29.1.17

Bu aralar ne dinliyorum - Yeni bir düzine grup - Bu aralar dinlediğim yeni müzik grupları,sanatçılar




İlgili resim

Herkse merhaba!

Fudanjuku Soulmate'i çıkarıp aklımı başımdan alırken,BTS yeni comeback haberi ile kalp krizi yaşatırken,E-Girls yeni albümünü çıkarmışken,koyu BLİNK olarak Blackpink comeback'i beklerken ve The Hoopers'ın yeni teklisi için sabırsızlanırken,bu gün sizlerle son günlerde bulduğum yeni müzik grupları hakkında bir yazı hazırlayayım dedim.

Aslında,bulduğum müzik gruplarından ayrı ayrı bahsetmek istiyordum ama,o zaman çok uzuyordu ve açıkçası biraz üşendim.Bu yüzden bir yazıda hepsinden küçük küçük bahsederim dedim.Çünkü tek tek yazamam,çok fazlalar.


Bu grupların çoğunu aslında biliyordum,Fudanjuku'yu öğrendikten ve j-pop'a biraz daldıktan sonra çoğunu öğrenmiştim.Ama hiç birini tam anlamıyla dinlemiyordum,hatta hiç dinlemiyordum.Ama,cuma günü teyzemlere ziyarete gidiyorduk ve ben de bu yüzden perşembe akşamı hem biraz dinlediğim şarkıları(ya da başka bir deyişle repertuarımı) yenilemek için karışık,baya karışık bir liste yaptım ve bir çok sanatçıdan ve müzik grubundan(sadece j-pop,k-pop yok) bir ve ya iki şarkı indirdim.Böylece hem müziklerimi yeniledim,hem de uzun zamandır aklımda olan müzik gruplarını da dinleyip rahatlamış oldum.

Bu yazı çok çok uzayabilir,şimdiden uyarayım.

Burada,önceden de dinlediğim bazı müzik grupları olabilir.Sonuç olarak blogda yazısını yazmadığım bütün müzik gruplarını toplayıp bu yazıda hepsine yer veriyorum.Umarım eğlenirsiniz.
Hadi başlayalım.

AAA


AAA ile ilgili görsel sonucu

Toripuru E, Triple A gibi okunan grup,Fudanjuku'dan bir yılcık daha eski.Evet,ilk defa Fudanjuku'dan daha eski bir grup buldum.(Tamam belki Morning Musume çok daha eski olabilir ama adını duysam da Morning Musume takip etmiyorum) AAA 2005'te çıkış yapmış ve yeni çıkardığı Magic şarkısı ile ilgimi çeken bir grup.Şarkı bende çok kötü bir bağımlılık yaptı.


AAA ile ilgili görsel sonucu

Grubun adı Attack All Around'un baş harflerinden alınmış.Avex Trax ile çalışan grup(gerçekten avex bir çok müzik grubunun çalıştığı şirket,hangi taşın altını kaldırsam o çıkıyor :D ) 2005'te Blood on Fire(Blood Sweat and Tears geldi aklıma hehe :D ) şarkısı ile çıkış yapmış ve şarkı İnitial D live action filminde kullanılmış.Pop, electronic, dance, eurobeat, techno ve club türünde müzik yapan AAA,kızlardan ve erkeklerden oluşan bir grup,yani kız erkek karışık.Bir de nedense bana biraz k-pop gruplarını hatırlatıyor,k-pop'a benziyor biraz(bu aralar bir çok grup k-pop'u andırıyor,mesela Happiness).AAA ilk kurulduğunda sekiz kişi imiş ama üyelerinden bir tanesi 2007'de ayrılmış ve yedi kişi kalmışlar.


AAA ile ilgili görsel sonucu

Gerçekten bunu öğrendiğimde ufak çaplı bir şok geçirdim ama üyelerinden bir diğeri de bu yılın martında ayrılacak.Aynı ayda Fudanjuku üyeleri Kojiro ve Uramasa da ayrılıyor.Evet,o zaman iki üzüntüyü bir arada yaşamaya hazır olmalıyım.Yaşasın.
Üyeleri şu şekilde:
Şu ankiler:


AAA naoya ile ilgili görsel sonucu

Urata Naoya (浦田直也)(grubun erkek lideri ve en büyük erkek üyesi,Japonya Tokyo doğumlu,34 yaşında)

AAA misako ile ilgili görsel sonucu

Uno Misako (宇野実彩子) (grubun kadın lideri,Japonya Tokyo doğumlu ve 30 yaşında)

AAA takahiro ile ilgili görsel sonucu

Nishijima Takahiro (西島隆弘) (grubun bir diğer erkek üyesi,aynı zamanda Nissy adı ile solo kariyerine devam ediyor,Japonya Hokkaido doğumlu ve 30 yaşında)

AAA shuta ile ilgili görsel sonucu

Sueyoshi Shuta (末吉秀太)(grubun diğer erkek üyesi,aynı zamanda FRİENDS adlı grubun (grup 2003'te dağılmıştır) eski üyesi,Japonya Nagasaki doğumlu ve 30 yaşında)

AAA mitsuhiro ile ilgili görsel sonucu

Hidaka Mitsuhiro (日高光啓)(grubun diğer erkek üyesi,aynı zamanda Sky-Hi adı ile solo kariyerine devam ediyor,Japonya Chiba doğumlu ve 30 yaşında)

AAA chiaki ile ilgili görsel sonucu

Ito Chiaki (伊藤千晃) (grubun diğer kız üyesi ve aynı zamanda bu yıl martta ayrılacak olan üye :( ,Japonya Chiba doğumlu ve 30 yaşında)(Şimdi Chiaki diyince ister istemez Fudanjuku eski üyesi Kyan Chiaki'yi hatırladım.Momo ya,adaşın da aynı şekilde üyesi olduğu gruptan ayrılıyor)

AAA shinjiro ile ilgili görsel sonucu

Atae Shinjiro (與真司郎)(AAA'in en küçüğü ve diğer erkek üyesi,Kyoto doğumlu,28 yaşında)
Eski üyeler
Goto Yukari (後藤友香里) (11 Haziran 2007'de ayrılmış olan eski üye,diğer bir kız üye.Yukari aynı zamanda seiyuu(anime seslendirmeni).Sağlık sorunları yüzünden AAA'den ayrıldıktan sonra EMERGENCY adlı gruba katıldı fakat 2017 baharında gruptan ayrılacağı duyuruldu,Japonya Tokyo doğumlu ve 29 yaşında)
Grup benim çok hoşuma gitti.En sevdiğim üyeyi tahmin edebildiniz mi?Evet,yine en küçüğü.En sevdiğim Atae Shinjiro.Yine bir Aysel klasiği.
Ama söyleyin bana o çocuk sevilmez mi?! :)
Magic'i dinlemek için
AAA hakkında daha fazla bilgi için(Wikipedia)
AAA hakkında daha fazla bilgi için(Generasia)

PASSPO☆



Passpo,muhtemelen bazılarınızın eğer biraz olsun j-pop takip ediyorsanız bilebileceği bir grup.Yanılıyor muyum?Neyse,ben devam edeyim.

Passpo,önceden de dinlediğim ama dikkatimi o zaman pek çekemeyen bir grup aslında.Sonradan(bu sonradan bu haftanın perşembe günü oluyor),biraz dinlemekten zarar gelmez diyerek şarkılarını indirmiştim.Passpo'yu daha önce çok duyuyordum çünkü Fudanjuku ile en yakın olan grup o.LoGirl'de(bir tür eğlence programı gibi bir şey) birlikteler,bir çok programda birlikteler,bir çok konserde birlikteler ve Tokyo İdol Festival'da sürekli bir birleri ile görüşüp konserlere çıkıyorlar.Passpo üyeleri aynı zamanda Fudanjuku üyeleri ile sıkı arkadaşlar.Özellikle de Light'la :D Onların sürekli birlikte fotolarını görebilirsiniz.


passpo ile ilgili görsel sonucu

Fudanjuku ile yakınlığı yüzünden de takip ettiğim bir grup Passpo.Passpo(Pasupo diye okunuyor,pasaport anlamına gelen kelime oyunu) Avex Trax'ın(al yine avex) alt kuruluşu Platinium Entertaintment'le çalışan yedi kız üyeden ibaret kız idol grubu.Passpo,aynı Momoiro Clover Z(daha önce blogda yazısını yazdığım Japonyada çok popüler olan bir grup) gibi çok popüler olan bir kız idol grubu.Grup 2009'da yaratılmış,esas çıkışlarını 2011'de Universal Japan'la yapmışlar.Benim dinlemeyi sevdiğim şarkıları Bachelorette wa Owaranai  ve Playground.
Grubun kendilerini tanıtma şeklini özellikle seviyorum.'Attension Please,Passpo-desu!'
Passpo,gerçekten büyük başarılar elde eden bir grup.İlk teklileri 'Shoujo Hikou' Oricon'da ilk sıraya geçmiş.Passpo aynı zamanda Puchi Passpo adlı beş üyeden oluşan bir alt grup da kurmuştur.(aklıma little hoop geldi :) )
Grubun şu an yedi üyesi ve 3 eski üyesi var.
Şu anki üyeler:

passpo ai ile ilgili görsel sonucu

Negishi Ai (根岸愛)(Aipon,Oppai gibi lakapları var,Saitama doğumlu,grubun lideri ve beyaz rengi,orkestra versiyonunda ana klavye(pianist) ve 24 yaşında)

passpo yukimi ile ilgili görsel sonucu

Fujimoto Yukimi (藤本有紀美)(Yukki,L-size gibi lakapları var,Tokyo doğumlu ve grubun koyu mavisi,ikinci lider ve orkestra versiyonunda ana gitarist,24 yaşında)

passpo shiori ile ilgili görsel sonucu

Mori Shiori (森詩織)(Morishi,Gen-san gibi lakapları var,Tokyo doğumlu ve grubun sarı rengi,grupta ve orkestrada ana vokal,24 yaşında)

passpo natsumi ile ilgili görsel sonucu

Iwamura Natsumi (岩村捺未)(Nachu,İwamura-san gibi lakapları var,Kanagawa doğumlu ve grubun turuncusu,aynı zamanda grubun en büyük üyesi,25 yaşında)

passpo anna ile ilgili görsel sonucu

Tamai Anna (玉井杏奈)(Annya,An-chan gibi lakapları var,Tokyo doğumlu ve grubun mor rengi,en yeni üye ve orkestrada baterist,21 yaşında)

passpo mio ile ilgili görsel sonucu

Masui Mio (増井みお)(Miomio,Mio-kun gibi lakapları var,Tokyo doğumlu ve grubun açık mavi rengi,grubun stilisti ve orkestra versiyonunda basist,22 yaşında)

passpo naomi ile ilgili görsel sonucu

Anzai Naomi (安斉奈緒美)(Naomin,Naomi-san gibi lakapları var,Saitama doğumlu ve grubun kırmızısı,orkestrada ikinci gitarist ve 24 yaşında)
Eski üyeler:
Sakuma Kaho (佐久間夏帆)(Musshu,Muku gibi lakapları vardı,grubun yeşili idi ve Fukuoka doğumlu,30 aralık 2011'de ayrılmıştır)
Okunaka Makoto (奥仲麻琴)(Makkochan,Maco gibi lakapları vardı,Saitama doğumlu ve grubun pembesi idi,1 ocak 2015'te gruptan ayrılmıştır)
Makita Sako (Sakotee,Saco gibi lakapları vardı,Kanagawa doğumlu ve grubun açık yeşili idi,30 aralık 2015'te gruptan ayrılmıştır)

Bu kadardı arkadaşlar.Aralarında seçim yapmak zor ama sanırım ben en çok Naomi'yi seviyorum.
Passpo - Bachelorette wa Owaranai
Passpo - Playground
Passpo hakkında daha fazla bilgi için(Wikipedia)
Passpo hakkında daha fazla bilgi için (Generasia)
AKB48


akb48 ile ilgili görsel sonucu

Geldik Japonyanın en popüler kız idol grubuna.Akb48(Açılımı: Akihabara48;Okunuşu "A.K.B. forty-eight"),"Akimoto Yasushi'' tarafından kurulmuş (J-Pop) Japon idol kız grubudur. Tokyo'nun Akihabara şehrinde Don Quijote adlı tiyatronun 8. katında AKB48 adında kendilerine ait tiyatroları bulunur. Grubun 1. Nesil üyeleri Ekim 2005 tarihinde açıklandı, 8 Aralık 2005 tarihinde de kendi tiyatrolarında ilk çıkışlarını yapar. Grubun ilk single'ı, Sakura no Hanabiratachi 1 Şubat 2006  tarihinde piyasaya sürüldü. Şu an da King Records plak şirketiyle DefSTAR RECORDS/Sony Music Japan Japonya adı altında imzalı anlaşmaya sahiptir. (türkçe vikipedi'den)


akb48 ile ilgili görsel sonucu

AKB48,gerçekten çok popüler bir müzik grubu.Orjinal grup sayısı 48 kişidir.AKB48 dünyaya ve Japonyaya o kadar hızlı yayılmış ve o kadar çok sevilmiştir ki,her yıl Japonyada en çok satanlarda birinci sıraya girer.Bu gruptan E-Girls yazımda da bahsetmiştim.Nesillere bölünen(generation) grup,her yıl yeni üye alıyor.Daha önce de bahsettiğim gibi katı kuralları olan bu müzik grubu,Japonyada masumluğu ve saflığı temsil ediyor.


akb48 ile ilgili görsel sonucu

AKB48 5 Takıma ayrılır Team A , Team K , Team B , Team 4 ve Team 8 .Orijinal grup sayısı 48'dir. Her sene gruba yeni nesil üyeleri katılarak grup sayısında artış göstermektedir. Yasushi Akimoto AKB48'in yanına SKE48 , NMB48 (japonya) SNH48 (Çin) ve JKT48 (Endonezya) kardeş gruplarıda ekleyerek AKB48 kavramını genişletmiştir.


İlgili resim

AKB48'in birden fazla alt grubu da vardır.Bir sürü dağılmış ve devam eden alt grubu,bir sürü kardeş grubu ile AKB48 dev gibi bir 'unit'dir.Grup aynı zamanda Nogizaka46 adlı grupla rakiptir.
O kadar karışık bir durum ki, burada anlatamayacağım bir sürü alt grup ve kardeş grubu olduğu için linkleri verip araştırmanızı kendinizin yapmanızı söylemek zorundayım.Maalesef benim kafam bu kadarını kaldırmıyor.


akb48 ile ilgili görsel sonucu

Ama AKB48'in karışık ama bir o kadar da güzel atmosferini,şarkılarını beğendim.Ben Love Trip ve High Tansion'u tavsiye ediyorum.Benim büyük müzik gruplarından favorim E-Girls ve Exile olsa da,AKB48 her zaman j-pop kraliçesi kalacak.
Dinleyin arkadaşlar.Dinleyin. :)
AKB48 - High Tension
AKB48 - Love Trip
AKB48 hakkında daha fazla bilgi için (türkçe vikipedi)
Keyakizaka46


keyakizaka 46 ile ilgili görsel sonucu

Yine AKB48 gibi çok üyesi olan bir grup bu da.Keyakizaka46,Nogizaka46 adlı grubun kardeş grubu olarak geçiyor.Aynı zamanda AKB48,SKE48,NBM48,HKT48 gibi gruplarla ilişkileri olan bir kız idol grubu.

keyakizaka 46 ile ilgili görsel sonucu

Keyikizaka46 AKB48 ve onun kardeş ve alt grupları gibi Akimato Yasushi tarafından yaratılmış bir müzik grubu.Sony Music Entertaintment ile çalışan 32 ve daha fazla üyesi olan grup,dinlemeyi sevdiğim Silent Majority ve Futari Saison şarkıları ile dikkatimi çektiler.İkisi de çok güzel şarkılar.Oricon'da yükseklere kalkan şarkılar bu ikisi bu arada.
Silent Majority ve Futari Saison'u dinlemenizi tavsiye ediyorum.Ben çok seviyorum ikisini de,özellikle okumakta olduğum Cadıların Keşfi kitabı ile birlikte dinlediğim şarkılar bunlar.

Keyakizaka46 - Silent Majority
Keyakizaka46 - Futari Saison
Keyakizaka46 hakkında daha fazlası için (Wikipedia)
Keyakizaka46 hakkında daha fazlası için (Generasia)

Super Girls


super girls japan ile ilgili görsel sonucu

Super Girls,gerek Fudanjuku ile çıktığı konserler sayesinde,gerek çok sevilen bir grup olması sayesinde önceden de tanıdığım bir müzik grubu idi.Super Girls,2010'da avex trax(yine) altında yaratılmış 14 üyeli kız idol grubudur.Önceden de sevsem de bu aralar dinlediğim ve telefonumda olan tek şarkıları Karei İnaru Victory ile tanıdım onları.


super girls japan ile ilgili görsel sonucu

Karei İnaru Victory'i dinleyin.Güzel bir şarkı.
Super Girls aynı zamanda avex'in alt kuruluşu iDOL STREET ile çıkış yapan ilk grup.Enerjik 14 kızdan oluşan grup,çıkışını 2011'de 'Ganbatte Seishun' teklisi ile yaptı.
Şu anki üyeler:



Shimura Rika (志村理佳) (Rikatazo lakaplı,Kanagawa doğumlu,grubun beyaz rengi ve grubun önceki lideri,aynı zamanda orjinal üye)



Watanabe Hikaru (渡邉ひかる) (Hikarun lakaplı,Hokkaido doğumlu,grubun altın rengi ve orjinal üyesi)

super girls rina ile ilgili görsel sonucu

Miyazaki Rina (宮崎理奈) (Miyari lakaplı,Fukuoka doğumlu,grubun limon sarısı,çıkıştan önceki lider ve orjinal bir üye)



Tanaka Mirei (田中美麗) (Saitama doğumlu,grubun siyah rengi ve orjinal üye)



Mizote Ruka (溝手るか) (Osaka doğumlu,grubun kırmızı rengi ve orjinal üye)



Maeshima Ami (前島亜美) (Amika lakaplı,Saitama doğumlu,grubun pembe rengi,şu anki lideri ve orjinal üye)



Watanabe Koume (渡邉幸愛) (Koume lakaplı,Miyagi doğumlu,grubun gümüş rengi ve part 2 üyelerinden)



Asakawa Nana (浅川梨奈) (Naapon lakaplı,Saitama doğumlu,grubun yeşili ve part 2 üyelerinden)



Uchimura Risa (内村莉彩) (Risa lakaplı,Miyazaki doğumlu,grubun mavisi ve part 2 üyelerinden)

super girls kidoguchi sakurako ile ilgili görsel sonucu

Kidoguchi Sakurako (木戸口桜子) (Saku lakaplı,Hokkaido doğumlu ve part 3 üyelerinden)

super girls ishibashi hotaru ile ilgili görsel sonucu

Ishibashi Hotaru (石橋蛍) (Kyoto doğumlu,grubun peri yeşili rengi ve part 3 üyelerinden)

super girls ozaki runa ile ilgili görsel sonucu

Ozaki Runa (尾崎ルナ) (Runachuu lakaplı,Aichi doğumlu,grubun turuncusu ve part 3 üyelerinden)

super girls abe yumeri ile ilgili görsel sonucu

Abe Yumeri (阿部夢梨) (Yumerin lakaplı,İshikawa doğumlu,grubun bebek mavisi ve part 3 üyelerinden)

super girls nagao shiori ile ilgili görsel sonucu

Nagao Shiori (長尾しおり) (Shiorin lakaplı,Gifu doğumlu,grubun moru ve part 3 üyelerinden)
Eski üyeler:
Akita Eri (秋田恵里) (şubat 2012'de ayrıldı)
Kano Kaede (稼農楓) (16 ocak 2013'te ayrıldı)
Yasaka Saori (八坂沙織) (23 şubat 2014'te ayrıldı)
Goto Aya (後藤彩) (31 mart 2015'te ayrıldı)
Katsuta Rino (勝田梨乃) (25 haziran 2016'da ayrıldı)

Arai Reira (荒井玲良) (25 haziran 2016'da ayrıldı)
Ben en çok Risa'yı seviyorum.
Super Girls - Karei İnaru Victory
Daha fazlası için (Wikipedia)
Daha fazlası için (Generasia)
Up!Up!Girls Kakko Kari


up up girls kakko kari ile ilgili görsel sonucu

Grup Fudanjuku ile Tokyo İdol Festival'daki konserlerinden beri tanısam da onları dinlemeye yeni başladım.Up Up Girls'ün ('Appu Appu Gāruzu Kakko Kari' diye okunuyor) 'Full Power!Pump Up!' adlı şarkılarını çok seviyorum ve sürekli dinliyorum.
Adları Up Front Girls idi ama 2011 haziranında şu anki haline çevirdiler.Adlarındaki 仮(kakko kari) kanjisi, aynı zamanda logoları olarak kullanılıyor.Grubun bütün üyeleri aynı zamanda k-pop dans cover'ları yapan UFZS grubunun üyeleri,yani UFZS adında bir dans cover grupları da var.


up up girls kakko kari ile ilgili görsel sonucu

Grup Up-Front Promotion ile başlasa da,2012'den beri T-Pallete Records ile çalışmaktadır.Grup Hello!Pro Egg grubunun eski yedi üyesinden kurulmuştur.Şimdiye kadar gruptan kimse ayrılmamıştır(aferim,böyle devam). 
Full Power!Pump up!'ı dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.Çok çok beğendim çünkü.
Üyeler:

up up girls kakko kari minami sengoku ile ilgili görsel sonucu

Minami Sengoku (仙石みなみ) 30 nisan, 1991 doğumlu,25 yaşında,Miyagi'de doğdu,rengi kırmızı,grubun lideri

up up girls kakko kari konatsu furukawa ile ilgili görsel sonucu

Konatsu Furukawa (古川小夏) 5 haziran 1992 doğumlu,24 yaşında,Kanagawa'da doğdu,rengi pembe,dans cover grupları UFZS'nin lideri

up up girls kakko kari saki mori ile ilgili görsel sonucu

Saki Mori (森咲樹) 12 ekim 1992 doğumlu,23 yaşında,Kanagawa'da doğdu,rengi yeşil

up up girls kakko kari ayano sato ile ilgili görsel sonucu

Ayano Satō (佐藤綾乃) 7 ocak 1995 doğumlu,22 yaşında,Kanagawa'da doğdu,rengi mor

up up girls kakko kari akari saho ile ilgili görsel sonucu

Akari Saho (佐保明梨) 8 haziran 1995 doğumlu,21 yaşında,Tokyo'da doğdu,rengi sarı

up up girls kakko kari azusa sekine ile ilgili görsel sonucu

Azusa Sekine (関根梓) 14 haziran 1996 doğumlu,20 yaşında,Nagano'da doğdu,rengi turuncu


up up girls kakko kari manami arai ile ilgili görsel sonucu

Manami Arai (新井愛瞳?) 19 kasım 1997 doğumlu,19 yaşında,Gunma'da doğdu,rengi mavi
En sevdiğim Manami.
Up Up Girls Kakko Kari - Full Power!Pump Up!
Daha fazlası için (Wikipedia)
Daha fazlası için (Generasia)
UFZS dans cover'ları için (UFZS Youtube)
Cheeky Parade

cheeky parade ile ilgili görsel sonucu

Cheeky Parade,avex'in(avex heryerde) alt kuruluşu iDOL STREET'in 2012'de çıkış yapmış 9 üyeli kız idol grubudur.Cheeky Parade,aynı zamanda Super Girls ve birazdan hakkında bahsedeceğim GEM ile de kardeş grup.Cheeky Parade,Sky Gate şarkısı ile tanıdığım bir grup.Telefonumdaki tek şarkıları da o.'Sky Gate' ve 'Hands Up!'ı dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Üyeler:

cheeky parade asami watanabe ile ilgili görsel sonucu

Asami Watanabe (渡辺 亜紗美)Asamin lakaplı,27 eylül 1994 Tochigi doğumlu,22 yaşında,pozisyonu Dans lideri

cheeky parade yuna sekine ile ilgili görsel sonucu

Yūna Sekine(関根 優那)Yū-nyan lakaplı,28 eylül 1994 Saitama doğumlu,22 yaşında,grubun lideri

cheeky parade rino shimazaki ile ilgili görsel sonucu

Rino Shimazaki(島崎 莉乃)Rinono lakaplı,15 mayıs 1996 Kanagawa doğumlu,20 yaşında

cheeky parade yuriya suzuki ile ilgili görsel sonucu


Yuriya Suzuki(鈴木 友梨耶)28 ağustos 1996 Tokyo doğumlu,20 yaşında

cheeky parade seran mizorogi ile ilgili görsel sonucu

Seran Mizorogi(溝呂木 世蘭)22 nisan 1997 Tokyo doğumlu 19 yaşında

cheeky parade marin yamamoto ile ilgili görsel sonucu

Marin Yamamoto(山本 真凜)11 haziran 1997 Mie doğumlu,19 yaşında

cheeky parade hina nagai ile ilgili görsel sonucu

Hina Nagai(永井 日菜)Hina-chun lakaplı,6 şubat 1998 Tokyo doğumlu,18 yaşında

cheeky parade momoka ile ilgili görsel sonucu

Momoka Kodakari(小鷹狩 百花?)Momo lakaplı,21 şubat 1999 Osaka doğumlu,17 yaşında

cheeky parade yuriya suzuki ile ilgili görsel sonucu

Mariya Suzuki(鈴木 真梨耶)26 eylül 1999 Tokyo doğumlu,17 yaşında
En sevdiğim Rino Shimazaki.
Cheeky Parade - Sky Gate
Cheeky Parade - Hands up!
Daha fazlası için (Wikipedia)
Daha fazlası için (Generasia)
Perfume


perfume japan ile ilgili görsel sonucu

'Pick Me Up' şarkısı ile beni kendine aşık eden 3 üyeli kız idol grubu Perfume,bahsettiğim gruplar arasında çok sevdiklerimden.Bu grup aynı zamanda bahsettiğim gruplar arasında en eskisi,16 yıllık eski ama çok da güzel bir grup.Fudanjuku'dan tamı tamına 6 yıl eski olan Perfume 2000 yılında Amuse İnc. ile çalışmaya başlamış.Ama zaman geçtikçe bir sürü şirketle anlaşmaları olmu.Momiji Label (2002–2003 yıllarında), Bee-hive Records (2003–2005 yıllarında), Tokuma Japan (2005–2012 yıllarında),Perfume Records (2012–günümüz) ve  Universal Music Group (2012–günümüz).


perfume japan ile ilgili görsel sonucu

Öncelikle Perfume'e bayılıyorum,bunu söyleyeyim.En çok sevdiğim gruplardan.Çok beğendiğim bir grup.Pick Me Up'ı dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.


perfume kashiyuka ile ilgili görsel sonucu
Kashiyuka


perfume a chan ile ilgili görsel sonucu
A chan
perfume nocchi ile ilgili görsel sonucu
Nocchu
Grup,eskiden dört kişiydi fakat sonradan üyelerden Kawayuka'nın ayrılması ile üç kişi oldular.Grup Yuka Kashino(Kashiyuka),Ayaka Nishiwaki(A chan) ve Ayano Omoto(Nocchi), üç kişi olarak yollarına devam ediyorlar.Eski üye Kawayuka(Yuka Kawashima) gruptan ayrıldıktan sonra Risky adlı gruba katıldı ve Yuka olarak solo kariyerine devam etti.Şu an Hiroshima'da yaşıyor ve YNN47'de çalışıyor.
Üyelerden favorim Nocchi. 
Perfume - Pick Me Up

Daha fazlası için (Wikipedia)
Daha fazlası için (Generasia)

Angerme


angerme ile ilgili görsel sonucu

Angerme 2009'da çıkış yapmış dokuz üyeli iki jenerasyondan oluşan bir kız idol grubudur.Angerme eskiden S/Mileage diye de biliniyordu.'Can't Describe it' adlı şarkıları ile tanıştığım grup,Up-Front Promotion tarafından yaratılmış ve Hello!Project'in bir parçası.Grubun adı fransızca ange(melek) ve larme(gözyaşı) kelimelerinin birleşmesinden geliyor.İki jenerasyonlu grup 2014'te bir üçüncü jenerasyonu ilave ettiler ve yeni üye aldılar.
Can't Describe it'i dinleyin.


Yukarıdaki sıra soldan sağa: Sasaki Rikako, Katsuta Rina, Takeuchi Akari, Aikawa Maho Aşağıdaki sıra soldan sağa: Wada Ayaka, Murota Mizuki, Kasahara Momona, Kamikokuryo Moe, Nakanishi Kana

Üyeler:
Şu ankiler:
Wada Ayaka (和田彩花) (Kırmızı,lider)
Nakanishi Kana (中西香菜) (Açık pembe,ikinci lider)
Takeuchi Akari (竹内朱莉) (Mavi,ikinci lider)
Katsuta Rina (勝田里奈) (Turuncu)
Murota Mizuki (室田瑞希) (Açık mavi)
Aikawa Maho (相川茉穂) (Yeşil)
Sasaki Rikako (佐々木莉佳子) (Sarı)
Kamikokuryo Moe (上國料萌衣) (Teal)

Kasahara Momona (笠原桃奈) (Koyu pembe)
Eski üyeler:
Maeda Yuuka (前田憂佳) (31 aralık 2011'de ayrıldı)
Fukuda Kanon (福田花音) (29 kasım 2015'te ayrıldı)

Ogawa Saki (小川紗季) (27 ağustos 2011'de ayrıldı)
Kosuga Fuyuka (小数賀芙由香)(10 eylül, 2011'de ayrıldı)
Tamura Meimi (田村芽実) (30 mayıs 2016'da ayrıldı)
Benim en sevdiğim Takeuchi Akari.Çok ponçik yaa. :)
Angerme - Can't Describe it
Daha fazlası için (Wikipedia)
Daha fazlası için (Generasia)
GEM


gem sugar baby ile ilgili görsel sonucu

Gem,Fudanjuku ile bir programda bowling oynamaları sırasında tanıştığım çok tatlı bir kız idol grubu.GEM Super Girls  ve Cheeky Parade'ı takiben avex trax'ın iDOL STREET alt kuruluşunda çıkış yapan kız idol grubudur.11 üyeden oluşuyor.Kendilerinin 'Sugar Baby' şarkısına bayılıyorum.Grup 2012'nin aralığında çıkış yapmıştır.Çok sevdiğim Dream ve Happiness gruplarına çok benzettiğim GEM'in adı Girls Entertainment Mixture(Kızlar alemi karışımı gibisinden bir çevirisi var)  için bir kısaltma.Üyeler,değerli taşlarla(gemstone) ilişkilendirilmiş.
Sugar Baby'i kesinlikle dinleyin.
Üyeler:
Şu ankiler:



Kanazawa Yuuki (金澤有希) (Ametist)



Ito Chisami (伊藤千咲美) (İnci)



Morioka Yu (森岡悠) (sitrin)



Minamiguchi Nana (南口奈々) (Akuamarin)



Kumashiro Jurin (熊代珠琳) (Siyah pırlanta)



Oguri Kako (小栗かこ) (Alexandrite)



Murakami Rana (村上来渚) (Zümrüt)



Takeda Maaya (武田舞彩) (Yıldız yakutu)



Iyama Maho (伊山摩穂) (Ateş opali)



Hirano Sara (平野沙羅) (peridot)


SugarBabyHirari.jpg

Nishida Hirari (西田ひらり) (Yıldız safiri)
Eski üyeler:
Ozeki Nagi (大関凪) (Safir)
Asakawa Nana (浅川梨奈) (Kuars)
Sakamoto Hazuki (坂元葉月) (Lal taşı)
Uchimura Risa (内村莉彩) (Pırlanta)

Noguchi Monami (野口もなみ) (Görkemli Topaz)
Benim en sevdiğim Murakami Rana :)
GEM - Sugar Baby
Daha fazlası için (Wikipedia)
Daha fazlası için (Generasia)
BLİNK (BLİNK İNDONESİA)


blink indonesia ile ilgili görsel sonucu

Blink....Ah,Blink...İşte,en iyisini en sona bıraktım arkadaşlar.
Blink.Blink.Blink.Ben bu gruba,ba-yıl-dım.Aslında çok önce bulduğum bir gruptu bu ama erteleye erteleye şimdiye kadar yazısını yazmadım.Ve şimdi yazıyorum.
Blink,ya da diğer adıyla Blink İndonesia,dört kız üyeden oluşan Endonezya kız müzik grubu.Grup Endonezyadan,Jakarta'dan.Grup,2011'in 23 temmuzunda oluşturuldu.Sonradan 2012'de televizyon dizisi Patih Abu-Abu için şarkıların yapımını üstlendiler.Blink,pop ve jazz akımını electropop'la karıştırıp müzik yapmakta.Grup şu an Music Factory İndonesia ile çalışmakta.


blink indonesia ile ilgili görsel sonucu

Grubun dört üyesi var: Alyssa Saufika Umari (Ify), Sivia Azizah (Sivia), Agatha Pricilla (Pricilla) ve Febby Rastanty (Febby).Bir de 2012'de ayrılmış olan Ashilla Zee(Shilla) var.
Ben endonezce şarkı dinler miydim?Ben ne zaman bu kadar şarkı seçmeyen oldum?Ne zaman bu kadar güzel müziklerle tanışacak kadar şanslı oldum?


blink indonesia ile ilgili görsel sonucu

BLİNK'in atmosferini,tarzını,üyelerini,her şeyini beğendim.Percayalah,Tanpa Kamu,Hello Melow ve Sendiri Lagi'yi dinlemenizi çok çok şiddetle tavsiye ediyorum.Çünkü,çok güzel.
Üyelerden en sevdiğim Sivia,bu arada.


blink indonesia ile ilgili görsel sonucu

BLİNK'le tanışmamın aslında esas  sebebi,Blackpink'in fan adı oldu.Fan adı Blink olunca,etrafta BLİNK adlı bir Endonezya grubu ile aynı isim oldu diyenler dolaşınca,ben de neymiş bu Blink diye araştırmaya başladım ve bayıldım.
Arkadaşlar,dinleyin.Beğenmezseniz,beni bulun.
BLİNK - Sendiri Lagi
BLİNK - Hello Mellow
BLİNK - Tanpa Kamu
BLİNK - Percayalah
Evet arkadaşlar,bu aralar bayıldığım yeni müzik grupları bunlardı.Ne kadar fazla değil mi?Umarım okurken yorulmamışsıızdır.Ben yazarken yoruldum biraz ama yazıp bitirebildim sonunda.
Bir de bunlardan başka,size tavsiye ettiğim bazı şarkılar var.
Radwimps - Zen Zen Zense adlı şarkıyı dinleyin.Çünkü gerçekten güzel.İnstagramda videoda duymuştum,ondan sonra dilime takılı kaldı.Sonunda indirdim.O şarkı bağımlılık yapıyor,dinleyin.
Hatsune Miku'yu biliyor musunuz?Bilmiyorsanız,Hatsune Miku - World is mine iyi bir başlangıç olabilir.Dinleyin.
Bu kadardı.Güzel bir pazar günü ve güzel günler geçirmeniz dileği ile.
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Radwimps Zen Zen Zense
Hatsune Miku - World is Mine (Romaji,İngilizce çeviri)

10 yorum:

  1. blogunuz çok güzel paylaştığınız yazıda öyle :) sizi takibe aldım banada beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Hemen bakıyorum blogunuza. ^_^

      Sil
  2. Yenilik iyidir. Epey uzun olmuş yormuştur bu yazı şimdi :) Birini seçip dinleyeceğim bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet uzadı biraz ama eğlendim yazarken. :) Ben AAA,Up Up Girls,Perfume ve Blink İndonesia'yı özellikle tavsiye ediyorum.Umarım kulağınıza hoş gelecek müzikle sizi tanıştırabilmişimdir :)

      Sil
  3. Yine çok kısa bi yazı olmuş. Aferim. 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum,o kadar kısa yazılar yazıyorum ki :D Seni çok seviyorum canım ablaaam. :)

      Sil
  4. Kpop ve jpop da popüler bir şey olup sevilince ister istemez bazen birbirilerine tarzlarını benzetiyorlar :D
    48 kişimi aman yarabbim :D biraz araştırıyım dedim beynim yandı :D ama yazındaki grupların içinde en çok onların şarkısını sevdim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha çok j-pop seviyorum.O daha güzel böyle,daha enerjik,daha farklı.
      48 kişi,bir de sürekli değişiyor,gerçekten aman yarabbim.
      Ben de bir süre önce biraz bakayım dedim sonra sadece dinlemekle yetinsem daha iyi olur deyip pes ettim.İnsanın beyni çorba oluyor.
      Keyifli dinlemeler. :)

      Sil
  5. Şu yazıyı müziklerin her birini dinleyip yazmak istedim, hem daha keyifli geldi bana. AAA bildiğim fakat sıkı takip etmediğim bir gruptu hatta Magic'i sayende keşfettim desem yeridir, ben de şu aralar Alexandros'un Ocak ayının sonları gibi çıkan Snow Sound'una takmış gidiyordum. Hayli hoşuma gitmişti. Öte yandan da "öyle bir parça bulayım ki, snow sounds'un etkisini ya azaltsın, yahut bana unuttursun" derken Magic, kıpır, kıpır müziği ve klibiyle bir anda aklıma dolandı. Zen Zen Zen'i anime sayesinde keşfetmiştim. Söylediğin gibi harika. ^^ AÇıkçası ben de çoğu grubu animeler sayesinde keşfediyorum.
    Sky Gate ile Magic favorilerim oldu listede. Passpo'nun Daha da sevdiklerim var içlerinde. Passpo'nun Bachelorette wa Owaranai klibi ise inanılmaz eğlenceliydi. Çok teşekkürler Aysel, sayende listemi hem yenilerken hemde yepyeni grupları keşfettim. ♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alexandros'u duydum sanki bir yerden.Ama bir ara bakacağım.
      AAA,Passpo en sevdiklerimden.Beğenmene çok sevindiim :)
      Magic bende çok kötü bağımlılık yaptı.Shinjiro öldürüyor beni.
      Rica ederim ve ben teşekkür ederim.Faydalı olduysa ne mutlu bana.
      Öpücükleer ^_^

      Sil

Okuduğum bloglar