13.6.14

Okudum bitti-Tess geritsen-Cerrah



  Bu romanın her satırından kan sızıyor... Kitaba adını veren, planlı ve kanlı katil Cerrah gerilimi her an ayakta tutuyor.
Dr. Catherine Cordell Savannah’da seri cinayetler işleyen bir katilin vahşi saldırısına uğramıştır. Saldırgandan onu silahla vurarak kurtulmayı başarmıştır. Şimdi Boston’dadır. Ancak 



başka bir katil bu kentte de gerilim yaratmaktadır. Kadınların rahimlerini kesip alan ve korkunç işkencelere tabi tutan adama Cerrah adı verilmektedir. Catherine Cordell birdenbire bu katilin de hedefi haline gelecektir.
Çok satanlar listesinin müdavimlerinden Tess Gerritsen’in insan bedenini ve ruhunu en ince ayrıntısına kadar tarif ettiği tıbbi gerilim romanlarından beşincisi olan "Cerrah", inandırıcı kahramanları, sürükleyici diyalogları ve sürekli tırmanan gerilim duygusuyla bu türü sevenlerin hayran olacağı tarzda bir roman.



Gerçekten de yüreğimi ağzıma getirdi.Her sayfasında daha korkunç olaylar,daha sürükleyici diyaloglar.Bu kitap tüm gerilimi ile beni içine almıştı.Sanki Jane Rizzoli ya da Thomas Moore olmuştum.Catherine gibi Cerrah'tan kaçmaya çalışmış,onun gibi çalıştığı hasta hanede bütün
 ameliyatları onunla birlikte yapmıştım.Bu kitap harikaydı ve ben şu anda serinin ikinci kitabı olan 'Çırak' isimli kitabı okuyorum.

Her şey Boston'da olan olaylarla ilgili.Çalıştığı birimin tek kızı olan Jane Rizzoli,dehşet verici cinayetleri olan bir vakada çalışıyor.Ekip arkadaşları ise Thomas Moore,Darren Crowe ve Bery Frost.









                                        Maura İsles (Otopsi doktoru)                                                                                Jane Rizzoli (Boston'un tek kadın polisi ve Cerrah'ın                                                                                                    kurbanı)



Vaka aslında bir yıl önce Savannahta işlenmiş cinayete benziyor.O cinayetin faili Andrew Capra,kurbanı ise Catherine Cordell.Cordell bir hasta hanede doktor.Çok zor ameliyatlara giriyor.Ama her şeyi de başarmaya çalışıyor.Pek  başarılı olduğu söylenemez.Çünkü çok garip bir paranoyaya kapıldı.Her zaman kilitlerini kontrol

ediyor.Kapıları ve pencereleri sıkı sıkı kilitliyor.Andrew Capra öldü,hatta onu kendisi öldürdü.Ama sonrada Jane Rizzoli ve Thomas Moore ona ziyarete gelip yeni bir failin,yani
Andrew Capra'ya benzeyen Cerrah'ın ortaya çıktığını söyleyince bu paranoya iyice arttı.Yeni cinayetler işlemeye başladı yeni fail.Elena Ortiz ve Diana Sterling isimli iki kurban var.Bir süre sonra bir de Nina Peyton isimli bir kurban daha oldu.Jane Rizzoli kendini işine adamış.Sıcaktan bayılsa da resmi giysiler giyer.

Neyse olayların gelişimini okumayı artık size bırakıyorum.Bu kadarını anlatmam yeter bence.Çok
güzel bir kitap.Size tavsiye ederim.Okuru ilk sayfasından içine alıyor ve okudukça bırakamıyorsunuz.İyi okumalar size. :)


  Bu arada Cerrah'ın çekilmiş dizisi de olmalı.İsterseniz izlersiniz.Ben izleyeceğim.Bu arada indirmek için buraya tıklayın.İyi okumalar ve iyi seyirler. :)









                                                       Tess Gerritsen
Rizzoli and İsles afişi                                        



                                                                                                                                                           


Alida Marmaris

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar