26.6.14

Kitap tanıtımı-Michel Pasotureau-Mavi bir rengin tarihi



Antik Roma'da barbarların, yabancıların rengidir, Antikçağ'da renk bile sayılmaz, Antik Yunan'da hiçbir metinde adı geçmez, öyle ki bazı filologlar Yunanlıların maviyi göremediklerini bile düşünürler, Ortaçağ'da Katolikler adını bile anmazlar... Sonra birden her şey değişir. Mavinin Avrupa toplumlarındaki tarihi inanılmaz bir yön değiştirmeyle yazılmıştır: Başka deyişle, yerden göğe yükselir adeta.

Michel Pastoureau'nun bu şaşırtıcı çalışması, Antik çağ ve Orta çağ toplumlarından Modern Çağ'a kadar, söz dağarcıkları, kumaşlar, giysiler, semboller, günlük yaşam, din ve sanat üzerinden mavi rengin toplumsal alandaki evrimini inceliyor. Eskiden Avrupa'da hor görülen bir renkken, bugün nasıl açık ara en sevilen renk mertebesine eriştiğini tüm sosyolojik ve psikolojik yönleriyle mercek altına alıyor. Pastoureau, renklerin de bir tarihi ve hayatı olduğunu, mavinin heyecan verici macerasıyla gözler önüne seriyor.

Bir rengin tarihini anlatan bir kitap.İlginç,çok ilginç.İşte ilginç olması yüzünden sizinle paylaşıyorum.İlginç kitaplara açık okuyucular olduğunuz için ben her zaman buradayım ve size çok ilginç kitaplar sunmak için hazırım.Dokunaklı aşk kitapları,fazlasıyla fantastik kitaplar,polisiye,gerilim ve korku dolu romanlar,yaşlıların her zaman önem verdiği sıkıcı felsefe kitapları.Bütün bu kitapların merkezi burası.Size her yeni çıkan kitabı paylaşacağım.Neyse,ön sözü atlayalım da ,kitabın konusu ve onun hakkındaki fikirlere gelelim. :)

Aslında özetinden okuduğum kadarıyla pek ilgimi çekmedi.Ama ilginç bir şekli olduğu da göz ardı edilemeyecek bir gerçek.Ve bu yüzden sizlerle paylaşmayı düşündüm.İşte bu kitapta mavi rengin herkes için ne kadar önemli olduğunu anlatan bir kitap ve sizin de şimdi onu okumak isteyeceğiniz düşündüm ama kötü haber,pdf yok.İşte bu yüzden paylaşımlara açık arkadaşlarım için satılı kitap. :)

                                         Kitap bilgileri
Kitap ismi:Mavi bir rengin tarihi
Orjinal isim: Bleu, Hisoire d'une Couleur
Yazar:Michel Pasotereau
Kategori:felsefe,düşünceli kitap
Yayınevi:CAN yayınları
Fiyat:15,00 TL

Kitabı almak isteyenler tıklasın.


Dikkat:Bu kitap idefix.com sitesinden alınmıştır.Kitabı satın alırken bir sorun çıkarsa bunu idefix.com sitesine bildirin.

İyi okumalar! :) 



Alida Marmaris 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar