11.4.15

Okudum bitti-John Verdon-Peter Pan Ölmeli-Dave Gurney #4




John Verdon'un şimdiye dek yazdığı bu en şaşırtıcı romanında, her olayı bulmaca çözer gibi ele alan Dave Gurney, polisin belirttiği şekilde işlenmesi imkansız olan bir cinayeti sıra dışı dehasıyla çözebilecek mi…


Varlıklı bir işadamı, annesinin cenazesinde suikasta kurban gitmiştir. Suçlu bulunan karısı tutuklanır ve ömür boyu hapse mahkum edilir. Onun masum olduğuna inanan sürgündeki dedektif Hardwick, bu esrarı çözebilecek tek kişinin, Dahi Dedektif DaveGurney'in kapısını çalar. 
Suikastçının, bulunduğu noktadan hedefi vurabilmesinin imkansızlığı sadece Gurney'in dikkat edebileceği küçük bir ayrıntıydı.
Gurney, soruşturma için delilleri toplamaya başladıkça birbiri ardına tuhaflıklar olduğunu fark eder ve çok geçmeden tehlikeli bir adamın, sonucunda sadece ölüm olan şeytani hamleleriyle karşı karşıya kalır. Bu adamla alay eden herkes, bir gün ansızın ortadan kaybolmuş, kendilerinden bir daha hiç haber alınamamıştır. Öldürürken hep aynı şarkıyı mırıldanan, dünyanın en azılı tetikçisi, çocuk görünümlü olduğu için "Peter Pan" denilen sihirbaz bir cani.

"Dehşet verici bir olay ve çatallı yol ayrımında bir dedektif. Kesinlikle başarılı bir kombinasyon."
-New York Daily News-

"SherlockHolmes gibi Gurney de gerçeğe o derece susamış, hassas ve mantıklı."
-New York Times-

"John Verdon gizemli bir olayın akıl almaz örgüsünü işlerken hikayenin en beklenmedik anında ortaya çıkıveren, şeytani bir kurnazlığa sahip."
-Washington Post-
(Tanıtım Bülteninden)


Bu seri hakkında ilk söyleyeceğim şey sonunda bitirdiğim için mutlu olduğum.

Elbette,kitap hoşuma gitmedi değil.Polisiye konuları,olaylar,Dave Gurney'nin her zamanki zekiliğiyle ele alındığında elbette gerçekten çok güzel.Ama bazı paragraflarda esnemedim,sıkılmadım değil.

İnsanların dediği kadar muhteşem olduğunu söylemek bana göre abartı olurdu.Evet.John Verdon'un övgüler almış polisiye serisi çok güzel ama bazı konularda gerçekten de pek iç açıcı değil. 

İlk önce size Gurney'nin sürekli kendisini tehlikeye atma düşüncesini anlatmalıyım.Bir süre önce ölmüş oğlu Danny yüzünden kendini suçluyor.Danny'i parka götürmüştü ve oğluna dikkat etmediği için ona araba çarpmış ve ölmüştü.Dave'in aklındaysa ne vardı?Elbette en sevdiği tek şey.Bir vaka.

Elbette,oğlu için kendisini suçlaması yüce bir haraket.Ama insan başkalarını,eğer kendisini tehlikeye atarsa başkalarının,özellikle de tatlı karısının nasıl üzüleceğini düşünmeli.Ondan sonra ona çok benzeyen Kyle'ı düşünse iyi eder.Ama o hiç böyle yapmıyor.Hiç.Bu kendisini öldürtme isteğini ise 'adaleti sağlamayı istiyorum' diyerek bastırıyor.Fakat adamın kimse umurunda değil,bu da beni çok ve çok sinir etti.

İkinci olarak adamın dünyada karısından ve oğlundan sonra tek sevdiği şey olan vakalardan başka hiçbir şeyle ilgilenmediğine de değinmeliyim.Bırakalım da odasının kapısını kiltleyip sürekli davayı düşünüp beyninin sıvısını akıtsın.Başka şeylerle ilgilenmiyor.Hiç.

Bu yüzden tüm kitaplara vereceğim puan 4,hatta 3.Ama kötü değil.Okumaya değer yani. :)

Kitabı indirmek için tıklayın.

Keyifli okumalar! :)


Logo Design by FlamingText.com

2 yorum:

  1. vay canına en şaşırtıcı roman ha, daha önce de tavsiye edilmişti ama hala edinemediğimden bekliyor :D kesin edinilmesi gerekenler arasına ilave ettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oku ama o kadar da tavsiye edilesi bir seri değil.Ama okumaya değer.Bence öyle ahım şahım değil. :/ :)

      Sil

Okuduğum bloglar