30.12.17

Mim - 2018 Beklentilerim




Selam dünya ben Menolly!

Yılbaşından yani 31 aralıktan bir önceki günün gecesi 2018 Beklentilerim mimini sonunda ben de yapıyorum.Yeni Yıldan Beklentilerim mimi benim yeni okumaya başladığım ve şimdiye kadar okumadığım için pişman olduğum Yalnız Ama Özgür blogunun fikri.



Kendisi geçen yıl sonunda böyle bir yazı yazmış ve yıl bitiminde planladığı şeyleri gerçekten de yapmış olduğunu farketmiş.Bu yüzden,bunu bir mime dönüştürmüş ki başkaları da yapsın ve kendine hedefler belirlesin.
Onun beklentileri için (yalnızamaozgur blog)

1.Daha az gözyaşı,daha fazla kahkaha



 Her yıl bir numaralı dileğim bu aslında.Ama maalesef pek gerçekleştiğini görmüyoruz.Elbette her yıl kötü olaylar da oluyor güzel olaylar da,ama çoğu zaman kötü şeyler daha fazla oluyor.

2.Kötü yanlarımı bombalamak



Bang diye!
Dağınıklığım,kabalığım,düşüncesizliğim,az da olsa üşengeçliğim,beceriksizliğim,sakarlığım,kibrim,bazı şeyleri çok kafama takmam ve şu an aklıma gelmeyen daha bir sürü şey.Bunlar hiç gitmese bile,azalsa olmaz mı en azından? ~

3.İyi bir sayısal not



Bu dileği yazmadan önce çok düşündüm.Öncelikle matematik notumu yükseltmek istiyorum,ama  zaten iyi olan Fizik notumu da korumak istiyorum.Bu yıl yeni başladığımız ve beni çok yoracağa benzeyen Kimya da düzenli olarak iyi gelsin istiyorum.Bu yüzden hepsini birleştirerek iyi bir sayısal not istiyorum 2018'den :D

4.Mutlu aile tablosu



Biz zaten çok şükür mutluyuz ama,her yıl gibi bu yıl da ilk isteklerimden biri yeni yılda kendime ve aileme bol bol huzur,mutluluk.Bu yıl aile olarak,manevi olarak bazı zor günlerimiz oldu,gelecek yıl bu açıdan daha güzel olsun istiyorum.Huzur ve mutluluk istiyorum,mutlu mutlu olalım istiyorum.

5.Kitap alabilmek



Bu yıl sonunda yapmayı başardığımız kitap alışverişleri yüzümü pek güldürdü.Gelecek yıl,yine alabilelim istiyorum ablamla.Kendim de para biriktirmek istiyorum hatta,kendi istediğim kitapları alabilmek için.Bir sürü istediğim kitap var çünkü.

6.Okul kütüphanesini istila etmek,bölge kütüphanesinden okumak

anime fotoları çünkü neden olmasın


Okul kütüphanesindekileri okumaya bu yıl başladım(sonunda!).Aslında geçen yıl ortalarından beri aklımda olan bir şeydi kütüphaneyi istila etmek,ama o sıra fikir olarak kalmıştı çünkü çok yoğundum(sanki bu yıl değilsin).Bu yıl ise bu işe bir el koyup kütüphaneyi okulda en çok gittiğim yer haline getirdim.(kütüphanecilere de ısınsam tamamdır).Sınavlarım olduğunda ara vererek kütüphaneye yine sık sık gitmeyi düşünüyorum.Bir diğer isteğim ise bölge kütüphanesinden daha fazla kitap almak.

7.Düzenli şiir/edebiyat defteri kullanmak



 'Edebiyat defteri' diyince pek anlamsız geliyor kulağa ama,demek istediğim şiir yazdığım,kitaplardan kesitleri yazdığım bir defter.Yeni tuttum kendisini,kedigillerden pek tatlı bir üyesinin kapağını süslediği spiralli kalın bir defter.Gelecek yıl ona bir sürü bir sürü yazmak istiyorum.Bu aralar en sevdiğim uğraş haline geldi onu yazmak ve süslemek.

8.Herhangi bir spor dalında kursa gitmek

çok güzel değil mi bu foto ama :)


Karate olur,basketbol olur,yüzme olur,jimnastik olur hiç farketmez.Jimnastik için geç artık gerçi :D
En çok istediğim ise bu aralar kafayı taktığım eskrim ama bu muhitte pek bir imkansız görünüyor...
Gelecek yılın yazı için ablamla bu konuyu konuştum,o da onaylıyor.İnşallah gelecek yaz bir spor dalıyla uğraşmak istiyorum.

9.Bloga devam etmek,daha fazla güzel insan



Blog yazmaya devam etmeyi istiyorum,bu blog hep kalsın istiyorum.Okunsun ya da okunmasın ben hep yazayım istiyorum.Çünkü bazen yazılar birikse de,ben buraya bir şeyler karalamayı seviyorum.
Ve gelecek yıl da şimdikinden daha çok insana ulaşmak istiyorum.Hayır,derdim okunmak değil,dediğim gibi bilinmesem de sorun değil,sadece daha fazla güzel insanla tanışmak istiyorum. 

10.Namaza başlamak



 Namaz kılan ablamı ya da annemi izlerken bile rahatlıyorsam ve içim huzur buluyorsa neden ben de başlamıyorum ki?
Fakat,içimde bir huzursuzluk ve korku oluşuyor nedense.
Kendimi yeterli hissedememek,öğrenemeyeceğimi sanmak ve daha bir sürü saçmalık yüzünden sürekli erteledim ve bence artık zamanı geldi.Yeni yılda en çok gerçekleştirmek istediğim şey.
İnşallah.

11.Piano çalabilmek



Bunu da ekstra olarak yazıyorum,çünkü bu gelecek yıl olamayacak muhtemelen,gelecek için hep burada kalacak bir dilek bu.Ya gelecek yıl,ya da bundan yıllar sonra bir gün çalabilmek istiyorum o büyülü aleti.Jazz çok seven,piano ise en sevdiği alet olan biri olarak,o tuşlara dokunmanın hazzını yaşamak istiyorum bir gün...

12.Daha az elektronik alet bozmak
 


Elime ne alırsam bozuyorum...
En son tableti bozdum.Usandım artık.Kulaklıkları,şarj aletlerini kullanılmaz hale getirmekten bıktım.
Evet,biraz kötü kullandığımı kabul ediyorum ama tamamen benim suçum değil ki.Sürekli bozuluyorlar.
Sadece gelecek yıl değil,gelecek için istediğim şey bu. 

küçük minik istekler:

1.Saçımı kestirmek



 Eğer aranızda uzun saç seven ve saçları uzasın isteyenler varsa şimdiden özür dilerim ama ben bu saçlardan bıkmış bulunuyorum.
Çok küçük yaşlarımdan bir hevesle uzatıp durdum ama,son zamanlarda hiç sözümü dinlemiyorlar.Ve bence en iyi çözüm,onlardan kurtulmak!Fakat saçlarım zaten kıvırcık/dalgalı olduğu için eğer kestirirsem şişerek daha büyük bir sorun haline geleceğini söylüyor sevgili ailem ve ben de bundan ihtiyat ediyorum.Ama hem artık uğraşamadığımdan,hem de kısa saça merak saldığımdan kestirmek istiyorum.
Bir şekilde başarabilirsem gelecek yıl yapacağım.

2.Dans yeteneklerimi geliştirmek


koymasaydım cidden içimde kalırdı :D
Jungkook yaaa :D





 Bu yaz dansa başladım.
Dansa başladım diyince ne saçma sesleniyor değil mi? :D
Ama evet,hazirandan beri dans ediyorum.Arada büyük küçük aralar veriyorum ama dans etmek en zevkli hobime dönüştü.Bu kadar yoğunluk arasına nasıl sıkıştırıyorum hiç bir fikrim yok ama dans beni rahatlatan şeylerden biri.
Peki iyi miyim,elbette hayır.Henüz çok yeni olan birine göre aslında kolay sayılabilecek bir kpop dansını haftalar boyunca öğreniyor(çoğu zaman öğrenemiyor),hiç de iyi dans etmiyorum.2018'den istediğim bir diğer şey de daha iyi dans etmek ve dans etmeye devam edebilmek.

3.Daha fazla klasik müzik


alakasız fotolarda bu gün...

Klasik müzik asla değişmeyen ve asla güzelliğini kaybetmeyen az sayıdaki şeylerden biri.Ve ben gelecek yıl bu mucizeyi daha fazla dinlemek istiyorum.Özellikle Vivaldi,Bach,Yiruma ve Chakovski dinlemeye bayılıyorum.

4.Daha fazla zaman,daha fazla müzik

alakasız fotolarda bu gün pt.2


Klasik müzikten başka,keşfetmek istediğim ve gözüme kestirdiğim bir sürü grup,sanatçı,idol ve daha fazlası var.Hip-hop ve rock/metal arasında gidip geliyorum açıkçası.Aynı zamanda çoğu zaman da kendimi akustik ve ballad şarkılara kaptırmış buluyorum.Kısacası her türünden müziği tatmak ve daha fazla ve daha fazla dinlemek istiyorum.

5.Kaykay



Muhtemelen yazın ortaya atacağım bu isteğimle tüm aileyi deli edeceğim,sabırsızlıkla bekleyin.
Kaykay istiyorum.Yazın gerçekleştirmek istediğim bir şey de bu.

6.Kendi zevkime göre giyim



 Bir ergenin isyanına hoş geldiniz!
2018'de annemden bağımsız giyim yılını başlatıyorum!
Aslında asker botuna çok benzeyen bir bot alarak bu ay başladım buna ama olsun. :D
annem hala bu bot hakkında şikayet etmeye devam ediyor...
Yeni yılda daha fazla istediğim gibi giyinmek istiyorum.Beyaz tişörtler,kot pantolonlar,renk renk spor ayakkabılar,tercihe göre mavinin tonlarında ceket,siyah ve beyaz şapkalar ve saire ve saire.Ha,unutmadan,aklımda bir de bana inatla elbise ve etek giydirmelerini engellemek var.İstemiyorum dostum.
Bir de bunları alabilecek para lazım dimi :D

7.Ergenlik stresine girmemek



Hani o kimse beni anlamıyor ergenleri vardır ya,ha işte ondan olmam umarım.
Aslında şimdiden şakasına diyorum ama ağır ergenlik triplerine girmemek istiyorum.Mümkünse ben sakin,güzel eğlenceli bir ergenlik alayım teşekkürler.

8.Klasikler;Haruki Murakumi,Kafka,Dostoyevski ve saire ve saire



Evet,2018 bana klasik getir.Bol bol klasik kitaplardan okuyayım.Ha,bir de,bunu da bu maddeye sıkıştırıyorum,bir çok azeri yazarı da okumak istiyorum gelecek yıl.Önce kendimi bilmeliyim ki başkalarını bileyim.

9.Lunaparkta ve ya herhangi bir parkta yüksek/riskli/bağırmalı bir alete binmek



Hepiniz görmüşsünüzdür,o kocaman,sallanan,uçan kaçan oyuncaklar vardır da binenlerden hep çığlıklar yükselir ya.Ha,o malum objelerden en azından birine binmek istiyorum gelecek yıl.Çünkü,neden olmasın?Ben onlara hep kenardan bakıp binsem nasıl hissederdim acaba demişimdir çünkü,bir denemek istiyorum.Bir diğer nedeni de bu tür atraksiyonlu şeyleri denemek istemem,malum pilot olmak istiyorum,canı gönülden.

10.Demian'ı almak

Demian karakterinin çizimi
bence uyuyor,belki biraz daha gülümsemeyeni :D


Evet çok küçücük bir istek ama gelecek aralık görüp de artık kanlı canlı bir şekilde o kitaba sahip olayım istiyorum.Evet,Hermann Hesse'nin Demian'ı.
Bu yaz onu okudum,bayıldım ve hala etkisini üzerimde hissediyorum.Şimdi geriye pdf olarak değil de,gerçek olarak sahip olmak kalıyor kitaba.Bu yüzden doğum günümde bana Demian gönderebilirsiniz :D
Şaka bir yana,baş ucu kitabım olarak onu almak ve yanımdan ayırmamak istiyorum.Gelecek yıl gerçekleşsin bu,lütfen...

11.Rap yapmak



Bu istek muhtemelen gelecek yıl dönüp baktığımda aynı şimdiki gibi utandıracak ve güldürecek...
Aslında evde yalnız olduğumda ve ya boş zaman bulduğumda deniyorum,fakat yapabilmeyi ve bir hobi olarak ara ara uğraşmayı istiyorum.Çünkü gerçekten rahatlatan bir şey.

12.Graffiti

 
çok güzel off...


 Neden bilmiyorum ama içimde delice bir graffiti isteği var.Hani elime sprey alıp heryeri boyayasım var.Muhtemelen gelecek yıl olmaz,ama ilerliyen yıllarda çantada sprey gezdirip etrafı boyayan bir deliye dönüşmek istiyorum.Bu da burada dursun.

13. Daha fazla anime,daha fazla yaoi,daha fazla shounen



Anime izlemenin en büyük zevklerimden biri haline geldiği bu günlerde 2018'in de bana bol bol anime getirmesini istiyorum.Ha bir de,bu yıl başladığım yaoi türünden daha fazla anime izlemek ve shounen türünü bir denemek istiyorum.
shounen türü bana o kadar davetkar geliyor ki girsem çıkamayacak gibiyim,aynı yaoi'ye girmiş çıkamıyor olduğum gibi :D



Ve 2018 isteklerim bitti.
Ne çok şey istiyormuşum be -_-

Eminim bunları çoğunu yapamayacağım,ama yapacaklarım da olacak.
2018'de bütün isteklerinizin,dileklerinizin gerçekleşmesi,huzur,mutluluk ve gülücük dolu bir yıl olması dileğiyle,yeni yılınız kutlu olsun!

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

12 yorum:

  1. Umarım 2018 sana birçok güzellik getirir ve gelecek yıl burada tüm dileklerinin gerçekleştiğini okuruz 😊. Kitap okuman, dans etmen, spor yapmak istemen harika şeyler 😊 Kütüphane de güzel kaynak, gidebilirsen ne mutlu sana. Mutlu yıllar Menolly ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,ben de size ve herkese mutlu huzurlu bir yıl diliyorum.Umarım gerçekleştirebilirim isteklerimi.
      Mutlu yıllar ^_^

      Sil
  2. Dilerim hepsini gerçekleştirirsin Aysel! :)

    YanıtlaSil
  3. Namaz kılmak istiyorsun ya , bu bir başlangıç demektir istemek varsa icraata da yakında geçersin , Allah yardımcın olsun ^^
    Ah bende elektronik alet bozmasam çok harika olacak , aşırı sakar ve meraklıyım , başıma bela bu da :D bir kere arabayı bozmuştum artık ne diyeyim :D
    Bende kıvırcık koyunum ama çok kısa bile kestirmişliğim dahi var kendine uygun modeli bulursan , kıvırcık saça da kısa oluyor ^^
    Kaykayı bende yeni yeni öğreniyorum , düşürek uçarak , takla atarak :D
    Ergenlikte kolaylıklar ben tam bir ağır ergendim , hahaha , çok salak hareketlerim olmuştu , ıyy hatırladıkça sinir oluyorum , tam rezalet , kolay gelsin sana ergenlikte :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin abla teşekkürler :)
      Vay araba mı bozdun ben iyiymişim o zaman :D
      Deneyip görürüm olmazsa artık,ama gerçekten kısa olsun istiyorum ~
      Umarım kazasız belasız atlatırım ya :D
      Sevgiler,teşekkürler ^_^

      Sil
  4. Ne güzel dilekler bunlaar. ^^ Ba yıl dım! Gel gel ben sana anime öneririm bol bool :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehe teşekkürler :) Bol bol gelirim valla ^_^

      Sil
  5. hepsini gerçekleştirebileceğin , kocaman mutlulukların olan bir yıl olsun 2018 :D

    YanıtlaSil
  6. heeeey kötü yanlarını abartmışsın beeee :) bak anime, steins gate, kimi no na wa :)

    YanıtlaSil

Okuduğum bloglar