29.5.14

Kedi yumağı bohçası öğretiyor-Kediye nasıl bakmalı?




Merhaba arkadaşlar,yine kedi yumağı bohçasından size haberlerim var.Bu kez kedi yumağı bohçası size önemli bilgiler vermek istiyor.Kedi bakımı hakkında bilgiler.Bunun bazı kedisi olan izleyicilerimin de hoşuna gideceğini düşünüyorum.Bu konuda size yardım etmekten mutluluk duyarım. :)








Öncelikle belirtmek isterim ki,hayvan bakımı çok zor iştir.Eğer çalışıyorsanız evde bakmak için hayvan almayın derim.Hayvanınızı ve ya hayvanlarınızı tanıdığınız birine emanet ede bilirsiniz.Fakat hayvanlarınızı emanet ederken dikkatli olun.Hayvan bakımını bilen birine emanet etmek daha iyi olur.En azından aklı başında,daha önce en az bir kez hayvan bakmış birine emanet ede bilirsiniz. :)


Eğer fazla yoğunsanız birden fazla kedi ve ya köpek almayın.Özellikle de kedi almayın.Kedilerin bakıma ihtiyacı vardır.Onları evde bırakıp,gidip fare avlamasına izin vermek iyi bir fikir olmaya bilir.O yüzden ilk başta sadece bir kedi ve ya herhangi bir hayvanla yetinin. :)


Kedileriniz bütün gün boyunca dışarıda oynar,eğlenir,iyi vakit geçirir.Fakat gece gelip de hava karardığında kedinizi eve,yatağına getirin.Gece kediler için tehlikeli ola bilir,bunu hiç unutmayın. :)



Kedinizin arada bakıma ihtiyacı olur.Bunun için onun uzun ve ya kısa tüylerini fırçayla-kendi saç fırçanız hariç-taraya bilirsiniz.Ama bunu yaparken dikkatli olun,kedinizi incitmeyin.Bazı kediler bundan hiç hoşlanmaz. :)



Kedinize tuvaletini yapmayı öğretin.Kedinizin meyve bahçenizde bir ağacın altına tuvaletini yapmasını istemezsiniz herhalde.Bunun için özel kumlu kedi tuvaletleri vardır.Kedinizi oraya yapmaya alıştırdığınızda,meyve ağaçlarınızın altından her zaman kedi dışkısı çıkarmak zorunda kalmazsınız. :)

Kediniz de köpekler gibi pirelenir.Her yerini pire doldurduğunda,artık eve gelemeyecek kadar pireli bir hal alır.Bu yüzden evdekilerin pireden korunması için pire tasmaları kullanılır.Pire tasmaları kullandığınızda,kedinizi pirelerden arındırmış olursunuz.Ancak kedinize tasma takarken dikkatli olun,kediniz tasmadan hoşlanmaz ve tasmayı zorladığında tasma kedinin ağzına takılacak.Bu da çok tehlikelidir,kediniz zehirlene bilir.Bu yüzden dikkatli olun.Kedinize banyo yaptırmak da iyi bir fikirdir,ama bildiğiniz gibi kediler banyodan pek hoşlanmaz. :)

Kediler tırnakları ile kanepelerinizi mahveder.Buna bir çare gerekir.Genellikle kediler dışarıdaki ağaçlara tırnaklarını sürter.Ama durum iyice zorlaştığında,ona bir oyuncak almalısınız ki,tırnaklarını oraya sürtsün. Bu oyuncaklar genellikle halat iplerden olur,kediniz tırnaklarını halata geçirir ve böylece kanepeleriniz ucuz kurtulur. :)


Kedinizin bildiğiniz gibi mamaya ihtiyacı vardır.Bir çokları kedilere et,sosis ve ya pastırma verir ama bunlar yanlıştır.Kedinize vereceğiniz yiyecekleri iyi düşünmelisiniz,kediniz istediğiniz şeyi verdiğinizde zehirlene bilir.Bu da çok tehlikeli olur.Bu yüzden özel kedi mamaları almanız çok iyi olur. :)



Bu arada,kedileriniz mamasını yerken etrafı kirletir,bu yüzden mama kabı iyi olur.Standart boyda,içine sadece bir kaşık dökmek iyi olur. :)





Kediler sabah akşam uyur.Nasıl uyuduklarını bende bilmiyorum,boş verin.Ama uyumaları için rahat bir yer olmalıdır.Bunun için kediniz için uyku yatağı-bazen plastikten,bazen sepet.-olur.Bunun için yumuşak bir puf ve ya onun gibi yumuşak bir halı ola bilir.İsterseniz kedinizin hoşuna gidecek şekilde bir klube de yapa bilirsiniz.Karton kutulardan yapılmış,içine yumuşak bir halı ve yanına da kedinizin hoşuna gidecek bir oyuncak koya bilirsiniz.Böylece yaptığınız bu köşe,kedinizin en vazgeçilmez dinlenme yeri haline gelir. :)





Kediler hastalığa yakalandıklarında veterinere götürün.Ama unutmayın,kediniz eğe hastaysa,ya da aşı zamanı gelmşse kediniz ne kadar huysuzlanırsa huysuzlansın,onu aşıya götürün.Bir de ağız ve dişlerinde kötü bir şeyler,ağız kokusu falan görürseniz hemen veterinere götürün.Başka hastalıkların bulaşmaması için de kedinizi düzenli olarak veterinere götürüp bir yoklatın.Aşısını da zamanında yaptırın. :)



İşte kedi bakımı böyle bir şeydir.Siz de bu yazdıklarımı okuyun ve bunları uygulayın.Kediniz çok güzel,temiz ve sağlıklı olacaktır.Hayvanları sevmeye devam edin.Sakın ağaçta sıkışmış bir kedi gördüğünüzde yürüyüp gitmeyin,ona yardım edin.Her zaman iyi insan olun. :)

Hoşçakalın, benim canım izleyizilerim. :)


Alida Marmaris


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar