24.2.18

Okudum Bitti - Arthur Conan Doyle - Baskervill'lerin Köpeği

arthur conan doyle baskervillerin köpeği ile ilgili görsel sonucu



Selam dünya ben Menolly!

Yılın 'hiç bir şeye zaman ayıramıyorum ne kötüyüm ben' zamanları. Kışın sonu,mart öncesi.Bu yıl neredeyse hiç yüzünü görmediğimiz kışa elveda ederken,bir yandan da herhalde artık martta yağacak karı bekliyoruz.Bu zamanlar yılın en yoğun zamanları olmasıyla birlikte,aynı zamanda yavaş yavaş yazın geldiği zamanlar.

Gerçi kış nasıl başladı da bitti bilmiyorum ya neyse.Kar yağmadı ya kar yağmadı resmen!

Bu iki ayda çok pasiftim,bu yüzden daha aktifleşmek istiyorum.Derslerim gittikçe ağırlaşırken,kafamı kaşımaya zamanım yokken,bir yandan da kitap bitirmeye çalışıyorum.
 Gerçekten ocak ve şubat nereye gitti bir fikrim yok...

Aslında haftalar önce bitirip okul kütüphanesine iade ettiğim ama günlerdir yorumunu erteleyip durduğum bir Arthur Conan Doyle kitabı.

Ben polisiyeye bayılırım,bilenler bilir.Bir sürü polisiye kitabı okumak istiyorum ilerleyen zamanlarda da,ayrıca farkettim de okumuş olduğum kitaplar arasında konusu ve karakterleri en çok aklımda kalanlar polisiye kitaplar oluyor.

Herneyse,yoruma geçelim.
Sör Charles Baskerville korulukta ölü bulunduğunda, bunun bir kalp krizi olduğu düşünülmüştü. Ama Dr. Mortimer bu işin altında başka şeyler olduğundan emindi. İmkânsız gibi gelse bile o, bu bölgede insan avına meraklı bir cehennem zebanisi köpeğin varlığına inanıyordu. Onun teorisine göre; bu köpek yüzyıllardır Baskerville ailesinin erkeklerini öldürmekteydi.

Baskerville mülkünün mirasçısı, Kanada'dan ülkesine dönmek üzereyken, Dr. Mortimer, Sherlock Holmes'ten bu gizemi çözmesini rica etti. Çok korkuyordu; çünkü Sherlock Holmes bu gizemi çözemezse eğer, Baskerville ailesinin son erkek üyesi de bu köpek tarafından öldürülecekti.

Gözünü budaktan esirgemeyen Sherlock Holmes ve onun sadık yardımcısı Dr. Watson'ın bu gizemi çözebilmek için türlü maceralara girdiği bu hikâye, Sör Arthur Conan Doyle'un en gözde öykülerinden biridir.



Polisiye diyince,akla gelen ilk isim Sherlock Holmes karakterinin yaradıcısı Sör Arthur Conan Doyle'dan yine tek nefeste biten enfes bir kitaptı Baskerviller'in Köpeği.
(ne cümleydi ama)

Conan Doyle'un en sevilen kitaplarından,hep de her yerde duyuyordum ama bir türlü okumaya fırsat bulamamıştım,fakat sonunda okudum!


Evet,kitapta köpekten bahsediliyor,ama öyle böyle bir köpek değil,asırlar boyu bir ailenin başına bela olmuş bir köpek.Peki bu korkutucu köpek efsane mi gerçek mi?

Sherlock Holmes'un en iyi macerası olduğunu söyleyemesem bile(bence en iyisi değil),bir çok bölümü ile beni şaşırtan bir kitap olduğunu itiraf etmeliyim.

Kitabın sonlarına kadar köpeği çok merak ettim,ama düşündüğüm kadar büyük bir şey olmadı.
Suçluyu tahmin edebildim,zaten kendini fazlaca ele veriyordu.Sonları özellikle heyecanlıydı,okurken çok zevk aldım.

Dediğim gibi en iyisi değil ama,okurken zevk alacağınız kesin :)

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^ 
Logo Design by FlamingText.com

2 yorum:

  1. Benimde ders çalışmaktan pek vaktim olmuyor

    YanıtlaSil
  2. hava çok karanlık ve yağmurlu yaa haftalardır bisin artık bahar gelsiiin :) bu kitabı okudum ciciş iyidi işteee :)

    YanıtlaSil

Okuduğum bloglar