4.12.14

İzledik bitti - Lucy


Tayvan'ın başkenti olan Taipe'nin boğazına kadar suç batağına batmış olduğu dönemlerde, herkes bir suça ortaklık etmektedir. Taipe'nin sokaklarında artık yeraltı dünyası sokak çeteleri, mafya ve iş birlikçi polisler tarafından yönetilirken en aktif ticaret uyuşturucu ağı üzerinden yürütülür. Lucy ise kendisini herkesten her türlü suçtan uzak tutmaya çalışmasına rağmen tehlikeli uyuşturucu şebekesinde, belalı bir çete için kurye olarak çalışmak zorunda kalır. Lucy, istemeden de olsa bu batağa girmiş olduğu için kendisine verilen her görevi yerine getirmektedir. Lucy’nin içerisine yerleştirilen uyuşturucu, beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayınca olağanüstü bir durumla karşılaşır. Lucy’nin damarlarına karışmaya başlayan kimyasallar, ona insanüstü yetenekler kazandırmıştır. Artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip olan genç kadın acımasız bir savaşçıya dönüşecektir. 

Azerbaycan'da ablamla haberlerden duyduğumuz Lucy,uzun zamandır izlemek istediğimiz bir filmdi.Hem konusu ilginçti,hem de film izlemek hoşumuza gidiyordu.Uzun süre sonra bulduğumuzda,beklediğimizden daha büyük sonuçlar elde ettik.Lucy bilim kurgu dalında her filme rakip olacak bir film.O kadar muhteşemdi ki, kelimelerle ifade edilemez. :)

 Aslında Lucy'i bir kaç gün önce ablamla birlikte izlemiştik ama malum dersler yüzünden anca şimdi yaza biliyorum.Her neyse. :/

Dediğim gibi,Lucy,eğer izlerseniz çok şey kazanacağınız,izlemezsenizse çok şey kaybedeceğiniz güzel şeylerden biri.Ben tavsiye ederim. :)

Şimdi gelelim filmin geneline.Aslında bundan bahsederken o kadar uzun yazılar yazmak zorunda kalacağım ki.O yüzden ben de kısaltmaya çalışacağım.

Dikkat:Alttaki yazılar az da olsa spoiler içermektedir.Benden uyarması.

Filmin de ismi olan baş karakter Lucy,sokaklarda dolaşan suçlu arkadaşının söylediği bir işi başta çok korktuğu için kabul etmese de daha sonra kabul etmek durumunda kalır.Uyuşturucu dolu çantayla birlikte otele giren Lucy,çantayı hemen vermesi gereken kişiye verip çıkmaktan başka bir şey istememektedir.Ama işler o kadar da iyi olmaz.Çantayı vermese gereken mafya,ondan daha akıllı davranıp arkadaşını öldürür,hem de gözleri önünde.Çantayı ona veren dostu öldürüldükten sonra Lucy çantayı vermesi gereken kişinin adamlarıyla birlikte yukarı çıkarılır,Lucy çok korkmaktadır.Mafya Çince konuştuğu için telefondan biri çeteye tercümanlık etmektedir.Uzun konuşmalardan sonra Lucy'nin karnına uyuşturucu paketi yerleştirilir ve Lucy'nin karnına sert darbeler alması sonucunda(nasıl olduğunu sizin izlemenizi tercih ederim) karnındaki paket açılır ve yüksek dozdaki uyuşturucu Lucy'nin hücrelerine girer.Böylece Lucy başka insanlardan farklı olarak beyninin %10'nu değil,%20'sini kullanmaya başlar.Bu rakam her saat daha da artmaya başlar ve Lucy beyninin her yüzdesine erişe bilmeye başladığında başka yetenekleri ortaya çıkar:teknolojik aletleri kontrol edebilme,insanlar ve bütün diğer canlıları kontrol edebilme,acı hissetmeme,eşyaları hareket ettirme,zihin okuyabilme ve saire olağanüstü yetenekler. 

Bazılarına göre böyle yeteneklere sahip olmak olağanüstü harika bir şey ola bilir,ama insan bazen bu aşırı gelişmiş yetenekler yüzünden robota dönüşmeye başlıyor.Ya da Lucy'nin sonunda dönüştü şeye,maddeye. (ayrıntı ve yorum yok.) :/

Yani bir düşünün,robotun da bu kadar olmasa da bazı yetenekleri vardır,ama robotun duyguları yoktur.Ama insanın robottan farklı olarak duyguları vardır, üzülme,sevinme,aşk ve saire.Tüm bunları her robot hissedemez ki.Eğer Lucy bu gibi yeteneklere sahipse, duyguları olması dışında robottan ne farkı kalıyor ki? :/

Ama tabi böyle olağanüstü yetenekler olması da harika.Ama maalesef insan artık beyninin bu kadar fazla yüzdesine erişebildiğinde pek fazla süre hayatta kalamıyor. :/ :)

Lucy'nin bir sevdiği de oldu aslında,ona pek 'sevdiği' diyemeyiz ama,yine de.Adam onu seviyordu bir kere. (ayrıntı yok.)

Ha birde,Lucy de Lucy rolünde oynayan aktrisin hem de Marvel filmlerinde Natasha Romanoff rolünü canlandırmıştır.Benzerlikten anlaşılmıştır. :)

 

 

 Daha fazla bir şey demeyi düşündüysem bile şu anda hatırlamıyorum.O yüzden bu filmi şiddetle tavsiye ederek,muhteşem olduğunu söyleyerek,paylaşımda bir sürü fotoğraf bırakarak ve izlemek için videosunu koyarak yayını noktalamak istiyorum. :)

İyi Seyirler!



İzlemek için tık yapın lütfen. :)


Logo Design by FlamingText.com

4 yorum:

  1. izlenmesi için korsan link vermeniz hiç güzel değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler,videonun açılmadığını farkettim.Linki değiştirdim şimdi,tekrar teşekkürler.

      Sil
  2. izledim iyidi. bak labirent de iyiii :) bi de sana bol dinlenmeli yatmalı keyifli haftasonu dikiyom ki. bi dee, ablana söle kitabını okuyup biloguma yazcam ki amaaaa :) ciciş sisters :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sana çok güzel haftasonları diliyorum,Deep. :) Bir de ablam kitabı bölüm bölüm yayınlayıp haber verecek,tam paylaşmayacak ki.O yüzden eğer okumak istiyorsan daha sonra paylaşacak. :)

      Sil

Okuduğum bloglar