25.8.17

Tokyo Idol Festival 2017 İncelemesi - Bu Yıl Nasıldı?


Tokyo Idol Festival 2017 ile ilgili görsel sonucu

Selam dünya ben Menolly!

Bekleyenlerin(eğer varsa tabii) 'oh be!' dediği yazıyı sonunda hazırlıyorum.Ağustosun başlarından beri söz verdiğim TIF2017 incelemesi sonunda huzurlarınızda!


Öncelikle TIF,yani Tokyo Idol Festival nedir?

Tokyo Idol Festival,adından da belli olduğu gibi Japonya'da,Tokyo bölgesinde,Odaiba'da olan bir festival.Sadece kadın(female) idoller katılır ve genelde ağustosun başlarındaki üç günü kapsar ve bu üç gün süresince insanlar idolleri izlemeye gelirler.2010'dan beri her yıl olan festivalin bu yıl yedincisi de bitti.


TOKYO IDOL FESTIVAL 2017

Bu yıl Tokyo Idol Festival 4,5 ve 6 ağustosta hayranların beğenisine sunuldu.Tokyo Idol Festival 2017'e her yıl olduğu gibi 300'den fazla kadın idol ve idol grubu katıldı.
Tokyo Idol Festival,Japonya'nın en büyük idol festivallerinden sayılıyor.Hatta,Japonyanın en büyük festivallerinden.Tokyo Idol Festival dünyadan ve Japonyadan binlerce hayranı,izleyiciyi ve Japonyanın 300'den fazla kadın idolünü birleştiriyor.
Hadi bu yılki Tokyo Idol Festival'den bahsedelim.

Geçen yıl,jpop'a başlamamla birlikte ilk Tokyo Idol Festival sürecimi de yaşamıştım.Elbette o zaman henüz yeni olduğum için(hala yeniyim -_-) ne olduğu ve nasıl olduğu konusunda pek bir fikrim yoktu.Fakat,Tokyo Idol Festival hakkında ayrıntıları öğrendikten sonra,ve altıncı ve daha önceki festivalleri izledikten sonra,biraz daha duruma hakimim.
Şöyle ki, 2010'dan beri yapılan Tokyo Idol Festival performanslarına az da olsa göz gezdirmiş ve önceki yıllara bakınca TIF2016'nın çok sönük kaldığını farketmiştim.2017'den beklentilerim daha fazlaydı haliyle.Bu arada,şimdiye kadarki Tokyo Idol Festival'ler arasında favorim 2012,2013 ve 2011.Ama en çok 2012.

O zaman hadi bu yılkine bir göz gezdirelim.

Öncelikle,şunu belirteyim ki bu tamamen yüzeysel,sadece benim düşüncelerime barındıran bir yazı olacak.Tokyo Idol Festival performanslarının hepsini izleyemedim fakat izlediklerim ve gördüklerim esasında bir şeyler söylemeye çalışacağım.Çok uzun olmamasına da dikkat edeceğim,ama aynı zamanda hoşuma giden bir kaç performanstan da bahsetmek istiyorum.
Özel olarak performanslardan bahsetmeden önce,bu yılki hakkında bir kaç şey.

Tokyo Idol Festival 2017 ile ilgili görsel sonucu

All female,yani sadece kadın idoller olduğu için,seyirciler de çoğunlukla erkekti.Sanki geçen yıl daha fazla kız vardı ha,bu yılkinde sadece erkek gördüm gibime geldi.Tek tük kız var gibiydi.Neyse.
Ben jpop kız grup performanslarını izlerken erkek sesleri duymaktan,performansa odaklanamıyorum,bu yüzden çok fazla jpop kız grubu dinlemem(diyor telefonunun yarısı jpop female idol olan kız).Dinlesem bile,çok fanı olmam çünkü cidden performanslarda arkadan gelen erkek böğürtüleri delirtiyor beni Ne böğürüyorsunuz ya!Kpop'un da erkek gruplarındaki kız çığlıkları.İnsan görmemişler sanki,böğürüyorlar.
Fudanjuku'nun eski versiyonu Nakano Fujo Sisters'da da durum böyleydi,iyi ki konsept değiştirmişler diyorum şimdi.Canım grubum.
Ama herşey bir yana,kız grupları bazen cidden saçma sapan olunca ben de otomatikman ilgilenmiyorum.

Geçen yılkinin tasarımı çok çok hoşuma gitmişti,gerek sahne tasarımları olsun,gerek performanslardaki özel detaylar olsun,gerek canlı yayınların yapıldığı bölümler,manzaralar olsun.TIF2015 de TIF2016 da bu açıdan iyiydi.Ama bu yıl sahne tasarımı gerçekten beni hayal kırıklığına uğrattı.
Öncelikle sahnelerden biri olan Sky Stage(bir sürü farklı sahne var festivalde,Sky Stage,İnfo Centre,Doll Factory,Heat Garage,Hot Stage gibi,her birinin de farklı özellikleri var,eğer daha detaylı istiyorsanız google'dan bu konuda bilgi bulabilirsiniz).Sky Stage'in ise özel bir manzarası var.Sanatçılar performans sergilerken bu manzaranın önünde duruyorlar.Fakat Tokyo Idol Festival 2017'nin Sky Stage'i o kadar sıradan ve kötü ki.Yani bence.Sanırım binanın üzerinde,ya da bina manzaralı bir yerde.Önceki yıllarda daha güzeldi bu sahne,şimdi ise hiç hoşuma gitmedi.
TIF'in logosu olan şu dört yapraklı yoncaya benzer garip şekil de pek hoşuma gitmedi açıkçası,fazla donuk,sıradan kalmış gibi geldi.Geçen yılkiler daha canlıydı sanki.
İnfo Centre adlı sahnenin,yani canlı yayınların yapıldığı,konuşmaların yapıldığı sahnenin dekorasyonu da özensiz geldi.Belki ben hiç bir şey beğenmediğimdendir ama çok özensiz olmuş bence.
Hot Stage ve Heat Garage ise en sevdiklerimden oldu.Zaten gece performansları ayrı bir güzel olmuş bu yıl,özellikle bu yıl kullanılan(geçen yıl kullanılmamıştı) Heat Garage'ın atmosferi çok iyiydi.O sahnelere bayıldım.
Yabancıların girişi ise yine beğenmediğim bir nokta.Geçen yıllarda yabancılar için özel giriş ayarlayan bazı siteler sanırım bu yıl aynı işlevi görmemiş,nedense bu yıl yabancılar için TIF'e katılmak daha bir zor mesele haline gelmiş.
Sunucular konusu ise yine hoşuma giden konulardan biri.Sunucular genel olarak yine çok iyiydi.Yine bazı gruplardan,48 unitlerden olan kızlar ve özel sunucular vardı diye hatırlıyorum,hatta Passpo üyeleri bile olabilir.C-ute dağıldığından beri görmediğimiz eski C-ute üyesi Okai Chisato da sunuculardan biriydi,onu görmek ise ayrı bir zevkti,harika olmuş.
Erkek sunuculardan bir adam vardı garip,cırtlak sesli onu hiç sevmedim bak :D


浦えりか TIF2017 ile ilgili görsel sonucu
Gözlerimiz kamaştı güzelliğinizden Erika :D

Veee,sunuculardan biri bu mart Fudanjuku'dan ayrılan Ura Erika idi.Onun sunucu olduğunu öğrendiğimde havalara uçmuştum.Fudanjuku ile de yaptıkları bir yayın var ki ondan sonra dolu dolu bahsedeceğim.
Erika,bence sen MC olmak için yaratılmışsın.Zaten her zaman Fudanjuku konserlerinde,yayınlarında sunuculuk yaptığı için,Erika'nın sunucu olarak da devam edeceği anlaşılıyordu.
Şimdi gelelim özel olarak bahsetmek istediğim performanslara.

Bu yılki performanslar gerçekten güzeldi,AKB48 olsun,Up Up Girls olsun,Keyakizaka46 olsun,hepsi iyiydi.Özellikle 46&48 grupları yine iyi iş çıkardılar.

Bütün performansları izlemedim,izlediklerimi de çok fazla detaylandırmayacağım.Sadece yüzeysel olarak bir kaç şeyden bahsedeceğim.O zaman izlediğim performanslara bir göz atalım.
Ayrıca müsait bir zamanda sonrada eklenenlerle de birlikte Tokyo Idol Festival performanslarına yeniden bir göz atıp eklemeler de yapmak istiyorum.

BİLLİE İDLE 

billie idle ile ilgili görsel sonucu


Ben jpop tatlı kız gruplarından hiç mi hiç haz etmeyen bir insanım,genelde o tarz tatlı kız gruplarından olabildiğince uzak durmaya çalışırım.Bana uzak Allaha yakın olsunlar yani.Tamam tatlı olabilirler ama bazıları gerçekten abartıyor.
Fakat,konu j-rock kız grupları olunca gerçekten ortaya bir görsel,duyusal bir şölen çıkıyor.Benim için j-rock kız grubu diyince(ve bir çok jpop dinleyicisi için) aklıma otomatikman Scandal geliyor ama en az Scandal kadar(ki Scandal harikadır) fantastik olan bir çok jrock kız grubu var.
Geçenlerde My Way adlı şarkısını sizlere tavsiye ettiğim Billie İdle ile TIF'de tanıştık.Kendileri dört üyeli bir j-rock kız grubu.Sloganları ise 'idol olmayan idoller'.Yani idol olmaktan baya bir uzaklar.
Sesleri,müthiş.Tam bir jrock sesi.Hani o yüksek bas seste(davul sesinde rock seste falan) olabildiğince genizden gelen o mükemmel sesler olur ya,bazen böğürüyor deriz,metalde falan da vardır öyle vokaller,işte Billie İdle üyelerinin sesleri tam da böyle.
Performansları inanılmaz güzel,gerek kostümleri olsun,gerek izleyicileri ele almaları olsun,gerek vokalleri,dansları olsun,onlar bir harikaydı.Çok söze gerek yok,gidin ve izleyin.
Bir de,sonda üyelerden birinin konuşması var,orası özellikle çok çok başarılı.Kız resmen nefes almadan herşeyi söyledi.
Mükemmeldiler :)
Billie İddle TIF2017 Day1 Sky Stage

PASSPO

passpo stand up girls



Jpop'un en bilinen kız gruplarından biri,ayrıca kendileri Tokyo Idol Festival'in gülü :D Bu yıl performansları güzeldi.İzlenmeye değerdi.Vokalleri başarılıydı ve enerjiktiler.Ayrıca su tabancaları fikri de çok başarılıydı,gerçi muhtemelen performanstan sonra herkes baştan aşağı ıslanmıştır ama yine de tam bir yaz performansıydı.Her zamanki gibi eğlenceli PASSPO.
Bu arada,yeni teklileri de 27 eylülde(Fudanjuku albümü ile aynı gün oha) geliyormuş şimdi baktım.Adı ise Stand Up Girls! ~Dai 1wa Dame Dame Kaijuu ni Goyoujin~''.
TIF2017 PASSPO Day 1 Sky Stage
Idol Rennaissance

idol renaissance ile ilgili görsel sonucu

Yine bu yılki TIF'de tanıştım.Müziğe 2014 yılında başlayan 8 kişilik sade bir kız idol grubu.Açıkçası performansları pek de akılda kalıcı değildi,normal bir performans sergilediler.Fazla genç ve küçük göründüler gözüme,zaten küçüklermiş,sonradan baktım.Jpop'un küçük yaşta müziğe başlayan kız gruplarından,Sakura Gakuin gibi,daha da iyi yerlere gelecekleri belli.
Bana açıkçası çok da iz bırakmadılar,sadece performanslara bakarken görüp hadi buna da bakayım dediğim bir gruptu.Dansları iyiydi ama sesleri her küçük kız grubu gibi,biraz yavan,fazla tatlı geldi bana.Fena değillerdi ama,eğer bakmak isterseniz gidin bakın.Sanki istedikleri enerjiyi tam anlamıyla veremiyor gibiler,bu da henüz küçük olmalarından da kaynaklanıyor olabilir.Ayrıca bana istemeden de olsa çok küçük yaşta başlayan C-ute'u hatırlattılar.
Yolları açık olsun.
TIF2017 Idol Renaissance Day 2 Smile Garden


AIS - ALL IDOL SONGS


İlgili resim

Tokyo Idol Festival'ın kendi sitesinden katılanlar listesine baktığımda(ilk başta sırayla her performansa göz atmak istiyordum,sonradan vazgeçtim) dikkatimi geçen başka bir küçük yaşlı kız grubu.Açıkçası performansı bulana kadar canım çıkmıştı.
Farkediyorum da gerçekten küçük yaşta olan kız gruplarının sayı fazla jpop'da.
Nedense vokallerini beğenmedim,yukarda da dediğim gibi henüz daha fazla tecrübeye ihtiyaçları var.Ama performans sırasında gerçekten eğleniyormuş gibiydiler.Kostümleri de yaşlarına uygundu,hem onların,hem Idol Rennaisence'in.
Ayrıca son öğrendiğim bilgiye göre Idol Rennaisence'in kardeş grubu imiş AIS.
Yolları açık olsun.
TIF2017 AİS Day 2 Sky Stage

Okai Chisato - Okkapi



okai chisato TIF2017 ile ilgili görsel sonucuChisato bu Tokyo Idol Festival boyunca herkesi duygulandırdı.C-ute'un dağılmasından beri ilk defa sahnelerde görünen Chisato, C-ute dağıldığında idol olarak devam edeceğini söylemişti,bu TIF'de de onu Sawayaka Goro adlı başka bir idolle Okkapi adlı yeni bir duet grubunda gördük.Sonra bir çok başka kız grubuyla da şarkı söyledi ve herkesi ağlattı.
Chisato'yu çok severim,gerçekten iyidir,ve özellikle C-ute'un dağılmasından sonra onu yine böyle görmek beni de duygulandırdı.
N'olurdu jpop'la biraz daha önce tanışsaydım sanki!
Okapi TIF2017 Day 3 Heat Garage
AKB48 (16th generation)

akb48 16th generation TIF2017 ile ilgili görsel sonucu

TIF AKB48 olmadan olur mu hiç?
Benim izlediğim performans 16. jenerasyonun kızlarının performansıydı.Yine her zamanki gibi efsane bir performanstı.Vokalleri güzel,enerjileri yüksek,kostümleri hoşuma gitti,biraz denizci giysisi gibi bir şeydi.Bu performansı izleyin,eğlenceliydi.
Başarılıydınız yine AKB48!

Idol Collage

İdol College ile ilgili görsel sonucu

Renkli ve kısa kostümlerle sahneye çıkan 7 kızdan ibaret Idol Collage,şu normal kız grupları arasında en hoşuma giden oldu herhalde.Bir Billie İdle olmasa da eğlenceli bir performansla,yormayan güzel vokallerle iyi bir iş çıkardılar.
2010'dan beri müzik yapıyorlarmış,Sakura Gakuin gibi gruplardan biri yine.(benziyor ama yani)
Yolları açık olsun.
Idol Collage Day 2 Sky Stage
Akishibu Project


akishibu project ile ilgili görsel sonucu

Performanslar arasında ilk gördüğümden beri dikkatimi çektiler kendileri.Gece performanslarına bayılırım.Siyahlı beyazlı elbiselerle,düzgün bir hazırlıkla iyi iş çıkaran bir gruptu bence.Girişleri çok güzeldi,enerji doluydular.Aslında tatlı kız gruplarını sevmem ama Akishibu Project bunun yanında hem de güçlü bir imaj verdi.Sesleri rahatsız etmiyordu.
Akishibu Project TIF2017 Day 1 Heat Garage

Parfait

Parfait

Nasıl yani,tatlı olan mı?
Grubun adını performanslar arasında görünce gerçekten böyle bir tepkim olmuştu.Dört kızdan oluşan grup,yine küçük yaşlarda görünüyor ama gerçekten iyi iş çıkarmıştılar.Bir şeyler izleyecek zamanınız varsa ve sıkılmışsanız,bence bu performansı biraz da olsa izleyebilirsiniz.En iyisi olmasa bile,bence ellerinden gelenin en iyisini yapmışlar.
Parfait TIF2017 Day 2 Sky Stage
Keyakizaka46

keyakizaka46 ile ilgili görsel sonucu

Çıkışından beri oldukça dikkatimi çeken bu grubun performansı TIF'in en iyilerindendi kesinlikle.Bu performansı izleyin.Mükemmel dansları,mükemmel duruşları,çok harikaydılar kendileri.
Tek merak ettiğim,bazı üyelerin kasıtlı olarak mı saçlarıyla yüzlerini kapattıkları.
Keyakizaka46 TIF2017 Day 2
Dearkiss

dearkiss ile ilgili görsel sonucu

Parfait gibi yine,sıkıldıysanız izleyin.Harika değil ama başarılı bir performanstı.Grubu zaten hiç duymamamdan ve bilmememden kaynaklanan bir şey ki pek de ilgimi çekmediler kendileri,ama siz yine göz atın.
TIF2017 Dearkiss Hot Stage Day 3
amiinA

amiinA jpop ile ilgili görsel sonucu

İki kızda oluşan bu duet grubunun vokallerinden kostümlerine kadar herşeyi harikaydı.Gidip bakmanız gerekiyor,gerçekten.Kendileri favori performanslarımdan oldular.Çok şey demiyorum,gidin ve izleyin.
Ben şimdiye kadar neden bakmamışım bu gruba!
amiinA TIF2017 Day3 Doll Factory
Fes Tive ve Niji no Conquistador

Fes tive ile ilgili görsel sonucu

Nefretimi kusacağım.Hazır mısınız?
Zaten jpop'la az çok ilgilenen biri,sektörün kız gruplarının fazlalığının farkındadır,sonra sapık erkek fanlar olsun,sesi olmayan ama sırf güzel diye çıkış yapan gruplar olsun,hiç bir iş yaramayıp kaybolan,küçük yaşlarında saçma sapan konserlerde saçma sapan konseptlerle boy gösteren kız gruplarına olsun,hepsinden herkesin haberi vardır.Ve ben bu tür kız gruplarını görünce deliriyorum.Gerçekten,sektörün Faky,Def Will,Happines,Flower,Billie İdle,Gang Parade,Up Up Girls gibi gruplara ihtiyacı var.Böyle aegyo makinesine dönmüş kızları görünce kusasım geliyor ya.
Şimdi esas nefret kusma bölümüne geliyoruz.
Tatlı kız gruplarından zerre haz etmediğimi anladınız herhalde.Tamam,tatlı ve sevimli olsunlar,ama abartmadan.Göz var nizam var.Cılkını çıkarmayın işin.
Ve bu tür,yani eğer Fes Tive performansını izlerseniz,bu şekilde zibilyon tane kız grubu var zaten,biraz farklılık lütfen.
O kızları o şekilde giydirip,ellerine saçma sapan,ne olduğu belli olmayan oynak bir şarkı verip,bir de çocuk dansları ve sevimli tiplerle de harmanlarsanız ortaya bu tür iğrenç bir şey çıkıyor.İlk önce takıldığım şey zaten kostümleriydi.Abi o stilistin gözü kör mü?Tamam belki kızların yaşı küçük ama o giysileri o kadar kısa ve açık yapmanın,bi de kızları pastaya çevirmenin ne anlamı var?Göz zevki mi,hayır bence orada göz zevkini bırak,zevk falan da yok.
İki kız grubunu da gömmek istemiyorum ama vokalleri zaten kulaklarımı tırmaladı,dans desen eh her kız grubu gibi.Ellerinden geleni yapmışlar ama ortaya çıkardıkları tek şey gözleri kanatan bir ses fazlalığı bence.
Arkadaki erkek böğürtülerinden bahsetmiyorum bile.Lütfen jpop,böyle şeyler yapma,dayanamıyorum.Gerçekten kaliteni düşürüyorsun.
Buradan o gruplara bu tür şarkıları veren,bu tür giysilerle sahneye çıkartan ve onların şarkı yapımını üstlenen şirket ve şirketlere,ekibe sesleniyorum,lütfen durun.Doğru düzgün bir şeyler yapın,yapmayacaksanız ise ellemeyin.Sadece para için gencecik insanları harcamayın lütfen.
Fes Tive ve Niji no Conquistador TIF2017 Day 3 Hot Stage

There There Theres

there there theres ile ilgili görsel sonucu

Kendilerini Babymetal ve Sakura Gakuin'e benzetmem normal mi?
Eğer kendinize kıymış da yukardaki performansı izlemiş(ki ben zaten ilk dakikalarından izlemeyi kestim çünkü işkence gibiydi) sizi bu kızları izlemeye davet ediyorum.Gözünüz gönlünüz açılsın,zira ben bayıldım.
There There Theres TIF2017 Day 1 Heat Garage

LaPonPom

PomPom jpop ile ilgili görsel sonucu

Tulumlarınız aşkına!
Giysileri ile kalbimi çalan bu kızları izlemeye davet ediyorum sizi.İzlediğim çoğu performans içinde çok sevdiklerimden bir tanesi LaPonPom'unki.Evet,sevimli denilebilecek bir kız grubu,ama abartmamışlar,hatta güçlü duruyorlar biraz.Enerjili,güzel bir grup.Gidin,izleyin.Heat Garage performanslarını da izlemeye davet ediyorum sizi.
LaPonPom Day 2 Smile Garden

Lyrical School

lyrical school ile ilgili görsel sonucu

Böyle olun canımı yiyin işte!

Performanslara göz gezdirirken adını görünce 'ya ben bunu bi yerden duydum ya' diyerek tıkladığım kızlardır kendileri.İyiki de tıklamışım.Performansları harika,vokalleri temiz,girişleri inanılmaz,tam bir şölen.Kostümlerine ise diyecek yok,tam bir okul gibi.İzlemezseniz küserim,bu performans kesinlikle favorilerimden.İşte böyle kız grupları lazım jpop'a!
Lyrical School TIF2017 Smile Garden

Task Have Fun

task have fun ile ilgili görsel sonucu

Yine normal performanslardan,ama grubun adında da dediği gibi,izlerken eğlenirsiniz.Umarım bu kızlar beni eğlendirdikleri gibi izlerken sizi de eğlendirirler.
Task Have Fun TIF2017 Day 2 Smile Garden

Tsubaki Factory

tsubasaki factory ile ilgili görsel sonucu

Hello!Project gruplarından biri olan,geçenlerde şarkılarından birini tavsiye ettiğim bu kızların performansı da bir o kadar güzeldi.Ben aslında Kobushi Factory performansı arıyordum,Kobushi Factory'i daha çok severim.Ama bunu bulabildim.İyi eğlenceler.
Tsubaki Factory TIF2017 Day 1 Sky Stage

The World Standart

the world standart ile ilgili görsel sonucu
Neden böyle bi konsept biraz anlatsanıza -_-

Fes Tive ile aynı tipte bir grup.Hatta daha kötü diyebilirim.Bunların da stilistlerinin gözü kör herhalde,zira o kostümler resmen gözlerimi kör etti,gözlerimden kustum.
Bir tek girişleri güzeldi,onun dışında bir oyunları yok.Tatlı kızlar ama çarpıtılmışlar,zira dediğim gibi köstümleri bir felaket.Hoşunuza gidiyorsa izleyin,ben bir kaç dakikadan fazlasına dayanamadım.
ABİ AKIL VAR MANTIK VAR NEDEN KENDİNİ TATLI ARABASINA ÇEVİRESİN Kİ!
The World Standart TIF2017 Day 1 Smile Garden

The Idol Formerly Known As Ladybaby

the idol formerly known as ladybaby ile ilgili görsel sonucu

Bi ara herkesin ağzında bir Ladybaby vardı ya hani,herkes harıl harıl tepki çekip onunla kendini popüler etmeye çalışıyordu.Ha işte o Ladybaby'nin erkek üyesi(crossdressing yapan erkek üyesi) ayrılmış,kalan iki üyesi de bu ağustos yeniden çıkış yapmışlar.Performanslarını izledim,açıkçası başarılı bir rock grubu kendileri.Jpop'un ihtiyacı olan farklı gruplardan.Şarkıları bile farklı,bu yüzden hoşuma giden performanslardan biriydi,sizi bu iki kızın performansını izlemeye davet ediyorum,gidin,izleyin.


Up Up Girls Kakko Kari ve Up Up Girls Kakko (2)

up up girls ile ilgili görsel sonucu

Eylül ayında iyi üyesini mezun edecek olan Up Up Girls,uzun zamandır görmediğim bir gruptu,TIF performanslarını izlemeye başladığımdan beri de onların performanslarını arıyordum,sonunda buldum.Artık ayrıca bir de yeni 5 üyeden ibaret olan Up Up Girls(2) de olduğundan,ayrı bir güzeldi performanslar.Tam Up Up Girls'den beklediğim gibiydi,izlemelisiniz.
Up Up Girls(2) de iyi iş çıkarmış,çok tatlıydılar.
Up Up Girls Kakko Kari TIF2017 Smile Garden
Up Up Girls Kakko (2) TIF2017 Doll Factory

Osaka Shunkasyuto

osaka syunkasyuto ile ilgili görsel sonucu

İhtiyacımız olan gruplardan!Gerçekten fark yaratan bir jrock grubu Osaka Shunkasyuto,TIF performansları arasında çok sevdiklerimden.Çok güzeldiniz kızlar :)
Bu arada Osaka Shunkasyuto da dinlediğim gruplardan,New Me'e bir ara gerçekten takmıştım,diğer şarkıları da dinlenir,gidin ve bir göz atın.
Osaka Sunkashuto TIF2017 Day 2 Heat Garage

Gang Parade

gang parade ile ilgili görsel sonucu
Biraz gariptir kendileri :D

Kyaaa benim kızlarııım!
Osaka Shunkasyuto gibi farklı bir grup,böyle kopyalamamız,bir sürü salmamız gereken güçlü gruplardan.Bir ara kendilerinin Foul şarkısına takmış durumdaydım ama hala zahmet edip fandomlarına girmeye çalışmadım,belki sonra.
Gang Parade,kesinlikle ama kesinlikle en iyi performansı gösterenlerden biriydi.Zahmet edip izleyin.Tulumlarından danslarına kadar harikaydılar.


Maison Book Girl

maison book girl ile ilgili görsel sonucu

Jpop'un sevilen kız grubu tarzlarından biri de,böyle sesi hafif cırtlak,kulak tırmalayıcı olup,soft konseptler yapan kız grupları.Genelde oldukça farklı ve beğenilen oluyorlar öyle gruplar.En bilineni Perfume.Benim de bir süre önce bağımlısı olduğum,sonra yavaş yavaş dinlemeyi bıraktığım Maison Book Girl de herkes tarafından Perfume'a benzetiliyor.
O şekilde soft ve farklı,garip konseptleri olan kız grupları Perfume,CY8BER(böyleydi adı galiba :/),FEMM gibi bir çoğu.
Performansları güzeldi,sevdim sizi kızlar.Biraz huzur bulmak,yavaş,soft bir şeyler dinlemek isterseniz buyrunuz.
Maison Book Girl TIF2017 Day 1 Smile Garden

Fudanjuku

風男塾 TIF2017 ile ilgili görsel sonucu

Performansı henüz internete yüklenmiş olmasa da,bütün Fuou'ları gülümseten bir adet canlı yayın var ki izlemelisiniiiz!Fudanjuku eski üyesi Ura Erika'nın birlikte söyleşi yaptığı canlı yayın.Erika ile öyle tatlı anlar yaşandı ki.Hepimizin yüzünde 'ah eskiler' gülümsemesi belirmişti. :D


Fudanjuku TIF2017 ile ilgili görsel sonucu

Çok tatlıydılar lan.Fudanjuku performansı internete düşerse izleyip buraya yüklerim.
Bu arada Fudanjuku ve The Hoopers Tokyo Idol Festival'deki tek feminen olmayan idoldüler :D Bu da onların farkı :)
TIF2017 Fudanjuku Ura Erika Day 3 İnfo Centre:Fudanjuku, Ura Erika Starbucks Playful summer in your hands
TIF 2017 IDOL JAMBOREE (Fudanjuku Masaki Sora;Passpo,Tokyo Girls' Style,Sakura Gakuin,Ciao Bella Cinquetti)

Bir de bitiş performansı vardı,son güne kadar kalan bütün kız gruplarıyla birlikte.O çok efsaneydi,her yıl çok müthiş yapıyorlar onu.Onu da izlemelisiniz :)
Bitiş Performansı

Bir de,son olarak benim bulamadığım bir performans olsa da,=Love adlı yeni çıkış yapmış grubun ilk performansı da Tokyo Idol Festival'de olmuş,başarılı diyorlar,bulabilirseniz onu da izleyin.

Sanırım izlediğim bütün performanslar bu kadardı.Bir de izleyemediklerim var,belki izlersem eklerim onları da.İzlesem de ekleme ihtiyacı duymadığım atMe,Ange Reve,Negicco,Kata Chu,On and Go gibi grupları eklemedim.
Bu kadardı sanırım.Performanslar dolayısıyla hoşuma gitti,ama hizmet ve tasarım pek iyi değildi.Promosyon da güzel değildi.Sponsorlardan Sturbucs'ın içkimsi,kokteylimsi içeceklerine bayıldım ama,olsa da içsem dedim.Fudanjuku kızlarım öyle bir içti ki canım çekti açıkçası :D
Yakında geçenlerde bahsettiğim Fudanjuku yazısı gelecek,Fudanjuku hakkında yeni haberler gelince biraz geciktirdim.Bir de elimde yeni Chanmina ve E-Girls haberleri var.Tanıtmak istediğim bir grup da var,ayrıca Madoka Magica bitti çoktan,onun incelemesini hazırlamalıyım.
Çok işim var yani :D

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^

Logo Design by FlamingText.com

11 yorum:

  1. Baya bir grup varmış. Hepsini ilk defa duydumm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakma benim de böyle bilir kişi gibi yazmama,çok takip ettiğim,haklarında herşeyi bildiğim yok,arada dinliyorum bazılarını sadece,çoğuyla ilk defa TIF'de tanıştım zaten :)

      Sil
  2. J-pop dinleyenler için çok bilgilendirici bir yazı olmuş! :) Emeğine sağlık! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim :) Yardımcı olabildiysem bir J-pop sever olarak ne mutlu bana ^_^

      Sil
    2. Bu arada mimi yaptım. ;)

      Sil
  3. ay o konseptler banada çok saçma geliyor sevenleri olması tuhaf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen yaa,kendilerini pastaya çevirip sevimliliğin dibine vurmuşlar,maalesef Japonyada seveni çok -_-

      Sil
  4. tokyo idol festival 2012 deyince geliyo muuu nettee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Youtube'da videoları var diye biliyorum,dailymotion ve bazı konser videolarını paylaşan sitelerden de bulabilirsin,google'a yazınca da gelebilir,tabii TIF'in kendi sayfasında bilgilendirmesi gelir muhtemelen ilk,ama günlere ayrılmış bir şekilde mp4 olarak indirebileceğin arşivli sitelerden de bulabilirsin diye biliyorum ben. :)

      Sil

Okuduğum bloglar