21.10.14

Okudum bitti-Rachel Hawkins-İblis Hançeri(Hex Hall #2)




Acemi cadı Sophie Mercer  şimdi de Londra yolcusu! Sihirli güçlerini uluorta kullandığı için (ıslah olur ümidiyle) Hex Halla gönderilen Sophie çok geçmeden burayı da birbirine katınca iflah olmaz bir baş belası olduğunu cümle âleme duyurmuş olur. Sophie'nin bu ufak vukuatları Konsey başkanı olan babasının kulağına da gitmiştir elbette. Ama Sophie hiç dert etmez, zira korkunç aile sırrını öğrendiği günden bu yana düşündüğü bir tek şey vardır: Azledilmek, yani sihirli güçlerinden kurtulmak. Babası hem bu azledilme meselesini düşünmesi hem de onunla biraz vakit geçirmesi için Sophie'yi Londra'ya davet eder.

Sophie babasının teklifini kabul eder, ama tabii bunun kalbini çalıp Londra'ya kaçan Archer Cross'la bir ilgisi yoktur! Hem bütün Prodigiumları yeryüzünden silmeye ant içmiş kadim topluluk Göz onlara nefes aldırmazken Archer'ı düşünecek değildir. Tabii Londra'nın romantik atmosferi fikrini değiştirmezse.

Benim türden türe atlayan bu vahşi karakterim,chik lit edebiyattan da fantastik türe atladı.Serisinin ilk kitabını okuduğum ve eleştirisini yazdığım Rachel Hawkins,Hex Hall'un ikinci kitabında da güvenimi kazandı.Pek iyi olmayan bir kitap gurmesi olan ben,'ilk kitabııım!' ifadesini bu kitapta da kullanıyorum.Kitap ilk okuduğum fantastik kitaplar sıralamasında 4. sırada yer ala bilir.(4 benim için uğurlu rakam.) :)

Hex Hall'un ilk kitabının(Acemi Cadı) eleştirisi için:Tozlu kitaplık

  Sophie'nin ilk aşkı,sonradan bir Göz olduğu ortaya çıkan Archer Cross,eminim kitabı okuyan benden başka bir kaç kişinin nefesini kesmiştir.Çünki benim nefesimi kesti.Biraz da acıdım açıkçası.Türüne ihanet ettiği düşünülüyordu,ancak onu gerçekten de Göz yetirtirmişti.Yani doğru,bir Pridigium,ama Göz tarafından yetiştirilmiş bir Pridigium.

Kitabı okurken yavaş yavaş Göz'ün uğruna savaştığı şeyin,yani Pridigium cemiyyetini dünyadan silmenin haklı ve gayet de doğru bir şey olduğuna karar verdim.Zira Hex Hall'ın müdiresi Bayan Casnoff,ilk kitaptan ona beslediğim güven ve sevgi duygusunu bu kitapta bütünüyle yok etti. :/

Ablama buradan beni sevgili yazar Rachel Hawkins'le tanıştırdığı için,hem de böyle kaçırılmayacak bir fantastik seri fırsatını bana sunduğu için yüzlerce kez teşekkür etmek isterim. :)

Kitap genel olarak harika.Rachel Hawkins sonda bizi gerçekten de heyecanlandırmayı başarıyor,okunması gereken bir fantastik seri,hiç beklemeden atlayın derim,okumak istediğiniz bir kitap yoksa tabi. :)

   Kitaba vereceğim puan:5. :)

Alıntılar için:goodreads

Başka ne diye bilirim ki,kitabı beğendim,tasviye ederim.Gerisi size kalmış. :)  

 Ve tabi ki indirmek için:vibcanavarı! :D
   

İyi okumalar! :D

    









Logo Design by FlamingText.com

4 yorum:

  1. acemi cadıyı okuycam. bunu bilemedim ne diyoooon :) sen beni mimlemiştin ya onu yapmışıö daha önce bak bende büssürü mim var zamanın olursa istersen yap işteeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tama bakarım. :) Oku oku bunu da oku.Zaten Acemi cadı,İblis Hançeri,bir de Sihir Bağı seri.Okursun hepsini istersen. :)

      Sil
  2. şimdi yazı yazdım baksana amaaaa :)

    YanıtlaSil
  3. hangi yazı?Ben bu paylaşımına yazdığın yoruma cevap yazdım. :)

    YanıtlaSil

Okuduğum bloglar