11.8.15

An Adventure İn Space And Time - Doctor Who - Bu Aralar İzliyorum


Öncelikle herkese merhaba.
Dün izlediğim bir filmin yorumunu yapacağım bu gün size.Belki Aslı kadar ağlamadım izlerken ama,yine de çok ama çok sevdim.





Doctor Who'yu muhtemelen hepiniz duymuşsunuzdur.Çok ünlü bir bilimkurgu dizisi,neredeyse elli yıldır devam eden bir başarı.Biz de bir kaç ay önce izlemeye başladık.Aslında çok geç olmuş diyebilirim.Ama yine de biz de bir Whovian olduk. :)

Doctor Who hakkında söyleyeceğim çok şey var ama tüm bunları bir posta sığdırır mıyım onu bilemem. :D



Öncelikle An Adventure İn Space And Time hakkında konuşalım.Doctor Who'nun ilk çekim yıllarını anlatan,Doctor Who hayranları için çekilmiş çok güzel bir film.Filmde Doctor Who'nun düşünülmesi,çekilmesi ve daha bir çok harika şey hakkında bilgi var. :)



Kendisine hayran kaldığım Verity Lambert hakkında biraz konuşabiliriz bence.1963 yılında,yani kadınların yapımcı olarak değil de,daha çok asistan olarak görüldüğü zamanlarda böyle bir şey yapabilmiş olması kadınların gerçekten de güçlü olduklarını bir kez daha hatırlatıyor insana.Kendisi Doctor Who'nun annesi. :) Waris Hussein'i de unutmamak lazım.Hindistan'dan gelmiş ve tam olarak beyaz olmayan Waris, Doctor Who'nun babası ve Doctor Who'nun başlamasını sağlayan ikinci kişi. :)



Doctor Who o şartlarda bile çekilebilmişse,o zaman bence herşey başarılabilir.Birinci Doctor, artık filmde buldukları kişiyi nasıl makyaj yapıp benzetmişlerse,harika olmuş.Yaptığı rol ve onun hakkında kurguladıkları bütün o sahneler,son 10 dakikada 11. Doctor'u görmesi,muhteşem bir şey bu ya!William Hartnell böyle bir miras bıraktığını bilseydi gerçekten çok sevinirdi bence. :)



Şimdi gelelim Doctor Who ile tanışmamıza.Doctor Who izlemek hakkında ne kadar araştırırsak araştıralım,herkes bize 'Sakın 1963 çekimden başlamayın!' diye bir uyarıda bulunuyordu.Bir gün Aslı 1963 sezonunun ilk bölümünü açtığında anladı.Gerçekten ama gerçekten siyah beyaz çekimden pek de eğlence akmıyor! :)

Daha sonra 2005 çekim Doctor Who'yu,yani Doctor'u Christopher Ecclestone'un, yol arkadaşı(her yolcunun bir yol arkadaşı olmalı sonuçta) Rose Tyler'ı ise Billie Piper'ın oynadığı Doctor Who'yu açtık.Kısa sarı saçlı bir kızın otobüse koştuğunu izledik sadece,çünkü kararsız kalmıştık.Uzun süre sonra,Aslı ve ben daldık olaya ve bir daha çıkamadığımızı,zaten çıkmak da istemediğimizi farkettik.Çünkü bu dünya öyle bir dünya ki, insanı hem ağlatıyor,hem güldürüyor. :)

Favori Doctor



Kesinlikle David Tennant.Tamam,11. Doctor'u oynayan kaşsız adam da fena değil ama David'in yerini tutmuyor be abi.Onun surat ifadelerini,haraketlerini kimse yapamıyor. :)

İlk Yol Arkadaşı


Yukarıda da dediğim gibi kimse tek başına yolculuk etmemeli.Her yolcu gibi Doctor'un da baştan beri yol arkadaşları oldu.Bunlar çok ama çok fazla ama Doctor Who ilk defa sadece çocuklar için bir program olarak çekildiğinde o huysuz yaşlı adamın yol arkadaşı Susan Foreman en başta geliyor ve kendisi Doctor'un torunu.Adamın gerçekten de çocukları varmış.Ve ben bu kızı çok seviyorum.  :)

Yol Arkadaşları Doctor için Vazgeçilmez




Doctor vedalardan hoşlanmıyor ve yol arkadaşları olmadan yolculuk yapamıyor.Sanki tüm bu yükü tek başına kaldıramıyor.Kendi kuralları var ve ilk kural da 'DOCTOR YALAN SÖYLER'.Doctor için her yol arkadaşının yeri ayrı. :)


Benim için yol arkadaşları sevme sıramla şöyle: 

Rose Tyler,
Jack Harkness,
Mickey Smith,
Donna Noble,
Amy Pond,
Rory Williams,
River Song,
Clara Oswin Oswald,
Martha Jones.

Gördüğünüz gibi Martha'yı ben de Aslı da en az severiz.İyi hoş da,bir türlü ısınamadık.Kimseyi es geçmemeye çalıştım,erkeklere kadar herkesi yazdım.Biraz uzun oldu ama,idare edin artık.Siz de yorumlara yazın yol arkadaşı sıralamanızı.

Modern Serinin ilk yol arkadaşı Rose




Bazıları hiç ısınamıyor şu güzelim kıza ya.Salak bunlar!Buradan o aklı 20 gramlara sesleniyorum:Diziyi sırf Matt Smith için izlerseniz tabii ki Rose'a ısınamazsınız!Ayrıca insan 9. ve 10. doctor'u asla geçmemeli.O sezonlarda öyle güzel bölümler,öyle harika sahneler var ki, insanın dönüp dönüp izleyesi geliyor bazen. :)


Neyse,konu dağıldı,ne diyorduk.Rose Tyler,değil mi?Ben açıkçası en çok Rose'u seviyorum yol arkadaşları arasında.O tatlı gülüşü,sesi,haraketleri,herşeyiyle o kız tam bir harika. :)

Benden bu kadar galiba.Daha sonra yine Doctor Who hakkında postlar gelecek,hem Aslı'dan hem benden.Son olarak,Doctor Who izleyin ve koşuşturun.Koşmaktan asla vazgeçmeyin. :)

Logo Design by FlamingText.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar