6.7.15

İzledik bitti-Kocan Kadar Konuş



Efsun üzerinden, bu coğrafyada yaşayan kadınların, daha küçük yaşlarda koca bulmaya programlandıklarını ileri süren yapım 30 yaşına gelmiş olan Efsun'un hayatının kalan kısmını birlikte geçirmeyi hedeflediği gerçek aşkı, sevgiyi, dürüstlüğü arayışını anlatırken, akranı olan kadınlar gibi erkekleri yönlendiremeyen genç kadının imdadına, "kadınlığın kitabını yazmış" İzmirli ailesi yetişir. Kendisini güvenilir Türk kadınlarına emanet eden Efsun erkeklerin tüm zaaflarını öğrendikten sonra ise karşısına yıllardır unutamadığı lise aşkı Sinan çıkar! 
Şebnem Burcuoğlu'nun aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan öykü, çevresindeki her kadın hızla evlilik hazırlığına girişip gelinlik giyme hayalleri kurarken; hayatına girmesini istediği doğru adamı bir türlü bulamayan bir kadının, Efsun'un hikayesini anlatıyor! Başrollerde Ezgi Mola ve Murat Yıldırım'ı izleyeceğimiz filmin yönetmenliğini ise Kıvanç Baruönü üstleniyor.

Merhaba arkadaşlar!


Nasılsınız?Ben çok iyiyim.Bu aralar kimsenin dilinden düşmeyen Kocan Kadar Konuş'u sonunda Aslı ve ben de izledik.Nasıl mıydı?Tek kelimeyle muhteşemdi.Aslı'nın dediğine göre-kitabını okuyan o olduğu için- her şey kitapla birebir yapılmış.Ama gerçekten çok ama çok ama çok güzel yapılmıştı.

İzlerken nasıl gelip geçtiğini anlamadım zamanın.Bir anda başladı ve bitiverdi.Çok akıcı oldu benim için.Çok sevdim ya,ne diyeceğimi bilemiyorum.Ezgi Mola'ya da ayrı hayranım tabii,Efsun karakterinin üstesinden de harika bir şekilde gelmeyi başarmış.


Tüm bunları söylerken tabi ki de Sinan'ı(Murat Yıldırım) unutmamak lazım ki, onun aslında Efsun'a aşık olması ama Efsun'un bunu anlamaması hoşuma giden başka bir şeydi.İkinci kitaptan ve filmden de tüm bunları bekliyorum. :)
Sabahattin Ali'nin hayali,aralarda Efsun'a görünmesi ve akıllıca sözler söylemesi ayrı bir keyif veriyor insana.İzlerken Efsun'un babasına hayran kaldım.Keşke benim de babam öyle olsaydı demeden geçemedim.Adam resmen karısı için dizi çizelgesi hazırlıyor ve bir de onlara hak veriyor!Böyle bir babayı kim istemez!


Efsun,Efsun,Efsun...Spoiler vermeyeyim diyorum ama eğer almak istemiyorsanız bu paragrafı geçebilirsiniz.'Gılı Gılı' mesajı da özellikle bir efsaneydi yeah...Ya o nasıl mesaj öyle yavrum?Sen bizi gülme krizine mi sokacaksın?Mehmet Güçlü vakasını da unutmamak lazım.İzlerken acıdım çocuğa,yazık.Öyle insanların toplumumuz tarafından aşağılanmaması lazım.Onlara da yazık.Tüm bunlardan bahsetmişken,tam öpüşürken gökten düşen terliğe ne demeli? :D :D :D 



İnanmıyorum ya,bir film beklentileri bu kadar karşılar.Kesinlikle izleyin,izlemezseniz karşınızda beni bulursunuz.Anlaştık mı? :)

İlki böyle olunca insan ikincisi için sabırsızlanmıyor değil insan.Sabırsızlıkla bekliyorum.

Benden bu kadar.Aslı'nın yorumu da benden hemen sonra geliyor.İyi Seyirler! :)
Logo Design by FlamingText.com

1 yorum:

Okuduğum bloglar