22.6.18

Blackpink 'Square Up' Albüm İnceleme



blackpink square up ile ilgili görsel sonucu


Selam dünya ben Menolly!

Bu yaz geri dönenler arasında tüm dinleyenlerin çok özlediği bir grup var.Blackpink!



blackpink square up ile ilgili görsel sonucu

Onları tam bir yıldır bekliyoruz, haziranla neredeyse bir yıl oluyordu.Hatta Blink fandomu olarak uzun zaman önce umudumuzu kesmiştik.YG her grubu gibi onları da unuttu herhalde diyorduk.Bir ara Blackpink House çıktı,ilgilenenler hatırlıyordur,uzun bir zaman onunla idare ettik ama comeback geciktikçe gecikti.Ve herkesin canına tak etti.

Aynı şarkıları defalarca kez dinlemekten bıkmıştık ki, sonunda Yang bey comeback haberi ile geldi.Ve ilk defa bir mini albümle!Allahım şükürler olsun!


blackpink square up ile ilgili görsel sonucu

Blink heyecanlı,Blink çıldırıyor,Blink iptal...
Aslında tam albüm gelebilirdi bu kadar zamandan sonra,hani insan bir yıl dört tane şarkı için mi çalıştınız didindiniz bu kadar diyor ama...Neyse,buna da şükür.

Aslında ortaya öyle bir albüm çıkarmışlar ki, bence beklediğimize değdi yani,üzerinde çok çalışılmış belli.


blackpink ile ilgili görsel sonucu

Eğer Blackpink kim bilmiyorsanız,biraz kabaca size bahsedeyim.
Blackpink 2016'da YG Entertainment tarafından kurulmuş dört üyeli kpop kız grubu.
8 ağustos tarihinde Boombayah ve Whistle şarkılarını içeren Square One albümü ile çıkışlarını yaptılar.Ardından 1 kasım tarihinde Playing With Fire ve Stay şarkılarını içeren Square Two albümü ile geri döndüler.Ardından uzun bir süre ortalarda görünmeyen grup,en sonunda 15 haziran 2018 tarihinde Square Up albümü ile dinleyicilerine geri dönüş yaptılar.
Blackpink çıkış yaptığından beri dikkatleri üzerine çeken çok yetenekli dört kızdan oluşuyor; Jisoo,Jennie,Rose,Lisa.Grubun fan adı Blink'dir.Yakın zamanda grubun resmi fanstick'i(hayranların konsere götürdükleri ışıklı alet) da yayımlandı.
Grup hakkında daha fazlası için

blackpink ile ilgili görsel sonucu

Ve mutlulukla diyebilirim ki Blackpink çıkışından beri takip ettiğim ilk grup :D Kendilerini 2016 ağustosunda keşfedip,tanımıştım,yıl sonunda ise fandoma katılmıştım.


blackpink ile ilgili görsel sonucu

Blackpink bizleri çok bekletti.Ama bence,gerçekten de beklediğimize değdi.İyi döndüler,iyi hazırlanmışlar.Tam bir yaz albümü ve yazı eğlenceli hale getiren şarkılarla döndüler.

Blink sizi uzun zamandır bekliyordu kızlar ^^

O zaman 'Square Up' albüm incelemesine geçelim.


Ä°lgili resim
klipteki favori sahnem ^^

İlk olarak,15 haziran tarihinde klibi de yayımlanan ana şarkı 'Ddu-Du Ddu-Du'.
Evet,bence de garip bir isim.Silahın çıkardığı sesi simgeliyor.

Öncelikle,wow demek istiyorum!YG klibe ne kadar para harcadı acaba?

Grubun sert konseptte müzik yaptığını biliyoruz zaten.Ama,bu gerçekten biraz fazla sert olmuş :D


blackpink du-du du-du ile ilgili görsel sonucu

Tek kelimeyle inanılmaz bir klipti!Zaten ilk başta klibe o kadar şaşırıyorsunuz ki, şarkıyı algılayamıyorsunuz.Üyeler gözünüzü falan alıyor.Çok pahalı bir klip olmuş.Eğer 2ne1'ın kliplerini izlediyseniz onları andırıyor(zaten benzemesi normal her ikisi YG grubu), ama onlardan defalarca kez daha abartılı.


blackpink du-du du-du ile ilgili görsel sonucu
canım biasım... *-* 

Boombayah gibi bir klip ve şarkı,ama Boombayah'dan defalarca kez daha fazlası.Bence Blackpink'in en iyi geri dönüşü Square Up ve Ddu-Du Ddu-Du.

blackpink du-du du-du ile ilgili görsel sonucu
Yorumsuz sahne...

Klipte neler yoktu ki?Elmas kaplamalı tank,avizelerde sallanan üyeler,gözalıcı elbiseler giymiş Rose...Bu arada,çok güzellerdi,gerçekten.Rose'un kızıl saçlarına bayıldım,ayrıca Jisoo'nun kısa peruklu bir sahnesi vardı ki o da harikaydı.O sahnede etrafında bir sürü insan var ama ona dikkat etmeyip duvardaki posterini çekiyorlar telefonlarıyla.Daha sonra Jisoo takılıp düşüyor ve kalkınca etrafındaki herkesin telefonlarını ona doğrultumuş olduğunu görüyor.Bu bölüm gerçekten büyük mesaj veriyordu,çok beğenmiştim.
(Pembe peruk tanıdık geliyor mu?Evet,2ne1 Falling in Love'da da vardı :D)

blackpink du-du du-du ile ilgili görsel sonucu
Çok güzelsin be Chii-Choo ^^

Jennie'nin marshmellow'lu sahnesi favorim olabilir,zira çok tatlıydı ve rap bölümü bir harikaydı.Size de tanıdık geldi mi o bölüm?Evet,2ne1'dan CL'in kliplerden birinde arabanın üzerinde olduğu bir bölümle neredeyse aynı.Sadece daha gelişmiş hali ve bu sefer Jennie tankın üzerinde :D Jennie tam bir ikinci CL ya,yeni versiyon CL...
Klibin her bir sahnesi müthişti.Lisa'nın rap bölümüne de bayılıyorum,elinde Blink lightstick vardı.Görünce ağızım açık kalmıştı!

blackpink du-du du-du Rose ile ilgili görsel sonucu
gözlerimiz kamaştı Chaeyoung unnie *_*

Bence hemen gidip klibi izleyin!

Şarkılara gelirsek,Sqaure Up mini albümü dört şarkıdan oluşuyor.
Öncelikle,Ddu-Du Ddu-Du.


blackpink du-du du-du ile ilgili görsel sonucu

Klibi harika,ama doğrusunu söylersem ilk dinlediğimde şarkıyı beğenmemiştim.
Nasıl desem,çok tuhaf...

Farklı bir altyapısı var,çok farklı sesler kullanılmış,algılanması biraz uzun süren bir şarkı.Daha iyi anlamak için bir kaç kez dinlemek gerekiyor.Alışmak için daha fazla.Alıştıktan sonra ise vazgeçemiyorsun.
Jisoo'nun vokali çok gelişmemiş mi?Eski halinden eser yok neredeyse,sesi çok gelişmiş.
Rose'un sesi her zamanki gibi harikaydı...Bayıldım.
Jennie ve Lisa'nın rap bölümlerini öğrenmeye çalıştım ve öğrenirken çok zevk aldım :D As If It's Your Last'de Jennie'nin rap bölümü yoktu ya,çok hayal kırıklığına uğramıştım.Ama sonunda rapper Jennie geri döndü ve Blink mutlu! ^^
Blackpink - Ddu-Du Ddu-Du türkçe altyazılı

Ä°lgili resim

İkinci şarkı,albümde favorim Forever Young.
Açıkçası Ddu-Du Ddu-Du ne kadar harika olsa da,benim favorim bu şarkı.Forever Young'un ismi gibi tam bir gençlik havası var.İlk dinlediğimden beri,vokallerine,rap bölümlerine,herşeyine aşık oldum.
Şarkı Jennie'nin müthiş sesi ile başlayıp,sonra direk nakarata geçiyor.Nakaratı çok akılda kalıcı(ana şarkı da aynı şekilde akılda kalıcı).Jisoo'nun gelişmiş vokali bu şarkıda da farkediliyor.Vokal bölümleri o kadar hoşuma gidiyor ki benim bu şarkıda.Lisa da vokal yapıyor,sesi şarkıya çok uyum sağlamış.Bence bölümler en güzel bu şarkıda verilmiş.Kısacası 'I could die in this song'  :D
Ha,bir de,şarkıda 'Blackpink is the revoulution' diye bir bölüm de var.Gerçekten de bu comeback Blackpink'in devrimi :D
Blackpink - Forever Young türkçe altyazılı

blackpink du-du du-du ile ilgili görsel sonucu

Üçüncü parça,Really.
Üç şarkı arasında sözlerini en çok sevdiğim olabilir.Çok eğlenceli bir şey.Ayrıca Jisoo'nun sesine en çok yakışan şarkı bence.Rose'un 'hahahiho' bölümü şarkının en tatlı bölümüydü bence.Jennie'nin vokali de çok güzeldi.Böylece bu şarkıyla üyelerin hepsinin hem rap yapabildiğini,hem de vokal yapabildiğini görmüş olduk.
Blackpink - Really türkçe altyazılı

blackpink forever young ile ilgili görsel sonucu

Dördüncü şarkı,See U Later.
see you later boy,see you later later.

Bence bu albümün şarkılarını hikaye olarak bir sıraya koyarsak,Ddu-Du Ddu-Du her şeyin başlangıcı,Forever Young kız ve erkek arasında olayların ilerleyişi,Really aşık olma evresi,See U Later ise ayrılık evresi olabilir :D
Çok çok akılda kalan bir şarkı,beyninize kazınıyor yani,unutmanız mümkün değil bir kere dinledikten sonra.Şarkılar arasında melodisini ve nakaratını en çok sevdiğim şarkı.Özellikle 'would have could have should have didn't' ve 'See you later maybe never' bölümleri çok hoşuma gidiyor.
Blackpink - See U Later türkçe altyazılı

blackpink ile ilgili görsel sonucu

Evet,Square Up albümünün kendi çapımda incelemesi bu kadardı.Benim çok beğendiğim bir albüm,umuyorum ki siz de şarkılardan en azından birini dinlersiniz.Buraya kadar bana dayanıp okuduğunuz için çok teşekkürler :)
Blackpink,fighting!Blink,fighting!

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^


Logo Design by FlamingText.com

2 yorum:

Okuduğum bloglar