25.3.17

Anime İncelemeleri - Code Geass - Lelouch of the Rebellion


code geass ile ilgili görsel sonucu

Bir efsaneyi daha bitirmenin mutluluğu ile başlıyorum yazıya!

Evet,bir ay kadar önce başladığım Code Geass'ı(One Outs'dan sonra başlamıştım),bir saat kadar önce bitirdim.Hala etkisi altındayım aslında.


Mangaka'yı(manga'nın yazarını) buradan alkışlamak istiyorum.Bu nasıl bir kurgu yeteneği,bu nasıl bir hayal gücü,bu nasıl....?


code geass ile ilgili görsel sonucu

Animenin her bölümünün sonunda yaşamı sorguladım bildiğiniz.Her bölümün sonunda,bir şok yaşadım yani.Bir bölümde öyle bir olay döngüsü oluyordu ki, bazen ne ara bu kadar değişti herşey diyordunuz.Gerçekten inanılmazdı.
Bir de,birinci sezonun sonlarından,hatta ortalarından itibaren beni çıldırtmaya başladığını da buraya not düşüyorum.Cidden delirdim.
Animede,'ne gereksizsin yaa' dediğim bir sürü karakter vardı.Shirley,Euphiemia,Nunally,Nina,VV ve daha niceleri.

code geass ile ilgili görsel sonucu

Animede favori karakterim ise,CC ve Kururugi Suzaku oldu.Suzaku'ya aslında ikinci sezonun ortalarına kadar sövüyordum ama,sonra 360 derece değişti tabii.(spoiler vermemeye çalışıyordu,ama kıvranıyordu...)
Aynı şekilde Jeremiah da,yani Orange-kun da değişti birden bire.Kendisi animenin sonunda sevdiğim karakterlerden biri haline geldi.(ama hala ona orange-kun demeyi seviyorum :D )
CC,cidden harikaydı.Suzaku ise...Ona diyecek bir sözüm yok zaten.



Lelouch Ramperouge...Adam beyin resmen.Bildiğin deha.Aslında,Death Note'un Light'ı gibi iyice psikopatlaşacağını sandım ama o kadar olmadı bence,yani asla Light gibi olmadı gözümde(daha fazla psikopatlaşabilirmiş gibi :D). Bu arada,ben Death Note'da L taraftarıyım.
Code Geass,herşeyiyle efsane idi.Çok şey söyleyebilirim ama,spoiler vermeden anlatmam gerek.
Beyin yakan bir animeydi.Steins Gate'den beri bu kadar beynim yanmamıştı.
Code Geass,izlemezseniz çok şey kaybedeceğiniz bir anime.İzlemeniz gerek.İzlemelisiniz.
Animenin finali...Cidden gördüğüm en güzel final olabilirdi herhalde.Fazla mükemmeldi.

code geass ile ilgili görsel sonucu

Bir an,'Lelouch'u öldürün de çocuk daha fazla acı çekmesin' dedim.Çıldırıyordum.
Spoiler
Suzaku'nun birden bire değişmesi,animede en çok sevdiğim şey oldu herhalde.Lelouch'a 'emredersiniz,majesteleri' dediğini de duydum ya,artık gözüm açık gitmez.İkinci sezona kadar kendisinden pek çok çektik,neredeyse her bölümde sövülen karakterdi.Ama,sonunda her şey iyi oldu.
Lelouch ile dostlukları asla bozulmadı ya...Bu beni esas mutlu eden şey.
Lelouch'un CC ile birlikte güvende ve eskisinden daha mutlu bir hayatta yaşaması ise,cidden harika.Yani evet,kendisinin öldüğüne inanmıyorum.CC ile mutlu olduklarına inanıyorum,yani bence evet,at arabasını süren kişi kesin o.
Lelouch'un planları...Ara ara deli eden,ara ara az geç doğsan beyin olarak doğacakmışsın dedirten planlar ve stratejilerdi.Cidden müthişti.(bu aralar 'cidden' kelimesine taktım evet :D)
Marianne konusu beni en çok 'wtf' dedirten konu oldu herhalde.Birden bire ortaya çıktı...Bir de,animenin başından beri iyi karakter olduğunu sanıyorduk ama meğer kandırılmışız biz de,Lelouch gibi.Sonuç olarak,hakketiği gibi öldü.Charles ile birlikte.
Schneizel,sen nasıl bir şerefsizsin ya...Özellikle de çok sevdiğim karakterlerden Cornelia'yı vurduktan sonra iyice nefret ettim ondan.Neyse ki Cornelia'ya bir şey olmadı.
Ougi ve Viletta(ya da Chigusa mı demeliydim :D ) konusu.Mangaka'nın bu senaryoyu da mutlu sonla bitirmesine acayip mutlu oldum. :)
Karen,başlarda sevdiğim ama anime devam ettikçe yavaş yavaş gıcık olduğum bir karakter haline gelse de,onun da sonu iyi bitti.
Rolo...Ölürken Lelouch'un ona iyi davranmasına sevindim.Rolo,gerçekten inanılmaz bir karakterdi.Lelouch için herşeyi yaptı ve onun için öldü.Bu yüzden,her zaman sevdiğim karakter olacak.Sonunda,ölürken mutluydu en azından.Öldüğünde de ağladığım bir gerçektir :(
Nunally'nin Suzaku ve Lelouch'un planını öğrenmesine sevindim.En azından herşeyden haberi oldu.2.sezon boyunca ona küfür etsem de,sonunda yine de iyi bir karakter.
Spoiler bitti


code geass ile ilgili görsel sonucu

Code Geass'in finalinde ağladım...Ağlamayan kalpsizdir!
Ben bu animeye bayıldım.İzlenmezseniz,gerçekten çok şey kaybedersiniz.Bu yüzden izleyin.
İki sezonunun da opening'ne bayıldım bu arada.Dinlemeyi unutmayın.
Code Geass 1. sezon Opening (Flow - Colors)
2.sezon opening (Orange Range - O2)

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

4 yorum:

  1. ayy tımams bunu da listeye alayım bakalıım :)

    YanıtlaSil
  2. Code Geass bana animeleri resmen bıraktıran anime olmuştu öyle bir kalp acısı bendeki :D Gerçekten en sevdiğim anime serisidir. Ve Suzaku adlı şeref yoksunu karakterden nefret ediyorum dbdghfhchd onu asla affetmicem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Code Geass etkisinden zor çıkılan bir anime gerçekten çıldırttı beni :D Suzaku animenin sonunda sevdirdi beni kendine.Ama bu şeref yoksunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii :)
      Çünkü yaşasın animeler! ~

      Sil

Okuduğum bloglar