3.7.14

Tarif kitabından tatlı-Portakallı ıslak kek




 Merhaba sevgili okurlarım.Bu gün sizlere Portakallı ıslak kek isimli tatlının yapılışını anlatacağım.Bu tatlıyı evde ablamla beraber hazırladık ve afiyetle ailecek yedik.Çok lezzetliydi.Özellikle üzerine döktüğümüz çikolatalı şurup ve hindistan cevizi de ona ayrı bir lezzet katmıştı.Neyse,sizi fazla bekletmeden hemen nasıl yapıldığını sizlere açıklayacağım.



Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 adet portakal
 Üzerine dökmek için hindistan cevizi (aldığınız kadar)

Şurup için
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı
İlk önce yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.Portakalın kabuğunu rendenin küçük kısmı ile rendeleyin.Portakalı elinizde suyunu çıkaracak şekilde iyice sıkın.Yumurta ve şeker karışımının üzerine süt,sıktığınız portakalın suyu,portakal kabuğu rendesi,sıvı yağ ve vanilya ekleyin.Daha sonra karıştırın.Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyin.Kek hamurunu yağlanmış kek kabına dökün.Fırını 170 dereceye ayarladıktan sonra kek kabının içindeki hamuru fırına koyun ve üç dakika kadar pişirin.
Şurubun yapılışı
Şurubun malzemelerini istediğiniz sırayla bir kaba dökün.Daha sonrasında kısık ateşte bütün malzemeleri pişirin.Şeker eriyene kadar pişerse yeterli olur.
Sonrasında şurubu sıcak sıcak çıkarın,dikkatlice.Fırından yeni çıkmış portakallı keki üzerine şurubu dökün. 
Kekin üzerine isteğe göre toz şeker,hindistan cevizi,çikolata parçacığı,rendelenmiş fıstık gibi istediğiniz malzemeyle süsleyin.İsterseniz küçük parçalar halinde servis ede bilirsiniz. 

Afiyet olsun herkese! :)

  


Alida Marmaris 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar