25.5.15

90'larda bir fenomen - Efsane geri dönüyor - Grup Vitamin


Hadi biraz geri gidelim sizinle,eskilere gidelim.90'lı yıllara mesela.O yıllarda herkesin çocukluğunu süsleyen şarkılar,gruplar yok muydu?Herhalde hepinizin vardı.O zamanlar şimdiki gibi ayrı ayrı şarkı söylemezlerdi,türlü türlü gruplar vardı.Ve Grup Vitamin de onlardan biri. :)




Bir süre önce Kral Tv'de Grup Vitamin'in söylediği İsmail 2 şarkısını dinledik.Şarkı gülmekten kırıyor.Eh haliyle bunu da yayın yapmazsak Gökhan abimize ayıp olur.

O grubu bilmeyen yoktur herhalde.1990'lı yılların başında Gökhan Semiz'in fikriyle kurulmuş türk pop müzik grubuydu.Gökhan Semiz 1998 yılında öldüğü için ayrılan grup,16 yıl sonra yeniden bir araya gelip yeni bir albüm çıkardılar. :)



Grubun ilk kadrosu tam 8 kişiden oluşuyor.Sonradan grup üyeleri arasında çıkan anlaşılmazlıklar yüzünden çoğu üye gruptan ayrılmıştır ve grubun son hali 3 kişilik bir grup olmuştur.Grup üyeleri bir grup olmayı bırakınca,Vitamin adıyla şarkı söylemeye başlamışlar,hal böyle olunca iki ekip arasında 'Hangisi gerçek Grup Vitamin?' kavgası çıkmış.Grup Vitamin Gökhan Semiz'e ait olduğu için içinde Gökhan Semiz'in de olduğu Grup Vitamin gerçek Grup Vitamin olmuş.Daha fazla bilgi için Vikipedi'ye bakabilirsiniz. :)

Gökhan Semiz'in trafik kazası sonucu ölmesiyle yıkılan grup,tam 16 yıl müzik yapmamışlar.Son albümleri İyi Günler Türkiye olmuştu.Ben öyle biliyorum.Gökhan'ın anısına yaptıkları İstanbul'da şarkısını da çok seviyorum.Eğer isterseniz buradan izleyebilirsiniz.

Gökhan Semiz'in ölümü hala büyük sanatçılarımızı kaybetmemize sebep olan lanet trafik kazası sonucunda olmuştu.Hatırlarsınız,Barış Akarsu'nun da ölümü o şekilde olmuştu.Kalplerde yer eden insanlar,şarkılarını,sözlerini ve yüzlerini sevdiğimiz insanlar,bir gün göç eden kuşlar gibi yıldızlara gidiyorlar ya,Gökhan Semiz de insanların her zaman saygıyla andığı,'adam gibi adamdı abimiz' dediği insanlardandı.Gökhan olmadan,grubu toplamak çok zor oldu zaten,3 kişi kalmış grup üyeleri her biri farklı yerlere dağıldı.Gökhan olmadan müzik yapmak,kalem olmadan yazı yazmak gibi bir şeydi onlar için.Ve gidişlerinden tam 16 yıl sonra,'Koltuk boştu biz de oturduk' sloganıyla geri dönerek,eski efsane şarkıları İsmail 2'yi gezegendeki ilk devam şarkısı olarak çıkardılar.Bu sefer d

e grupta yine 3 kişi vardı.Emrah Anul,Selçuk Aksoy ve Tolga Sunter'den oluşuyordu bu grup.İsmail 2'den önce 'Bana Bir Soygun Yaz' filminin soundtrack'ı olan Tarraklara Gelmişiz ile görünen Yeni Grup Vitamin,twitter'da insanlar tarafından konuşuldu.'Grup Vitamin geri döndü!','Gökhan Semiz de olsaydı keşke', 'Grup Vitamin mi kaldı lan?' gibi yazılar Grup Vitamin'in gezegendeki ilk devam şarkısı olan İsmail 2'nin klibinde de göründü.Ve efsane grubun geri dönmesi,herkes için hem bir şok,hem de bir sevinç kaynağı oldu.Medyayla röportajlarında, 'Bütün şarkılarımız Gökhan için' dediler.Onlar Gökhan'ın öldüğünü,onu andıklarını kabul etmiyor,onların yaptıkları şeyin anmak mertebesinden çıktığını söylüyorlar.Onlar Gökhan'ı hep kalplerinde,yanlarında,şarkılarında hissediyorlar.Son olarak,bu da bonus olsun,onlar şarkılarını Türkçe Sözlü Garip Müzik adlandırıyorlar. :)


"Birlikte eğlenemeyen insanlar birlikte bir gelecek kuramazlar."
Gökhan Semiz 

Gökhan Semiz'e Allah rahmet eylesin diyorum.Mekanı cennet olsun.Yeni Grup Vitamin'e de buradan başarılar diliyorum,böyle devam etsinler.Sonuna kadar çıkardıkları şarkıları dinleyeceğiz,destek vereceğiz!Onları çok seviyoruz!

Son olarak,


İsmail,mutfakta biri mi var? :)
Logo Design by FlamingText.com

2 yorum:

  1. İsmaile yeniden bir klip çekmişler sözlerini güne uyarlayıp. Baya yaşlanmışlar ama çok hoş olmuş. İzlemek duygulandırdı. Ucundan yetişebilmiştim anca onlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen hiç olmazsa,ucundan yetişe bilmişsin,biz ucundan bile yetişemedik,çok sonra gördük.Yorum için teşekkürler,ben de çok seviyorum böyle devam etmeyi. :/ :)

      Sil

Okuduğum bloglar