3.7.17

Anime İncelemeleri - Elfen Lied


elfen lied ile ilgili görsel sonucu


Selam!
Naruto'ya başlayayım derken bir anime daha bitti.Ne hızlıyım değil mi?Yetişemiyorsunuz bana.

Aslında ben Naruto'yu izleyecektim.Ama Naruto'nun uzunluğu karşısında hafiften şok olarak onun yanında başka bir anime daha izlersem çok daha iyi olur dedim.Çünkü bu yaz Naruto'yu bitirmek gibi bir şey imkansız.(çünkü ana seri 200 bölüm falan,Shippuden ise 500 bölüm)
Fakat dediğim gibi bir yandan Naruto'ya da devam edeceğim.


elfen lied ile ilgili görsel sonucu

Neyse,elimizde kolayca bitirdiğim,kısa ve beni çok etkileyen bir anime var.

Elfen Lied (エルフェンリート/Erufen Rīto/Elf Şarkısı), Lynn Okamoto tarafından oluşturulmuş bir Japon manga ve anime serisidir. Japonya'da Şūeişa tarafından Haftalık Young Jump dergisinde yayınlanan Elfen Lied yirmi cildin tamamlanması ile sonlanmıştır. Anime uyarlaması 25 Temmuz 2004 Japonya'da, manga henüz tamamlanmamışken yayınlanmaya başladı. Bu durum animenin konusunun bazı noktalarda mangadan ayrılmasına yol açtı. Fazladan bir OVA bölümü 21 Nisan 2005'te çıkarıldı. Anime 13 bölüm sürdü. Dikkat Elfen Lied aşırı bir şekilde duygusal ve fiziksel şiddet içermektedir.
Elfen Lied ismi Almanca'dır ve Elf Şarkısı anlamına gelmektedir.
İnsanların bir sonraki evrimi olduğuna inanılan Dicloniuslar, bilim insanları tarafından insanlığın düşmanı olarak sıfatlandırılmıştır. Normal insanlardan fiziksel olarak tek farkları iki boynuzlu olmalarıdır. Oysa çok farklı bir silahları daha vardır, hatta bu tehlikeli silahla doğmuşlardır. Bu tehlikeli silahın bilimsel adı vektördür. Vektörler, normal insanların göremediği ortalama 2 mt. uzunluğundaki kollardır. Öldürmeye eğilimli Dicloniuslar, bu silahı kullanmayı öğrendiklerinde insanlığı yok etmeye çalışan varlıklar olurlar. Bunun için önleme ihtiyaç duyan bilim insanları, doğan bütün boynuzlu çocukları ya öldürür, ya da lablarda denek olarak kullanmak için hapsederler.
Bir gün bu lablardan kaçmayı başaran bir Diclonius, insanların arasına karışır. Adı Lucy olan bu Diclonius, kaçarken başına aldığı bir kurşun darbesiyle hafızasını kaybetmiş ve kişiliği bölünmüştür. Sabaha karşı denizi izlemeye gelen iki kuzen Yuka ve Kouta, sadece "nyuu" diyebilen iki boynuzlu çıplak bir kızla karşılaşırlar. Nyuu'yu evlerine götürürler ve onunla yaşarlar. Ama Nyuu'nun hafızası zaman zaman yerine gelir ve o zaman acımasız katil Lucy'ye dönüşür.
İnsanlığın yok olmasını engellemek isteyen bilim insanları Lucy'yi öldürmek zorundadırlar. Bunun için önce Nana (7 numara) daha sonra da Mariko (35 numara)yı kullanmalıdırlar.
Evi zamanla Yuka, Mayu ve Nana ile dolan Kouta, zaman içerisinde unuttuğu bazı şeyleri hatırlayacaklardır...
(vikipedi'den)


elfen lied ile ilgili görsel sonucu

Bu anime,şimdiye kadar gördüklerim arasında en garip olanı olabilir.Ben ağlamasamda,ağlanacak çok yeri var ve gerçekten anlamlı bir anime.
Hafif yetişkin konulu da aslında.
Kesinlikle izlenmesi gereken bir anime.Kesinlikle.
Karakterlerin başından geçenler,çok etkiliyor insanı.Karakterlerin yaşadıkları.Çünkü aslında her bir karakter animede kendi başına kötü şeyler yaşamış.
Animenin baş karakteri Lucy'nin başından geçenler özellikle beni en çok etkileyenlerdi ayrıca.Kişiliğinin bölünmesi konusu,çok zekice işlenmiş ve düzenlenmişti.
Bir de animede bazı bölümler var ki,kesinlikle harikalar.Bazı sahneler var ki ustalıkla işlenmiş.
Ama neden 13 bölüm?Nerede adalet? :(
Ölmeden önce izlemeniz gereken anlamlı animelerden.


elfen lied ile ilgili görsel sonucu

Animelerin müzikleri de çok önemlidir değil mi?Bence bu animenin opening'i anlatılmaz dinlenir bir opening.
Elfen Lied - Lilium (opening)

Bence animede havada kalan,yani olmasa da olurdu diyebileceğim tek bir karakter var o da Yuka.İzleyince ne demek istediğimi anlayacaksınız.Diğer bütün karakter yerinde ve olması gereken karakterler.

Siz izleyin,ben de Another'a başlayayım.
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

2 yorum:

Okuduğum bloglar