaydı daha iyi olurdu.

Yukarıda da yazdığım gibi Lissa'nın büyü yaparken kaşınması biraz garip miydi ne?

İlk geldiğinde Dimitri'nin Rose'u yukarı doğru atıp sonra tutması çok garip çıkmıştı.Kitapta ise onu vuruyordu,yukarı atmak falan yoktu.Bence kitapta daha iyiydi.


Rosemarie Hayhaway (Zoe Deutch)

Zoe Deutch sanki tam olarak Rose için yaratılmış gibiydi.Sivri dili, dövüşmesi ve haraketleri.Zoe Deutch bence Rose için iyi bir seçimdi.Harika bir karakter. :D



Dimitri Belikov (Danila Kozolovsky) 
Dimitri hakkında söyleyebileceğim hiç bir şey yok.Gerçekten de tanrı.Çok güçlüydü.Filmde onun dövüşmesini-gerçek anlamda söylüyorum-ağızım döşemeye yapışmış şekilde izlemiştim.Bence Danila Kozolovsky de Dimitri için yaratılmış ve iyi bir seçim.Rose duymasın ama aşık oldum demeliyim. :D
 

Vasilisa Dragomir (Lucy Fry)

Çok güzel bir kız,hayat dolu.Ama tek bir zayıflığı var.Fazla yufka yürekli.Hayvanları yaralanmış şekilde gördüğünde hemen onlara yardım eder.Hayır,hayır.Doktorlar gibi değil.Elini onun üzerine koyar ve onu gerçek anlamda iyileştirir.Bunu yaptığında güçsüz kalıyor ama.Bu yüzden bunu yamamaması gerek.
Harika bir karakter.Sosyetik.Ama son gelişmeler sayesinde akademinin gözünden düşmüş durumda.Kraliçe Tatiana da bunu açıkça belirtmişti.Ama iyi yönleri kötü yönlerinden daha fazla.Lucy Fry Lisa için iyi bir seçim. :) 

Chiristian Ozera (Dominic Sharwood)

 Chiristian bizim ateşli çocuğumuz.Ailesi strogoi olduğu için dışlanmış,herkesten uzak,gizli Chiristian.Bir o kadar karizmatik Chiristian.İşte Chiristian bu.
Chiristian filmde çok karizmatikti.Dimitri kadar değil tabi.Onun ayrı bir yeri var.Filmde onun yer aldığı en çok hoşuma giden bölüm Rose ve Lisa hakkında bir şeyler söyleyip gülen bir öğrencinin ceketini yakmasıydı.Bu uygunsuz bir hareket olarak göründü tabi.Ama bence hak etmişti de o çocuk bunu.
Filmde benim Chiristian hakkında garibime gelen tek şey Chiristian'ın adının Crisşın şeklinde talaffuz edilmesiydi.Belki de bu dublaj yapılırken olmuştu.Nede olsa ben Türkçe dublajlı bakmıştım filme.

 Mason  Ashford (Cameron Monaghan)

Gardiyan Ashford.Keşke gardiyan olana dek yaşaya bilseydi.Neyse bunları şimdi düşünmeyelim.
Mason,Rose'un gözünün önünde olmasa da Rose'u seviyordu.Ama Rose'un pek ona baktığı yoktu.Ama yine de bizim en sevdiğimiz karakterlerden biri olan Mason asla vazgeçmemişti.

İyi bir karakter seçimi,hoş bir çocuk. :)


Natalie Dashkov (Sarah Hyland)

Asosyal,babasının kızı bir kız.Sonradan nasıl da strogoi olmuş?Hiç aklım almıyor.Çok tatlı,küçük bir kız.Sonradan kan içen,babasının sözünü dinlediği için iğrenç bir canavara dönüşen bir kız.Aslında babasının sözü ile gitmese çok iyi bir hayatı olacak bir kız.Sosyalleşe bilecek bir kız.Ama olmadı işte.
İyi bir karakter seçimi,herkesi masum olduğuna inandıran şirin kız.Ama sonradan babasının sözünü nasıl dinlediği ortaya çıkan iğrenç bir strogoi. :/

Mia Rinaldi (Sami Gayle)  

Önceden bir piç,sonradan şirin bir kız haline gelen Mia. :)
 İğrenç bir kız ama yine de içinde çok büyük acılar saklayan bir kız.Andrey'in acısını saklayan Mia.
 İyi seçim, moroi hanım.Lissa'nın eski sevgilisi Aaron'la çıkan Mia.Her kesin kötü bildiği Mia. :)


Victor Dashkov (Gabriel Byrne) 

Herkesi hasta olduğuna inandıran Victor.Ne zamandır Lisa'nın peşinde olan ve kızının hayatını mahveden Victor. :/

Sadece Tatiana'nın yerine geçmek istiyordu Victor.Ama hastalığı yüzünden bunu yapamamıştı.İşte bu yüzden Lisa'ya ihtiyaç duymuştu.Lisa'nın iyileştirme gücüne.İşte bu yüzden Lisa'yı kaçırmıştı.Ve sonradan hapishaneden kaçmak için kızını kullanmıştı.

 İyi bir karakter seçimi,filmde ise kötü bir rol alan Gabriel Byrne.Victor Dashkov rolünü iyi canlandırmıştı.Ve bu arada nasıl yapmışlarsa Lisa hastalığı iyileştirdikten sonra da çok genç görünmüştü.Ne kadar çok makyaj yapmışlardı acaba? :)

 

İşte bunlar da film karakterleri hakkındaki eleştirmem.Bazı karakterleri eleştirmemiş ola bilirim.Vampir akademisi filminin bütün ayrıntıları için Vampir akademisi filminin vikipedi sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim.Bunun için  buraya tıklayın. :)

E ben bu kadar anlattıktan sonra kitaplarını indirmek, filmini de izlemek istersiniz.İşte kitaplarını indirmek için linkler:


Vampir akademisi (#1):http://www.webcanavari.net/ebook/vampir-akademisi-ekitap-t210161.0.html

  Vampir Akademisi Buz öpücük(#2):http://www.webcanavari.net/ebook/vampir-akademisi-2-buz-opucuk-ekitap-t210162.0.html

Vampir Akademisi Gölge öpücük(#3):http://www.webcanavari.net/ebook/vampir-akademisi-3-golge-opucuk-richelle-mead-ekitap-t210166.0.html

Vampir Akademisi Kan sözü(#4):http://www.webcanavari.net/ebook/vampir-akademisi-4-kan-sozu-ekitap-t210165.0.html

Vampir Akademisi Ruh bağı(#5):http://www.webcanavari.net/ebook/vampir-akademisi-5-ruh-bagi-richelle-mead-ekitap-t196325.0.html
Vampir Akademisi Son Fedakarlık(#6):http://www.webcanavari.net/ebook/vampir-akademisi-5-ruh-bagi-richelle-mead-ekitap-t196325.0.html


Vampir akademisi serisinin toplu eleştirisini paylaşmıştım daha önce.Ziyaret etmek için  buraya     tıklayın. 

İşte aşağıda da film var.Buradan izleye bilirsiniz.İyi günler. :) 



 Alida Marmaris




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar