8.8.17

İzledim Bitti - Mimi Wo Sumaseba/Yüreğinin Sesi


mimi wo sumaseba ile ilgili görsel sonucu


Yazıya başlamadan önce lütfen yazının sonundaki videoyu açın 

Eminim bu yazı bu harika filmi izleyenlerin yüzünde bir gülümsemeye yol açar.


Çünkü ben bütün bu filmi izlerken,inanılmaz harika hisettim,çok büyük zevk aldım.Herşeyiyle,izlediğim en güzel filmdi.

Shizuku, okuma tutkusu olan genç bir kızdır. Planı yaz tatili boyunca kütüphanede kitap okumak ve popüler yabancı şarkıları Japonca'ya çevirmektir. Fakat, ödünç aldığı kitapların hepsinde gördüğü ortak bir isim tüm planlarını alt üst eder: Seiji Amasawa.Bir gün trende seyahat ederken, kendisini Seiji'nin bir kemancı dükkanında keman yapan bir çırak olarak çalıştığı yere götüren gizemli bir kediyle karşılaşır. Seiji, bir gün bu ustalığını İtalya'ya taşımak istemektedir. Seiji, Shizuku'ya yapmak istedikleri için cesaret verir. İkisinin de hayalleri onları farklı yerlere çekse de, ikili arasında son derece sağlam bir bağ kurulur.
(Sinemalar.com'dan)


mimi wo sumaseba ile ilgili görsel sonucu

Kısa bir süre önce sosyal medyada rastladığım ve Japon Sineması adlı e-derginin editörleri tarafından itinayla izlenmesi tavsiye olunan bu 1995 yapımı Japon filmi,dün izlediğim ve bütün gün boyunca düşündükçe gülümseten filmdi.

Anime gibi çizilmiş Mimi Wo Sumaseba adlı film,eski filmleri (benim gibi) seven herkesin yüzünü güldürecek bir film.Gerçi bana kadar herkes bu başyapıtı izlemiştir.
Düşüncelerimi kelimelere dökemiyorum,filmi o kadar beğendim ki.
Filmin çizimleri,eski Japonyanın filmde yansıtılışı,filmin müzikleri,baştan sona film ile ilgili herşey güzeldi.Filmin ana karakteri Tsukishima Shizuku,kendimden bir parça bulduğum bir karakter.Biraz bana benziyor aslında sanırım.Ve diğer ana karakterimiz olan Amasawa Seiji de harikaydı.Filmin bir Miyazaki filmi olduğunu da vurgulamalıyız.



mimi wo sumaseba ile ilgili görsel sonucu

Bu film,anlatılmaz izlenir bir film.Senaryosu,işlenişi,karakterleri,müthişti ya.Sadece müthişti.İnanılmazdı.Masumdu,güzeldi,eğlenceliydi,gülümsetti.Bilmiyorum,şimdiye kadar bu kadar güzel bir film izlemiş miydim?
mimi wo sumaseba ile ilgili görsel sonucu



Müzikleri de çok kaliteliydi.Seslendirmenleri de.Herşeyi harikaydı.
Shizuku'nun yaşadıklarının tüm masumluğu,tüm güzelliği ile anlatılış şekli...Yazdığı hikaye,Baron'un hikayesi sonsuza kadar bilinçaltıma kazınacak.

Filmin son sahnesinde ağlamam normal mıydı?Sanırım normaldi.Ben pek her yapıma ağlamam aslında,ama Mimi Wo Sumaseba sonunda ağlanılacak bir film bence.


mimi wo sumaseba ile ilgili görsel sonucu

Ve,unutmadan,filmde Shizuku'nun Japonca halini söylediği ve Seiji'nin müziğini kemanla çaldığı Country Road'u dinlemeden geçmeyin.Dinledikten sonra bütün gün evde Country Roaaad diye dolaştım. :D
not: bence japoncası daha güzel


mimi wo sumaseba ile ilgili görsel sonucu

Sonradan bu şarkıyı daha önce duyduğumu farkettim.Bir süre önce Nakano Fujo Sisters üye seçmelerinde kızların seslerinin kontrol edildiği bir videoyu izlemiştim.Kyan Chiaki'nin söylediği şarkı Country Road imiş.Ben bunu nerede duydum? diye düşünürken birden aklıma geldi,gidip videoda kontrol ettim.Gerçekten de Momo onu söylemiş.Bu da tatlı bir tesadüftü.


mimi wo sumaseba ile ilgili görsel sonucu

Country Road şarkısı,dinlemekten asla bıkmayacağım ve bana geçmişi ve eskileri hatırlatan bir şarkı gibi.Dinlediğinizde sizin de yüzünüzde bir gülümseme belirecek,siz de güzel hissedeceksiniz.

Herşeyiyle izlemeden ölmemememiz gereken bir filmdi.Gidin ve şimdi bu filmi izleyin.Hemen şimdi açın.Vakit kaybetmeyin.
Böyle harika bir filmin ortaya çıkmasına sebep olduğu için Hayao Miyazaki,Tashio Suzuki,Aoi Hiragi'ye,ve bütün ekibe teşekkür etmeliyiz :)

Dediğim gibi,gidin ve izleyin!
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^


Logo Design by FlamingText.com

3 yorum:

  1. Miyazaki filmlerini çook severim. Her yaşa hitap ediyor. Bunu da izleyeceğim inşallah.

    YanıtlaSil
  2. of nası izliycez hepsisiniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben nasıl izlediysem öyle :D Hiç şikayet etme benim hem kitap hem anime hem film listem daha dolu,baya kalın yani,daha Kimi No Na Wa'yı izleyip yorumunu yazacağım :)

      Sil

Okuduğum bloglar