9.1.17

Grup Tanıtımı - Sol T


Sol T ile ilgili görsel sonucu

Herkese merhaba!

Şu an daha az önce bulduğum k-pop kız grubu hakkında kısa ve güzel bir yazı yazmak için bilgisayar başına oturdum.Bu yazıyı hızlıca yazmak ama güzel yazmak istiyorum.Hemen başlayalım.



Ben,hala çok fazla k-pop seven ve dinlemeyen biri olarak,Blackpink'e bayılırım.Gerçekten.Gerçek anlamda çok sevdiğim iki k-pop grubu var zaten,BTS ve Blackpink,bunu biliyorsunuz.Ve uzun zamandır Blackpink gibi vokalleri iyi,şirin olmaktan uzak ve havalı bir kız grubu arıyordum.Biraz bile takip edenler bilir,şu an k-pop kız grupları sadece güzel yüzlü,dans edemeyen ve şirinlikleri ile kendilerine hayran kazandırmaya çalışan üyelerden ibaret gruplar(elbette bu sözler hepsine değil,sadece benim pek beğenmediğim bir çok k-pop kız grubuna.Elbette,yetenekli olan şirin kız grupları da var,bu yüzden lütfen bu sözleri bütün kız gruplarına söylediğimi düşünmeyin).Ben bu yüzden erkek gruplarını daha çok takip etmeye çalışıyordum,güzel erkek gruplarına falan bakıyordum.Ama sonunda canıma tak etti ve 'off yaa!2ne1 dağıldı!Onun gibi bir tek Blackpink var,ben Blackpink gibi bir grup istiyorum!' dedim.Ve sonra benim gibi düşünen bir insan daha olduğunu gördüm,youtube'daki bir videonun altındakı yorumlarda.Ve başka biri tarafından ona tavsiye edilen bir gruba baktım.Sol T.Ve aşık oldum.


Sol T ile ilgili görsel sonucu

Sol T,çıkışını bu yıl mayısın 3-de çıkış yapmış dört kişiden oluşan bir kız k-pop grubudur.Sol T,solar(güneş) ve trigger(tetik,başlatmak,neden olmak) sözlerinin kombinasyonudur.Dediğim gibi,grubun farklı bir tarzı var,biraz Blackpink gibi ve tam istediğim gibi sertler(demek istediğim şirin kızlar değiller),sesleri güzel ve şarkılarını çok beğendim.Tam benim istediğim gibi bir grup.

Fakat,Sol T çok bilinmeyen bir şirketin kız grubu ve buna ek olarak çok bilinmeyen bir çaylak grup.Pekala,Blackpink YG Entertaintment ile çıkış yaptı ve kimse bana şirketi bilmeyen k-pop hayranları olduğunu söylemesin.


Sol T ile ilgili görsel sonucu

Sol T'nin daha popüler olmasını umuyorum,bunu gerçekten istiyorum çünkü böyle çaylak gruplar Güney Korede çok fazla ve çoğu bir iki ay,en fazla bir yıl piyasada kaldıktan sonra dağılıyorlar ve grubun hem üyeleri hem hayranları üzülüyor.Bu sadece k-pop'da böyle değil,j-pop'da da böyle.Ben böyle olmasından hoşlanmıyorum,fakat böyle oluyor.Bu yüzden Sol T'nin kısa zaman sonra dağılmayacağını ve yoluna başarıyla devam edeceğini umuyorum,aynı Blackpink gibi.Sonları The Ark(bir kaç gün önce tanıştığım,çok beğendiğim fakat daha sonra büyük bir hayal kırıklığıyla çoktan dağıldıklarını öğrendiğim bir kız grubu) gibi olmasın yaa.


Sol T bad girls ile ilgili görsel sonucu

Tavsiyeyi dinledim ve hemen arama çubuğuna Sol T yazdım.En son kasımda bir comeback yapmış ve yeni bir tekli çıkarmışlar,adı Bad Girls.Onu dinledim ve ba-yıl-dım!Resmen sesimi çıkarmadan,küçük dilimi yutarak ve dans ederek izledim klibi.Kesinlikle harikaydı ve bundan sonra da onları sevmeye ve çıkardıkları her şeyi dinlemeye devam edeceğim.Keşke CD'leri satın alıp onlara gerçek anlamda destek olabilsem...

Onların kendilerini,seslerini,raplerini,danslarını,farklı konseptlerini,kısacası herşeylerini çok beğendim.Kesinlikle harikalar.

Bu arada laf arası sıkıştırayım buraya;Blackpink'in hayran adı sanırım Lorkey Pinkey olacak.Ben beğendim,benim için sorun yok ama bir an önce karar verseler artık.

Bad Girls ve çıkış şarkıları Curveball'ı buraya bırakıyorum.İkisi de çok güzel,umarım beğenirsiniz.

Sol T - Bad Girls
Sol T - Curveball

Üyelere geçelim. :)

Gyeo Wool














Adı(Gerçek adı): Gyeo Wool (Han Gyeo Wool)
Adının Kore alfebesi ile yazılışı(Hangul): 겨울
Pozisyonu: Lider, Rap
Doğum tarihi: 31 aralık 1990
Boyu: 172sm
Kilosu: 52kg
Benim düşündüklerim:
Grupta ilk dikkatimi geçen Gyeo Wool oldu.Bad Girls'deki saç rengine bayılıyorum.Klibi izledikten sonra lider olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım.Ayrıca o,grubun karizmatik lideri.Ayrıca Gyeo Wool,kendi dediğine göre grubun en komik üyesi,ve taklitde de çok iyi. :D

Kendisini tanıttığı video için tıklayın (ingilizce altyazılıdır)

Edo

İlgili resim
Adı (Gerçek adı): Edo (Sung Eun Ji)
Adı Kore alfebesi ile(Hangul): 이도
Pozisyon: Vokal
Doğum tarihi:19 mart,1992
Boyu: 168sm 
Kilosu: 49kg
Benim düşündüklerim:
Takma adı garip gelen,kendisini çok sevdiğim üye.Şunu söylemeliyim ki, Curveball'daki saçına hayranım.
Edo grupta takma ad kullanan tek üye.İdo-dong'da doğmuş.Okulda iken futbol oynuyormuş,hatta okulun futbol takımının kaptanı imiş.Hatta dediklerine göre,onu Female Messi,yani Kadın Messi olarak çağırıyorlarmış :D Ama gerçekten,kendini tanıttığı videoda da gösterdiği gibi,futbolda,top sektirmede falan çok iyi. 

Kendisini tanıttığı video için tıklayın (ingilizce altyazılıdır)

Doa

sol t doa ile ilgili görsel sonucu

Adı (Gerçek adı): Doa (Kim Do A)
Adı Kore alfebesi ile(Hangul): 도아
Pozisyon: Vokal
Doğum tarihi: 21 şubat 1993
Boyu: 168sm
Kilosu: 49kg
Benim düşündüklerim:
Curveball'da güzelliğinden ve bakışlarından etkilendiğim güzel üyedir.
Doa,grubun sporla en çok uğraşmış üyesi,bu yüzden erkeklerinki gibi bir fiziksel dayanma gücü var.Eğer kendini tanıttığı videoyu izlerseniz ne dediğimi gerçekten anlayacaksınız.Ayrıca Doa flavta çalabiliyor,bu onun özelliği.

Kendisini tanıttığı video için tıklayın (ingilizce altyazılıdır)

Chae Hee

sol t chae hee ile ilgili görsel sonucu

Adı(Gerçek adı): Chae Hee (Ahn Chae Hee)
Adı Kore alfebesi ile(Hangul): 채희
Pozisyon: Rap,maknae(grubun en küçüğü)
Doğum tarihi: 19 şubat 1997
Boyu: 170sm
Kilosu: 50kg
Benim düşündüklerim:
Grupta favori üyem,yani bias'm kesinlikle Chae Hee.Curveball'da gördükten sonra daha çok sevdim,adeta beni kendine çekti.Onun o küçük gözlerini ve tatlılığını seviyorum.Ayrıca,evet,yine Jungkook gibi,gidip yine grubun en küçüğünü sevdim.Sanırım bu benim kaderim :D

Chae Hee netball oynuyor(basketbolun biraz daha kolay hali).Ayrıca,Chae Hee grubun solak tek üyesidir.Chae Hee ayrıca kola,köfte ve mısır bağımlısı.
Chae Hee'nin özel yeteneği ise aegyo( Kore'de kullanılan sevimli yüz ifadeleri,jest ve mimik ve sevimli/bebek sesi kullanılarak yapılan bir tür ifadedir) yapabilmesi.

Kendisini tanıttığı video için tıklayın (ingilizce atyazılıdır)

Evet arkadaşlar,üyeler bu kadardı.Dediğim gibi,benim bias'm(en sevdiğim üye) Chae Hee.
Yazı da burada bitiyor.Ben bu gruba bayıldım.Siz de dinleyin,dinletin lütfen. :)
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Linkler:
Grubun resmi sitesi
Grubun resmi Facebook hesabı
Resmi Youtube

16 yorum:

  1. Araştırma ve keşiflerinizi hergün okuyorum, tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,beğenmenize sevindim. :)

      Sil
  2. ivit çok kısa bir yazı olmuuuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok kısa. :D Ama gerçekten,ben kısa olur diyorum,keşif yazılarım hep böyle uzuyor. :)

      Sil
  3. Kore gruplarından tek sıkı takip ettiğim BTS, açıkçası diğer grupları fazla araştırmıyordum ve haliylen şarkılarını da keşfedemiyordum. Sayende bol, bol yeni parçadan ve yeni gruplardan da haberdar oluyorum Aysel. Curveball'ın az evvel bir arkadaşla beraber izledik klibini, arkadaş klipten ziyade klipteki çocuğa baktı. :D Ehem, neyse. Bad girls parçasını da daha bir hareketli Curveball'a göre. Yalnız cidden dansları çok hoş, umarım grup devam eder. Dediğin gibi çok fazla sayıda grup çıkıyor ve bir anda son bulup dağılıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BTS takip etmene nasıl mutlu oldum bilemezsin ^_^
      Ben Blackpink'i de tavsiye ederim,ama BTS'i daha çok seviyorum o ayrı tabii,yeni sayılacak bir ARMY'im.Keşiflerimi ve dinlediklerimi seviyorsanız ne mutlu bana,daha fazlasını yazarım ben.
      Curveball klibi çok başarılı olmuş,ama Bad Girls daha haraketli bence de.
      Dediğin her şeyde katılıyorum.İnşallah grup devam eder ve büyük yerlere gelirler. :)

      Sil
    2. Sorma Aysel, bazen çok kaptırıyorum BTS konusunda, hatta bilirsin belki. Mystic Messenger adlı bir mobil oyun vardı otome türevi. Oyunda da V adlı bir karakter vardı. (google'a mystic messenger V diye aratınca görürsün) adamı ilk gördüğümde; "inanamıyorum, Suga'yı yapmışlar ya! Suga'yı V diye sunmuşlar bildiğin" diye tepki vermiştim. Gerçi oyun da Kore yapımı. Biraz da o sebeple etkilenmişte olabilirim. ^^

      Sil
    3. Kaptır kaptır ben de çok kaptırıyorum bazen. :) Mystic Messenger'a bakacağım,tamam.Kore yapımı oyun yeeey! ^_^

      Sil
  4. Great post! Hope you'll click on mine links-->
    http://beautyshapes3.blogspot.hr/2017/01/haul-banggooddresslilynastydresstwinkle.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you for visiting,welcome to my blog.I go to your link now. :)

      Sil
  5. Hiç bilmediğim hatta hiç dikkatimi çekmeyen gruplar aslında :) Ama öyle güzel araştırıp yazıyorsun ki hayran kalıyorum :) Tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İltifatlarınız utandırdı benii.Çok teşekkür ederim.Sevdiğim şeyleri paylaşmaktan zevk alıyorum.İnşallah ileride her şey daha da güzel olur. :)

      Sil
  6. Şarkıyı şimdi dinledim ve hayran kaldım çok güzel yaa , kpop da nadir bulunan tarz - yani kızlar arasında - umarım başarılı olurlar , rapleri çok iyiydi . Dediğin gibi yetenekli olsalar da büyük şirketlerde değillerse yada güzel değillerse bir yıl için yok oluyorlar , bulldog muydu yeni çıkış yapmış bir grup vardı onlarında şarkısını çok beğenmiştim onlarında rapleri çok iyiydi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de ya sürekli tatlı gruplardan gına geldi.İnşallah yok olup gitmezler.Bulldok'u dinledim onlar da gayet başarılı.Rapleri bence de iyi.Matilda diye bir grup da vardı yeni çıkmış,onu da beğendim ben. :)

      Sil
    2. Matilda ya baktım şimdi , kliplerinin tarzı biraz balckpink'i hatırlattı sevdim ^^

      Sil
    3. Yaşasın Blackpink seviyorsun!Bana da Blackpink'i hatırlatıyor onlar. :)

      Sil

Okuduğum bloglar