30.6.14

Hayvan pisikoloğu hayvan bakıyor-Uslu civcivler

 Merhaba sevgili okurlarım.Bu gün epeyce civciv baktım,anneleri olmadığından onlara her şeyi biz öğrettik.Aşağıdaki resimlerde de onlara yemek veriyoruz ve seviyoruz.Biri erkek biri kız bu iki civcivin ismi de Adisson ve Alida.Tavuk olana kadar onlara biz bakacağız. :)



Gerçekten zevkli bir iş,onlara yemeğe alışana kadar elinizde yemek veriyorsunuz ve bütün gün seviyorsunuz.Tabi bunların da kuralları var ve ben bu kuralları size açıklayacağım.

Civciv bakım kuralları
Eyvah,kaka yaptı!
İlk önce öyle sevelim diye elimizde her yere götürmüyoruz,zira her yere kakasını yaptığı için bu pek hoş olmaz.Çoğunlukla karton kutulara koyup seve bilirsiniz.Tabi civcivin karnı dolu değilse o başka.O zaman her götürüp seve bilirsiniz,emin olun kaka yapmayacaktır.

Ne yediğine dikkat et,civciv!
İkinci olarak ona istediğiniz her şeyi yediremezsiniz,bunu her zaman hatırlayın,civcivler zayıftırlar,köpek ya da kedi gibi değildirler,işte bu yüzden onlara ne verdiğinize dikkat edin.Çoğunlukla pişmiş yumurta ve onun üzerine maydanoz dökerek onlara bunu elinizde ve ya eğer yiyebiliyorlarsa içinde oldukları kutunun içine tabak koyarak yedire bilirsiniz.

Artık onu sevemiyorum!
  Onlara fazla alışmayın derim ben,tabi sevin,onların çok güzel olduğunu söyleyin ama onların her zaman bu şekilde kalıp yanınızda olacağını da düşünmeyin.Yani,her civciv önce yumurta,sonra civciv sonra da yetişkin bir tavuk olur,bunu unutmayın.Yani,o tavuk olduğunda siz ona yaklaşamayacaksınız ya da onu yanınızda büyütemeyeceksiniz çünkü artık o kümeste yaşayacak ve yapması gereken yumurtaları ya da soyunu devam ettirmek için kuluçkaya yatması gereken civciv yumurtaları olacak.Tekrar söylüyorum,o kedi ve ya köpek değil!

Anne tavuk yok,civciv çok üşüyor!
Eğer sizin de benim civcivlerim gibi onlara bakacak bir anne tavuğunuz yoksa onları nasıl ısıtacağınızı düşünmeye başlaya bilirsiniz.Biz üzerlerine benim eski külotumu serdik.Çok da iyi bence çünkü o kadar iyi ısıttı ki, civcivler bütün gün içine girdiler.Arada kafalarını çıkardılar tabi,ama biz itiş kakış onu içeri soktuk.
Bundan önce ablam onları kucağına alıyordu,o zaman civildemeyi kesiyorlardı ama tabi hep kucakta saklayacak halimiz yok ya,biz de böyle yapmayı düşündük. :)

Gördüğünüz gibi civciv bakmak son derece kolay bir iş.Ama bir taraftan da zor.Hem annesi olmayınca bu iş daha da zorlaşıyor.Malum,civcivler tavukların küçüğü ve normalde evde ev hayvanı olarak bakılmaz,çünkü çok küçük ve zayıftırlar.Anne tavuklar onları altlarına alır ve bizi de bu gibi dertlerden kurtarırlar.Ama şansa bakın ki, bizde böyle oldu.Ama bence iyi,çünkü evde bakacağımız şirin bir hayvan oldu sayelerinde. :)

Civcivi olanlara iyi civciv bakmalar! :)
Alida Marmaris



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar