18.8.16

Lindsey Stirling - Brave Enough



Gün geçmiyor ki, harika yetenkler,mükemmel insanlar kendilerini göstermesinler.İşte onlardan biri de Lindsey Stirling.


Keman çalarak kendine bir dünya yaratan bir kadın,dinleyenleri büyüleyen şarkılar çalıyor gerçekten.İnstagram hesabımda da paylaşmıştım,The Arena'yı,beni kendine büyülemişti.Ve bu gün Lindsey Stirling hakkında küçük bir yazı yazmaya karar verdim.

Lindsey Stirling (d. 21 Eylül 1986), ABD'li kemancı, müzisyen, dansçı, performans sanatçısı, şarkıcı ve besteci.
Lindsey Stirling, YouTube Kanalı aracılığıyla koreografik keman performanslarını sunmaktadır. 2007 yılında yayına başlayan Resmi YouTube Kanalı Lindseystomp'da müzik videolarını yayımlamaktadır, kanalın 7 milyondan fazla abonesi ve 1 milyar 120 milyon toplam görüntülemesi bulunmaktadır. 2012 yılında yayına başlayan Kişisel YouTube Kanalı LindseyTime'da ise günlük yaşam videolarını ve kamera arkası görüntülerini yayınlamaktadır, kanalın 410 binden fazla abonesi ve 26 milyondan fazla toplam görüntülemesi bulunmaktadır.
Lindsey Stirling, 2010 yılında America's Got Talent yarışmasının çeyrek finalisti olmuştur. 2013 yılında Pentatonix ile beraber Imagine Dragons'un "Radioactive" parçasına yaptığı cover çalışması ile YouTube Müzik Ödülleri'nde "Yılın Çıkışı" Ödülü'nü kazanmıştır. Stirling 'Hip Hop Violinist' olarak da tanınmaktadır.

Kaynak:Vikipedi
Lindsey Stirling'le Youtube'daki ağustos ayında çıkacak şeyleri anlatan bir video sayesinde tanışmıştım.Orada Lindsey Stirling'in Brave Enough albümü de vardı.Ben de oradan görüp bir aramaya karar vermiştim.Ve The Arena'yı dinlemiştim.

Bu arada,Brave Enough yarın çıkıyor.

Diyecek bir şey bulamıyorum,muhteşem yetenek,muhteşem bir kadın.Umarım daha da iyi yerlere gelir. :)
Eğer dinlemediyseniz deneyin,kesinlikle büyüleyici.
The Arena'yı dinlemek için:https://www.youtube.com/

4 yorum:


  1. Duymamıştım dediğini duymamıştım daha önce.Ayrıca paylaştığın linki dinledim gerçekten dediğin kadar varmış.
    Duygunun en güzeli sanatla paylaşılıyor.
    Ayrıca kendi dünyasını yaratan bir kadın sözü ilgimi çekti kendi bağımsız dünyasını yaratan bir birey efsane olmaya yakın biridir sonuçta sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten müzikle kendi dünyasını yaratmış.Lindsey Stirling bir hazine.Bence herkes dinlemeli,kaliteli müzik zor bulunuyor bu aralar. :)

      Sil
  2. ne güzel şeyler buluyon seeeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda özel bir yeteneğim var galiba,yakında başka bir japon gurubu ile ilgili yazı gelebilir. :)

      Sil

Okuduğum bloglar