25.11.17

KARD - You&Me Albüm İnceleme


kard you&me ile ilgili görsel sonucu

Selam dünya ben Menolly!

KARD geri döndü!

Uzun bir zaman teaser fotoğrafları yayımlayarak herkesi merakta bıraktıktan sonra yine efsane bir şekilde döndüler.Efsane geri döndü.




kard you&me ile ilgili görsel sonucu
biri kapak tasarımı mı dedi?
ehe,en iyisi KARD'da var :D

KARD diyor ve susuyorum...Yeni jenerasyonun en iyilerinden oldukları su götürmez bir gerçek.Her seferinde diğerinden daha iyi bir şekilde geri dönüyorlar.Somin ve Jiwoo'nun vokalleri,BM ve J.Seph'in rapleri olsun,üyelerin uyumu olsun,herşeyleriyle kpop'a farklılık getiriyorlar.Kpop sektöründe kızlı erkekli çok grup yok ve KARD bu tür bir grup.
KARD geçen yıl sonunda çıkışlarından kısa süre sonra keşfettiğim ve o zamandan,taa Oh NaNa zamanlarından beri fandomuna girdiğim bir rookie(çaylak) grup.

kard you&me ile ilgili görsel sonucu

Peki neden bir kaç gün önce çıkmış bu bomba albümün incelemesi bu kadar gecikti?Kaç gündür albümü dinlemeye fırsatımın olmaması ve dün yazacakken elektiriklerin kesilmesi yüzünden.Cumartesiye,bu güne kaldı ve sonunda albümden bahsetmenin zamanı.


kard you&me ile ilgili görsel sonucu

Yeni albümümüz,You&Me,fotolardan da anlayabileceğiniz ki KARD'ın müptelası olduğum o şık,biraz karanlık ama oldukça estetik konseptinde yine.You&Me,her şarkısı ayrı iyi olan 6 şarkılık bir mini albüm.
Bu albümde üyeleri çiftlere ayırmışlar.Shipper'lar için güzel haber(benim için de :D) çünkü albümün ana şarkısının klibi KARD üyelerini yakıştıranlar için tam bir cennet.
Teşekkürler DSP Media!
(biraz da övgü yağmuru okuyabilirsiniz çünkü albüme bayıldım...)

O zaman hadi her şarkıdan kısa kısa bahsedelim.

kard you&me ile ilgili görsel sonucu



İlk önce,intromuz İnto You.
kafiteli mi oldu ne?

Evet,albümün ilk şarkısı İnto You.Hmm,ne desem ki...
KARD'ın şimdiye kadar çıkan her şarkısı ayrı güzel oluyor...Oh NaNa,Don't Recall,Rumor,Hola Hola,hepsinin ayrı farklı bir tarzı,güzelliği vardı.Ve,bu albümle gelen her şarkının da kendi has güzel bir duygusu var.
Albümün ilk şarkısından kaliteyi hissediyoruz.İnto You,ilk yavaş başlayan,sonra oğlanların rap'i ile süslenen,ardından da kızların mükemmel sesiyle sonlanan,adeta zevk patlaması.Şimdiden 4-5 kere dinlemiş bulunuyorum.Verdiği hiss inanılmaz güzel.
Sanırım tüm albümü telefona indirmek zorunda kalacağım :D


kard you&me ile ilgili görsel sonucu

İkinci şarkı,J.Seph ve Jiwoo'nun birlikte seslendirdiği Trust Me versiyonu.
Şarkının altyapısı inanılmaz güzel.Trust Me,bas sesli bir aletle yapılmış bir altyapıda Jiwoo ile başlayıyor ve J.Seph'in rap bölümü ile hızlanıyor.Ne zaman başlayıp ne zaman bittiğini anlamıyorsunuz bile.Biraz ağızım açık kalarak dinledim.
KARD'a güvenin ehehe :D
Jiwoo biasım ve sağolsun kalbim dondu...


kard you&me ile ilgili görsel sonucu

Üçüncü şarkı,Push & Pull.
Albümün şarkı sıralaması bile güzel,çünkü şarkılar bir birini devam etdiyor gibi,dinleyici(yani ben) bir boşluk hissetmiyor.
Hızlı başlayan ve biraz hızlı devam ediyor hissi veren bir şarkı aslında.Bu albüm için özel olan o harika rap bölümleri bu şarkıda da tam yerine oturmuş.Üyeler arasındaki tarifedilemez uyum,her nakarat bölümünden sonra başlayan oğlanların rap bölümleri,Jiwoo ve Somin'in söylediği nakarat kısmı,şarkı tümüyle harika.Nakarat kısmına ayrı bayıldım...
Dua Lipa'nın New Rules şarkısının hissini vermiyor mu?New Rules'u da çok severim.


kard you&me ile ilgili görsel sonucu

Dördüncü şarkı, J.Seph'in hızlı rap'i ile başlayan ve beni derinlere doğru sürükleyen Jinikka (Because).
Albümde favorim,nokta.Bu kadar mükemmel bir şarkı olamaz.Aşırı,aşırı güzeel.Az önce sözlerine baktım ve aşırı anlamlı.Bu albüm fazlaca duygu yüklü şarkılarla dolu.
Ve özellikle bu şarkı,çok çok duygu dolu,tüylerimi diken diken eden bir şarkı.
Bu şarkı tek başına tüm albümü almamıza yeter, diğer şarkılardan bahsetmiyorum bile.
KARD,mükemmelsin.
BM'in rap'ni bu şarkıda nedensizce Suga'nın rapine benzettim.
Sondaki Jiwoo ve BM'in tüyler ürpertici bölümü...
Bu şarkı,tek kelimeyle harika.


İlgili resim

Beşinci şarkı,albüme adını veren ve mükemmel ötesi bir klibi olan,ana şarkımız You İn Me.
Bu şarkı biraz Don't Recall tarzında,ona benziyor.Fakat,oğlanların çok ön planda olan rap bölümleri ve şarkıda ön planda olan Jeon Jiwoo faktörü (bundan sonra onunla ilgili herşeye böyle demeye karar verdim :D ) şarkının Don't Recall'dan farklı bir hale getiriyor.Neden Jeon Jiwoo faktörü,çünkü nakaratı neredeyse sadece Jiwoo söylüyor ve vokali şarkıyı tadından yenmez bir hale getiriyor.
Pekala,eğer şarkının sözlerine bir göz atarsın bana da garip gelen klibin anlamını biraz olsun anlarsınız.Sözler gerçekten çok güzel.
Ve son olarak, Somin'in my love you are my everything why dont you know bölümleri şarkıdaki en sevdiğim bölüm oldu,Somin hanımefendinin oradaki sesi tüylerimi diken diken etti açıkçası...


İlgili resim

Altıncı şarkı, Trust Me'nin Somin ve BM versiyonu.
Trust Me'nin albümde iki versiyonu var.Bir tanesi albümün başlarında olan J.Seph ve Jiwoo versiyonu,diğeri ise bu şarkı,Somin ve BM versiyonu.
Bu şarkı diğerine göre biraz daha yavaş,fakat bu da en az diğeri kadar güzel.İkisi arasında kaldım,fakat sanırım bu versiyon bir tık daha güzel.Her ne kadar Jiwoo'nun vokali diğer Trust Me versiyonunda hat safhada olsa da ve oğlanlar arasından J.Seph en iyisini yapsa da,bu versiyon daha duygulu ve saf olmuş bence.

İlgili resim

KARD şu anki haliyle mükemmel bence.Henüz yeni olsalar,çaylak olsalar da,şu anki çaylaklar ve popüler yeni sanatçılar arasında bence en iyisi KARD.
Size,albümün şarkılarının comeback performanslarını da dinlemenizi tavsiye ediyorum.Özellikle de İnto You ve Trust Me performanslarını izlemelisiniz.


İlgili resim

Tüm albüm bir başyapıt.Bu sefer gerçekten en iyisiyle döndüler.
O zaman,ben de bir Hidden Kard olarak onları bol bol dinleyeceğim ve destekleyeceğim! :)
bir de,MAMA oylamasına alınmamaları var,büyük aptallık...

Dinleyin,dinletin.
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

3 yorum:

Okuduğum bloglar