29.12.17

2017 - Nasıl Geçti?

Selam dünya ben Menolly!

Herkese alevli selamlar!6 günlükcük yılbaşı tatilimin ilk gününden selamlar,29 aralık saat 16:15.Sonunda ilk yılbaşı yazımı hazırlıyorum.

Bu gün 2017'den bahsediyoruz!



2017 ilk başladığında içimde şimdiye kadar geçirdiğim yılların hepsinden daha güzel olacakmış gibi bir hiss vardı ama maalesef,yine aynıydı.Etrafta kötü ve iyi olaylar,bir sürü yenilik ve bir sürü saçmalık dolaşıyordu.Her yıl ortaya çıkan saçma trendler,yeni yeni şarkılar,kitaplar,konular derken bir yılı daha bitirdik ve bu yıl da tarihin sayfaları arasında kayboldu.

bu aralar bu tür anime fotolarına bayılıyorum


Blogda 2017 yazılarıma baktığımda ne kadar çok yazdığımı farkettim,yazacak bir sürü şey vardı gerçekten.Hala da var bir sürü.
Bu yıl aklıma takılan konular hakkında yazmaya başladığım ve sosyal konular hakkında yazılar adlandırılabilecek bir yazı dizisine başladım.

Yılbaşı çok hızlı geliyor ama ya.Çok çabuk yılın sonu oluyor.Sonunda 2018 karlı yollardan geçen noel babasıyla birlikte geyiklerini çekerek kapımıza geliyor ve biz de onu mutlulukla karşılayacağız (bizde daha yağmadı kar o ayrı tabii...)



Yeni yıl gelirken,ben de herkes gibi huzur ve mutluluk diliyorum.Bol bol gülücük,verimli ve faydalı bir yıl.Ama önce bakalım 2017 benim için nasıl geçmiş.

Uzun uzun aralar vermeden bloga bol bol yazı girmişim ve heyecanla ilk 100 kişiye ulaşmışım.Aferin banaaa.
Bir sürü yeni blog keşfetmemle beraber,bir sürü harika yazı okudum ve bir sürü yeni çok tatlı ablam ve abim oldu.



Bu yıl aynı zamanda 'ergenlik' dönemime resmi olara girdiğim yıl da olduğu için farklıydı.Artık bir ergen olarak bende ne gibi değişiklikler oldu bilmiyorum gerçi.



Geçen yıl sonu müzik zevkimin değişmesiyle beraber bu yıl çoğumuzun 'Uzakdoğu Hayranlığı' da diyebileceği şeyi yaşıyor durumdayım.Jpop,kpop dinlemek ve özellikle de anime izlemek bir numaralı zevklerime dönüşürken,Asya ile içli dışlı olmak bana farklı bir çok hobi de kattı.
Bunlar arasında evde yalnız olunca şarkı söylemek,dans etmek ve fanfic okumak/yazmak var.
Ayrıca klasik müzik de dinlemeye başladım bu yıl.
Bu hobiler arasında en sevdiğim ve geliştirmeyi çok istediğim şey dans.
 Bir de,son zamanlarda herhangi bir kursa gitmeyi çok istiyorum,piano da olur ama tercihen spor kursu.En çok istediğim eskrim ama yaz gelince imkanım olursa herhangi bir spor dalında şansımı denemek istiyorum.
Bu yıl da beraberinde yeni arkadaşlar getirdi,ayrıca arkadaşlarımla daha sıkı bağlar kurdum.

Bu yıl neler okudum?




Sırasıyla Yasmine Galenorn - Karanlık,Ejderha Cadı,Gece Avcısı,Kemik Büyüsü,Deborah Harkness - Cadıların Keşfi,Agatha Christie - Cinayetler Oteli,Mike Tucker - Dehşet Ağı,Harry Potter ve Lanetli Çocuk,Hermann Hesse - Demian,Lawrance Block - Babaların Günahları,Hermann Hesse - Siddhartha,Hermann Hesse - Bozkırkurdu,Garry Small,Gigi Vorgan - Bir Psikiyatristin Gizli Defteri,Tess Gerritsen - Diriliş,Herbert George Wells - Görünmez Adam,Mayne Reid - Başsız Süvari,Victor Hugo - Sefiller,Rudyard Kipling - Orman Çocuğu ve Hermann Hesse - Narziss ve Goldmund.
 Bu yıl 19,neredeyse 20'e kadar kitap okumuşum.(az...)Kitap okuma hızımın arttığını da mutlulukla söyleyebilirim.
Her biri bir birinden güzel olsa da,bu yılı Hesse ile hatırlayacağımı söylemeliyim.Bu yıl kendisiyle tanıştık,kaynaştık ve ne kadar çok ortak noktamız olduğunu farkettik.O, Demian ile kalbimi çaldı,Sinclair ile güzel anlar yaşattı,Eva'sına hayran bıraktı,Siddhartha ile bir insanın neler yaşayabileceğini gösterdi.Harry Haller karakteri şimdiye kadar okuduğum karakterler arasında kendimi en çok yakın hissettiğim karakter oldu,kendimi ona benzettim.Narziss'in büyüleyici doğası gözlerimi kamaştırırken,Goldmund ile hayatın derinliklerini gösterdi.
Bu yıl aldığım en iyi kararlardan biri Hesse okumaktı.Şimdi ise daha bir çok klasik,Murakumi,Kafka ve daha nicelerini okumak istiyor,bir yandan da Hesse kitaplarının hepsini bitirmek istiyorum.
Bu arada Azeri yazarlarından birinin kitabına başladım,annemin tavsiyesiyle,Ordubadi'nin Qılınc ve Qelem'ine(Kılıç ve Kalem).Gerçekten çok güzel.



Tüm bunları okudum.Peki neler izledim?
Önce animelere bakalım.Geçen yıl sağlam bir başlangıçla animeye ilk adımlarımı attıktan ve kendime uzun bir liste yaptıktan sonra,kendimi bitmek bilmez bir Harikalar Diyarı'da buldum.
Farkettim ki gerçekten anime izlemeye başladınız mı,duramıyorsunuz.

Peki bu yıl hangilerini izledim?Öncelikle üzülerek belirtmek isterim ki, liste bitmedi.Ama yine de izlenmesi gereken ve izlemek istediğim bir çok animeyi izledim.
Üç tanesi animasyon filmi olmakla,on beş adet anime izledim.
Sırasıyla,Samurai Champloo,One Outs,Code Geass,Last Exile,Rurouni Kenshin,Ginga E Kickoff,Elfen Lied,Another,Shingeki no Kyojin,Mimi wo Sumaseba,Doukyuusei,Kimi No Na Wa,Madoka Magica,Mirai Nikki,Pyscho Pass.
Samurai Champloo ve Rurouni Kenshin,çok sevdiğim bir konu olan samuraylar ve Japonyanın geçmişi ile ilgili.Yani,tam olarak tarihi olmasa da,o zamanlarda geçiyor.

One Outs ve Ginga E Kickoff iki adet çok güzel spor animesi,bir tanesi beyzbol diğeri futbol üzerine.
 Code Geass,Mirai Nikki,Last Exile ölmeden önce izlemeniz gerekenlerden.
Pyscho Pass da aynı şekilde,japonların en güzel bilim kurgu yapımlarından.
Elfen Lied,Another  ve Madoka Magica ise sizi yormayacak,tadında,güzel konuları ele almış ve kısa olmasına üzüleceğiniz animeler.

Mimi wo Sumaseba,Kimi No Nawa ve Doukyuusei ise bahsettiğim filmler.Tek bölümlükler ama çok güzeller,özellikle Miyazaki'nin Mimi wo Sumaseba filmini izlemeden ölmeyin.Doukyuusei ise,yaoi'ye giriş animem olarak,hep ayrı bir yerde duracak :D

Shingeki no Kyojin ise,bu yıl izlediklerim arasında muhtemelen en güzeli.Yeni başlamış olsam da,son zamanlarda yapılan animelerin en iyilerinden diyebilirim.2018 baharında devam etmesini bekliyorum,zaten devamını beklediğim bir o var,bi de Tokyo Ghoul.

Bunlardan başka,bir de bu yıl bir kaç film izlemişim.
Oğlan Evi(hala yeniden izlediğimde eğleniyorum),Dangal,Dhoom 3,Mumya 2017(ortalama bir mumya filmi),Hindi Medium,PK ve yüzyılımızın değişmeyen efsanesi Fight Club.
Dangal,Dhoom 3,Hindi Medium ve PK Aamir Khan'ın oyunculuğu ve başarısıyla kalite akan Hint filmleri,üçünü de tavsiye ediyorum.
Fight Club izlemek yine verdiğim en iyi kararlardan.Fight Club bence bu yüzyılın,önceki yüzyılın ve bundan sonraki asırların hepsinin en fantastik filmi.
Gidin ve onu izleyin.



Peki,bu yıl ne dinledim?

Daha çok kpop dinlemişim.LP dinlemeye başlamışım,ayrıca BTS'in ve Fudanjuku'nun yeni şarkıları da bu yıl listemden düşmedi.
Bu yılın bir diğer en iyi kararlarından biri ise LP dinlemekti.Teşekkürler Deep,bana tavsiye ettiğin için.
2016 sonunda dinliyor olduğum bir çok jpop grubunu dinlemeyi bırakmakla beraber,dinlemeye başladıklarım da var.Mesela bu yıl çok da AAA dinlemediğim söylemeliyim,özellikle ikinci yarıda.2017'nin ikinci yarısında ilgimi çekmeyenler arasında Passpo,Up Up Girls,Super Girls,GEM,Cheeky Parade ve daha fazlası var.Bu yılki keşiflerim arasında  bir çok yeni grup da var.

Kard (ocak ayı),SudannaYuzuYully,Faky,CLC(şubat),Da-İce,Exile,Flowback,Def Will (mart),Scandal,Girls' Day(nisan),Red Velvet(mayıs),Dreamcatcher,SiS(haziran),C-ute,Mamamoo(haziran), Vixx (temmuz),The East Light ve daha fazlası.
Bu yıl dinlediğim, en çok aklımda kalan şarkılar:
Chisu - Sabotage
LP - Other People
LP - Strange,Tightrope,When We're High  
Birdy - Beautiful Lies
G-Dragon - Superstar
Jeon Jungkook cover - 2U
Radwimps - Nandemonaiya
Fudanjuku - Kibou no Yuhi ga Moeteiru
BTS - Not Today
BTS - DNA
BTS - Mic Drop
BTS - Spring Day
RM - Life
AKB48 - Shoot Sign
Fudanjuku - Kira To Love
The Hoopers - Shirotsumekusa
AAA - No Way Back
E-Girls - Love Queen
Chanmina - Wonderland ,Fxxker,My Name
Faky - Suga Sweet,Someday We'll Know
Def Will - Winding Road (buna sayısız kere eşlik ettim)
Flowback - Booyah,After Rain (After Rain favorimdir)

Da-İce - Tonikaku Hey (en sevdiğiiim)
Blackpink - As İf İt's Your Last
K.A.R.D - Hola Hola
Steve Aoki&Louis Tomlinson - Just Hold On
Exile Tribe - Higher Ground
 Bye Bye Sea - My Mind Talks
Madame Macabre - Painted Smile

Daoko - Onaji Yoru
Boy Epic - Wicked
The Neighbourhood - R.I.P 2 My Youth (bu şarkıyı daha çok göreceksiniz)

Aslında bu liste böyle uzar gider de,ilk aklıma gelenler bunlar.
Müzik konusunda bu yıl da bol seçenek vardı,bir sürü bir sürü harika şarkılar,bir sürü yeni yüzler :)


Bu yıl benim için  güzel geçti,umarım sizin için de güzel bir yıl olmuştur.
Yine saçmalıklar gördük,kötü olaylar oldu,gözyaşları,duygu dolu anlar hep olduğu gibi yine oldu ama aynı zamanda güldük eğlendik de.İyisiyle kötüsüyle bir yıl daha geçip gitti.
Yarın da 2018 isteklerim mimini yapacağım.

2018'in bize mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

4 yorum:

  1. heeeey iyi bi yıldı işte yaaaa, senin müzikler yine dinliceeem tabikideee, dünyanın en tatliş ergeniiiiii :) hımmm, o zaman bu yol seni 250 yapmalıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heeey dünyanın en tatlış blog sahibesiiii ^_^
      250'leri de görürüm umarım :)

      Sil
  2. Keşke senin gibi güzel bir yıl geçirseydim :) Umarım 2018'de mutluluk, güzellik ve sağlık seninle olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,aynısını ben de sizin için ve herkes için diliyorum.2018 mutluluk dolu olur inşallah :)

      Sil

Okuduğum bloglar