12.10.14

Korku filmi izledik-Hayaletli ev


Korku, gerilim ve gizemli filmler arasında 18 Ekim 2013 tarihinde resmi olarak seyirci karşısına geçen Hayaletli Ev filmi ülkemizde 11 Nisan 2014 tarihinden itibaren vizyona girmiştir. 1996 doğumlu genç oyuncu Abigail Breslin’in başrol oyunculuğunu sergilediği filmde aynı zamanda Peter Outerbridge ve Michelle Nolden’da oynamaktadır. Birbirinden güzel korku filmleriyle ismini tüm Dünya’ya duyurmayı başaran Vincenzo Natali’nin kamera arkasına geçtiği filmde senaristlik ise Brian King ve Matthew Brian King ‘e aittir. 97 dakika boyunca korku ve gerilimin tavan yaptığı film yaklaşık 10.000 kişi tarafından İMDB’de oylanarak 10/5.9 puan almıştır.
Lisa 16. yaşına girmeden hemen bir gün öncesinde annesi ve babasıyla birlikte kötü bir olay sonucu hayatlarını kaybederler ve ilginç bir şekilde sonsuza dek yaşayan bir ölümsüze dönüşür. 1985 yılında annesi, babası ve kardeşiyle öldükleri günün içerisinde sıkışıp kalırlar ve yıllarca öldükleri günü tekrar tekrar yaşarlar. Lisa aradan geçen bir sürenin ardından izlendiği konusunda şüphelere kapılır ve ölmeden önce evde yaşananlar hakkında inanılmaz şeyler öğrenir. Tüm ailesinin ve kendisinin ölmesinin sebeplerinden biri olan bu evin önceleri bir katilin evi olduğunu öğrenir. Psikopat katil kaçırdığı küçük kızları öldürüp cesetlerini evinin bodrumunda saklar ve kendisi de öldükten sonra insanların başına musallat olan kötü bir ruha dönüşür. İnanılmaz şeyler öğrenen Lisa evde yaşamını sürdürmekte olan küçük kız Olivia’nın çok büyük bir tehlike altında olduğunu fark eder ve bu kıza yardım etmek zorundadır. Fakat kendisi bir ölü olduğu için nasıl iletişime geçeceği üzerinde uzun uzun düşünmektedir. Bir şekilde iletişim kurmaya çalışan genç kız aynı zamanda tüm bu olayların asıl sorumlusunu bulmak içinde uğraşmaktadır.

Beni bilirsiniz,izlediğim ve okuduğum belki de tek tür fantastik türdür.Ama dün,ablamın da kendi isteği ile kuzenim ve ablamla birlikte bir korku filmi izledim.Ablam çocuk yaşlarından beridir korku filmi izlermiş,ama ben öyle sevmiyorum çok,hoşuma gidenleri de elbette ki ablamla birlikte izliyorum. :)

Dün izlediğim korku filmi Hayaletli ev,çok güzel bir kurguydu ve çok beğendim,ablam da çok beğendi ama bu korku filminin kendi izlediği diğer korku filmlerinin yanında hiç kaldığını da demeden edemedi.Filmin çok yerinde de zaten sıkıldığını gerçekten belli etti,hatta bazen korku filminin ortasında şakalar yaptığı oldu. (Onu küçük yumruklarımla benzettim. :)

Belki size ablamın dediğinden daha korkunç gelir ama bence harika,ama fazla karışık.Ablam bunu da vurguladı.Kurgusu,düşüncesi,hikayesi ise gerçekten muhteşem.Kesinlikle izlemeye değer.

Sizi bekletmeden konuya geçiyorum.

Yukarıdaki yazıdan da okuduğunuz üzere hikaye genç bir kız Lissa'dan bahsediyor.Genç kız ve ailesi,Lissa 'nın 16. doğum gününden bir gün önce öldüğü için yaşayan bir ölüye dönüşürler.Lissa'nın 16. doğum gününden öncesinde tıkılıp kalırlar.Yıllarca o gün yaşanır.Her gün de dışarısı sislidir.Lissa evden kaçmaya çalışır,ancak bu imkansızdır,çünki dönüp dolaşıp yine garaja geri döner sonunda.Artık delirmeye başlayan kız,bodrumdaki çamaşır makinesinin arkasında küçük kırmızı bir kapı bulur,ama kapıyı açamaz.Lissa artık delirmeye başlamıştır,kendisinin ve ailesinin bir ölü olduğunu artık öğrenmiştir.Filmin ilerledikçe,Lissa küçük erkek kardeşi Robbie'nin 'hayali' olduğunu düşündüğü arkadaşı Edgar'la ilgili korkunç gerçekleri öğrenir.Odasının döşemesinin altında,psikopat tarafından kaçırılan kızlardan biri olan Olivia sayesinde bir kitap bulur,kitap,psikopatın şimdiye kadar kaçırdığı tüm kızların kayıp ve ya ölü olduğu haberleri ile doludur,kitabın sonunda ise bodrumdaki çamaşır makinesinin altında bulunan kırmızı kapının anahtarı durmaktadır.

Kesinlikle muhteşem bir kurgu,tavsiye ederim.Bu aralar hafif bir korku arayanlara işte burada. :)

Eğer küçük yaşta birine de izletmek istiyorsanız,kesinlikle ve kesinlikle yalnız izletmeyin,yanında bir yetişkin olmasına dikkat edin.

Film güzel bir çekime,hoş efektlere sahip.Lissa'nın hikayesini izledikçe,her zaman 16. doğum gününüzden öncesinde tıkılıp kalmanın nasıl bir his olduğunu da yavaş yavaş öğreneceksiniz.Kesinlikle izleyin. :)

İzlemek için:

 TIKLAYIN


İYİ SEYİRLER! :)







Logo Design by FlamingText.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar