14.10.17

Okudum Bitti - Herbert George Wells - Görünmez Adam


H.G.Wells görünmez adam ile ilgili görsel sonucu

Selam dünya ben Menolly!

Bu hafta salı günü okul kütüphanesinden aldım bu kitabı.Kütüphaneden kitaplar okumaya karar vermiştim yaz tatilinde ve tahmin ettiğim gibi kütüphaneye giden nadir çocuklardan birimiymişim..Fakat kendileri benim için henüz kütüphane kayıtları arasında boş yer olmadığını söylediler,boş yer olur olmaz atlamayı düşünüyorum.Çünkü kökünü kurutmak istiyorum oranın.

Salı günü aldığım kısa kitabı,çok beğenerek ultra hızlı şekilde cuma günü bitirdim(hatta annem ne çabuk okudum diye şaşırmıştı :D) ve cuma günü kendilerine geri iade ettim.Ve tada,hafta sonunda da yazısını hazırlıyorum.


Cümle kurmakta zorlanıyorum çünkü çok yoruldum,çok dolu 4 ders ve çok gürültülü bir beden dersinden geliyorum...


H.G.Wells görünmez adam ile ilgili görsel sonucu

Görünmez Adamın konusu:

“H. G. Wells,  çocukken okumayı en sevdiğim yazardı.”
-Vladimir Nabokov-
“Wells’in kurguları okuduğum ilk kitaplardı; belki de okuduğum son kitaplar da onlar olacak.”
-Jorge Luis Borges-

“Şüphesiz Görünmezlik, İstediklerimi Elde Etmemi Sağlıyordu Ama Onların Tadını Çıkarmamı da İmkânsız Kılıyordu.”

H. G. Wells, bilimkurgunun atası, türe adını altın harflerle yazdırmış en büyük yazarlardan. Yazdığı bilim fantazileri nesiller boyu yazarları etkilemiş, onlara yol göstermiş; ilk basıldıkları dönemden itibaren etkilerini yitirmeden okurların gönlünde taht kurmaya devam etmiştir. Görünmez Adam da Wells’in eserleri içinde en akılda kalıcı olanlardan biri.
Tuhaf görünüşlü yabancı, bir tipi sırasında Iping Köyü’ne gelir. Garip hareketleri, giyinişi, suratının tamamının bandajlar içinde olması ve gözlüklerini bir an olsun gözünden çıkarmaması köy sakinleri tarafından kimi zaman şüpheyle, kimi zaman düşmanca karşılanır. Kısa süre içerisinde hakkındaki dedikodular giderek yoldan çıkan bir dizi olaya neden olacaktır.
 (Tanıtım Bülteninden)


H.G.Wells görünmez adam ile ilgili görsel sonucu

Evet,kitaba ilk başladığımda çocuk kitabı olduğunu zannediyordum fakat dünya klasiklerden ayrıca bilimkurgunun en bilinenlerinden imiş.
Ve ilk başladığımda şunu da farkettim ki, kitap sevebileceğim gizlerle donatılmış ve güzel betimlemelerle süslendirilmiş bir kurguya sahip(bu cümleyi nasıl kurduğumu sormayın).Karakterlerin anlatılma şekli,mekanın anlatılma şekli,bunlar çok beğendiğim yanlarından oldu kitabın.Ayrıca,eklemeden geçemeyeceğim,her kim çevirmişse çok hoşuma gitti,Azerice çeviri ile okuyabildiğim için mutluyum.


H.G.Wells görünmez adam ile ilgili görsel sonucu

Gizemli ve okunaklı başladı,sonrası da çok güzel gitti,ilk başta fantastik konulu sansam da,sonradan bilimkurgu olduğu ortaya çıktı.Ve bir güzellik daha,annemin de gençliğinde bu kitabı okumuş olduğunu öğrendim. :)

Özellikle sonu çok güzeldi.Griffin'in aslında niyeti bam başkaydı ama önüne çıkan insanlar ve engeller onu tamamen farklı bir sonuca götürdü.Sonunda ise haketmediği şekilde öldürüldü.Onun için gerçekten üzüldüm çünkü gerçekten değer verilseydi,doğru yollardan gitseydi,başına bu kadar kötü şeyler gelmezdi ve bu şekilde suçlanmaz,öldürülmezdi.

Eğer hala okumadıysanız okuyun!

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

6 yorum:

  1. Güzel bir kitapa benziyor ve tavsiyene uyup not alıyorum.
    Sevgiler canım 😍

    YanıtlaSil
  2. Bunun filmi vardı birde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,onu da uygun bir zamanda izlemeyi planlıyorum :)

      Sil
  3. okul nasıl gidiyooo. bi de bana, komikli animeler söleseneeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi gidiyooo.
      Sırf komedi olan animeler izlemedim ama Golden Time,Samurai Champloo,Rurouni Kenshin,Hana Yori Dango,Doukyuusei her ne kadar konusu çok farklı olsa da oldukça komik.Daha var da şu an aklıma gelmiyor :)

      Sil

Okuduğum bloglar