24.9.17

Fudanjuku'nun 10 yılı


24 eylül 2007.

Belki çoğu insan için basit bir tarih.Ama benim için çok çok çok önemli.
Evet,bu gün Fudanjuku'nun kuruluş yıldönümü.


Size 10 yıl desem inanır mısınız?10 yıl oldu ya.10 yıldır devam eden bir müzik grubundan bahsediyorum.

10 yıl ne kadar dile kolay olsa da,2007'den 2017'e kadar süren bir serüvenden bahsediyorum.10 yıl,15 üye,hiç değişmeyen Fudanjuku.

Hislerimi kelimelere dökemeyeceğim,eğer konuşmaya başlarsam bu yazı çok uzun sürer,gerçekten çok uzun sürer.Fudanjuku'ya olan sevgimden eminim bu blogu okuyan herkesin haberi vardır.
Ama ben,yine de,hadi bir bakalım diyip sizi Fudanjuku tarihine davet ediyorum.


2006 - Nakano Fujoshi Sisters Kuruluşu 

腐男塾 2007 ile ilgili görsel sonucu
Gözlerim kanıyor imdat :D
evet arkadaki kırmızılı adam Naoki Hanawa evet...

Kuruluşa ve o zamanlara dair sayamayacağım kadar video izledim ama diyebilirim ki gerçekten hiç kolay olduğunu sanmıyorum.İlk başta Nakano Fujoshi Sisters adlı grubu kurmayı ve onlar için farklı bölgelerden 8(sanırım 8 idi) kız bulan Naoki Hanawa,onların arasından bir çoğunu eliyor ve geriye kalan altı kişi ile Nakano Fujoshi Sisters olarak başlıyorlar.Bu kızlar Konan Yuka,İnui Youko,Yamamato Sae,Kyan Chiaki,Kyoumoto Yuka,Ura Erika.
Çeşitli ses,dans ve başka elemelerden seçilen altı kızla Hanawa Nakano Fujoshi Sisters'ı kuruyor.
Ve ilk şarkılar kaydedilmeye başlıyor,Cyalume Light,Fu Fu 724 gibi.
Tabii,ilk önce tek amaç,sadece sahneye çıkaracakları basit bir kız grubu kurmak.

2007 - Fudanjuku Kuruluşu

İlgili resim


Kızların crossdressing tarzında hiç bir müzik grubu olmadığı fark etmesi ve artık eteklerle performanslardan yorumlarıyla,Naoki Hanawa'nın da desteğiyle Fudanjuku fikri ortaya çıkıyor.

İlgili resim

Fudanjuku kelime anlamından daha önce bahsetmiştim,otaku ve fujoshi terimleri ile ilgili.Cram school for rotten boys,yani fujoshi çocuklar için acemi okul idi grubun isim anlamı çünkü o zamanlar yaşları lise yaşında olan üyeler,okul giysileri giyiyor ve okullu gibi davranıyorlardı.

Sadece komedi

İlgili resim
Ne oluyor diye sormayın ben de bilmiyorum :D

Üyelerin komik karakterleri canlandırdıkları ve başta sadece skeç oynadıkları bir başlangıcı var bu işin.Evet,Naoki Hanawa kendisi de bir komedyen olduğu için,Fudanjuku da performansların yanında aynı zamanda Hanawa liderliğinde skeçler oynuyor,hikayeler canlandırıyor ve farklı CD ve DVD'ler çıkarıyordu.

2008 Otokozaka ve 5 kişilik ilk çıkış

腐男塾 2007 ile ilgili görsel sonucu
Bunları bulana kadar anam ağladı

İlk altı üye ile çıkış planlanıyordu,üyeler Akazono Kojiro(Yuka),Midorikawa Kyohei(Kyomoto),Bukiya Momotaro(Chiaki),Shijuuin Yousuke(Youko),Seimyouji Uramasa(Erika) ve Zan Kisaragi(Sae) idi.

İlgili resim
Ortadaki Yamamato Sae

NFS'de Zansu ve Fudanjuku'da Zan Kisaragi olarak bilinen Yamamato Sae'nin ayrılması ile üye sayısı 5'e düşüyor ve grup o şekilde devam ediyor.2008 24 eylülünde ilk teklisini yayımlayan grup böylece 5 kişi olarak çıkış yapıyor.
Fudanjuku'nun feminen ve muz üyesi olarak bilinen Yamamato Sae çıkıştan önce grubu bıraktı.
Şu an Suzanne olarak modellik yapan Sae'nin ayrılma sebebi tam olarak bilinmese de kişisel sebepler ve kendi yolundan gitmek istemesi olduğu tahmin ediliyor.

İlgili resim
Nihon no tai o sei!

Ve 24 eylülde ilk tekli Otokozaka satışa çıkıyor.
Şarkının sözlerini asla unutmam... "Japonyayı değiştir!İnsanlığını göster!Kendine inan!Çocukların geleceğini koru,aşık olduğun kadını koru!İnsanlar için bir şeyler yap!" Şarkı sözleri aynı zamanda söz yazarlığı yapan Naoki Hanawa'a aitti.

İlgili resim
Bu sahneyi ilk izlediğimde hissettiğim duyguyu size anlatamam :(

Sae gruptan ayrılsa bile Otokozaka klibinde yer aldı.

腐男塾 2006 ile ilgili görsel sonucu
Finemotion'da güreşçi olarak kariyerine başlayan Uramasa,üyeler ve Hanawa-sensei

Naoki Hanawa Fudanjuku kurucusu ve prodüktörü olmakla beraber onlar için aynı zamanda baba gibiydi.Üyelerin ve grubun popüler olması ve üyelerden Uramasa'nın 2006'da güreş kariyerine başlaması gibi bir çok şey onun sayesinde olmuştu.

2009 Ore No Sora ve iki yeni üye

腐男塾 ore no sora ile ilgili görsel sonucu

2008 sonunda grup iki yeni üye aldı ve o şekilde devam etmeye başladı.Nakano Fujoshi Sisters performansları da bir yandan devam ederken grup Harada Mari ve Arai Hirono'u arasına aldı.Mari Fudanjuku'nun sert karakteri Ruhara Renji,Hirono ise kitap kurdu ve sevecen Saiki Kanbee karakterini benimsedi.

腐男塾 ore no sora ile ilgili görsel sonucu
Ah eskileeer...

2009 martında Ore No Sora satışa sunuldu ve Renji ve Kanbee ilk tecrübelerini aldılar.Giden Sae'nin yerini doldurdular ve NFS performanslarına Marirun ve Piro olarak katıldılar.
Ore No Sora sözleri de aynı şekilde, Naoki Hanawa'nın.Ayrıca,grubun dans kareogrofisi Ken Maeda tarafından hazırlanıyordu.
Ore No Sora,insanları dünyayı değiştirmeye,yeni gelecekler kurmaya,iyi düşünmeye çağıran bir şarkı idi. "Ah,ama yine de umut rüzgarı Benim Gökyüzümde esiyor" diyordu şarkıda. "Gökkuşağının Ötesinde."

2009 Katsu Nda,Saiki Kanbee'nin ayrılması ve Seto Kouki,Muteki!Natsu Yasumi

腐男塾 勝つ nda ile ilgili görsel sonucu
Klibe ne gülmüştüm yaa :D

2009 haziranında Katsu Nda adlı şarkıyı satışa sunan Fudanjuku,şarkıda insanların kötü şeylerden uzak durmayı,kalp temizliğinin ne kadar önemli olduğunu ve deli olsan bile hayatın yüzüne gülebileceğini anlatmaya çalıştı.Şarkının adı Katsu Nda,yani 'Kazanacağım',klibi ve ritmiyle komik olsa da,her zamanki gibi mesaj vermeye çalışıyordu.Klipte üyeler delileri oynamış ve bir hırsızı durdurmuştu.

腐男塾 kizuna ile ilgili görsel sonucu

2009 eylülünde ise ilk Fudanjuku albümü Kizuna satışa çıkarıldı.Albümün esas şarkılarından Kimi No Monogatari klibi çekildi ve hemen bundan sonra,kasımda Kanbee kişisel sorunlar ve sağlık sorunları nedeniyle apar topar ayrılma kararı aldı.Böylece Kanbee sadece bir yıl kalarak Fudanjuku'da en kısa süre tecrübe toplayan üye oldu.

İlgili resim
Çaylak Kouki ehehe :D

Üyeler 2010'da Kanbee'nin ardından Seguchi Kana'ı aralarına kabul ettiler.Fudanjuku'nun gizem delisi Seto Kouki olarak gruba katılan Kana,ilk tecrübesini yazı anlatan 2010 teklisi Muteki!Natsu Yasumi ile aldı ve Fudanjuku'nun kilit üyelerinden birine çevrildi.Hala da öyledir.

2010 Onaji Jidai Ni Umareta Wakamonotachi,Yousuke ayrılıyor

腐男塾 紫集院 曜介 ile ilgili görsel sonucu

Grubun ilk liderinin kendi yoluna gitmek adına gruptan ayrılma kararı alması ile,Fudanjuku 2010 aralığında grup için adeta milli marş halini alacak şarkılardan birini,Onaji Jidai Ni Umareta Wakamonotachi'i çıkararak Yousuke'e veda etmeye karar verdi.

腐男塾 紫集院 曜介 ile ilgili görsel sonucu

Solo kariyerine odaklanmak sebebiyle ayrılan Yousuke için sözleri yine çarpıcı ve zamanın sorunlarını,gençlerin vurdumduymazlığını anlatan yeni şarkı, 'Bizimle Aynı Zamanda Doğan Gençlere' teklisi satışa sunuldu.
Ve Yousuke 2011 temmuzunda kendine özel bir ayrılış konseri ile gözyaşları içinde hayranlara veda etti.

2011,Aiba Kensui,Yukimura Ryoma,yeni jenerasyon ve Kaze İkki


風男塾 雪村 涼真 愛刃 健水 ile ilgili görsel sonucu

Grup,yeni üye almadan önce 2011 eylülünde altı kişi olarak sadece bir tekli,'Love Spider'ı yani Fudanjuku'nun aşktan bahseden ilk şarkısını çıkardı.

風男塾 雪村 涼真 愛刃 健水 ile ilgili görsel sonucu
Evet bu ikisi Osaka komedyenlerini de taklit etmişti :D

Yousuke'nin ayrılışından sonra hem NFS,hem de Fudanjuku inanılmaz değişti.Fudanjuku'nun kanji yazılışı değişirken,NFS'e veda edildi,üyeler Nakano Fujo Sisters olarak adı değişen grubun,çok yakında dağılacağını açıkladı.

風男塾 雪村 涼真 愛刃 健水 ile ilgili görsel sonucu
Fudanjuku'da en sevdiğim ikili

Aynı zamanda üyeler iki yeni üyeyi,Kensui ve Ryoma'ı tanıttı.Osaka'dan grubun faaliyetleri ile ilgilenip gelen ikili,Hasegawa Ai ve Maki Fukumi,Fudanjuku'nun Kensui ve Ryoma'sı olarak serüvene katıldılar ve Fudanjuku 8 kişi olarak yoluna devam etti.


風男塾 風 一揆 ile ilgili görsel sonucu

2012 ocağında ise Fudanjuku'nun marşlarından birine çevrilen ve en sevilen şarkılarından biri olan Kaze İkki, 'Rüzgar İsyanı' satışa sunuldu.Kaze İkki, dünyayı değiştirmekten,savaştan,inanmaktan ve dik durmaktan bahsediyordu,hafif rock/metal tarzında olan ilk şarkıları idi ve sözleri adeta yüze tokat atar gibiydi.Böylelikle Kensui ve Ryoma ilk tecrübesini aldı.

2012-2013-2014 Fudanjuku'su

風男塾 2012 ile ilgili görsel sonucu
OT8 özledim ben :(

Şüphesiz Fudanjuku'nun en dolu olduğu zamanlardır.2012'de grubun beşinci yılını devirmesiyle,2011'de Friends albümünü ve 2012'de Otoko albümünü çıkarmasıyla,ayrıca 2012 mayısında ilk anime teması olacak şarkıları Ame Tokidoki Hare Nochi Niji ve 2013 ocağında ikinci sezon için 'Jinsei Wahaha!'ı çıkarmalarıyla sekiz kişi şekilde bir kaç yıl devam ettiler.2011'de Yousuke'den hemen önce içinde NFS şarkıları da bulunan Friends,ardından 2012 ağustosunda Kensui ve Ryoma'nın ilk albümü olan Otoko hayranlarla buluştu.2012'de Fudanjuku Ginga E Kickoff için ilk ending şarkısını,Ame Tokidoki Hare Nochi Niji'i,2013'de ise ikinci sezon için 'Jinsei Wahaha!'ı çıkardı.Her ikisi inanmak ve vazgeçmemekle ilgiliydi.'Yağmurdan Sonra Gökkuşağı Gelecek' ve 'Hayat Gülmek(ve ya Hayat Haha)' adlı şarkıları,onları en çok insanla buluşturan şarkılar oldu.Çoğu hayran onları bu şarkılarla tanıdı.

腐男塾 2011 ile ilgili görsel sonucu
Mangaka Arina Tenemura ve Fudanjuku

Aynı yıllarda Fudanjuku mangası Fudanjuku Monogatari de çıktı.
2013 yılında aynı zamanda iki tekli daha,mayısta Shita wo Muite Kareou/Rikishi Man ve eylülde 'Dansou Revolution' hayranlarla buluştu.

風男塾 2012 ile ilgili görsel sonucu
Ah o efsane konserler  :D

Shita wa Muite Kaerou/Rikishi Man,Fudnajuku'nun en büyük promosyonlu şarkılarından.Teklinin iki ana şarkısı var,Shita wa Muite Kaerou,evin herkes için ne kadar önemli oldğundan,eve dönmenin ve sıcak yuvanın güzelliğinden bahsederken,Rikishi Man sumo güreşçilerinden bahsediyordu.Ve Rikishi Man ile grup sumo güreşçileri ile performanslar yaptı.

風男塾 流原 蓮次 ile ilgili görsel sonucu
İçim acıyor Renji :(

Herşey iyi giderken üyelerden Renji'nin tiroid problemi ortaya çıktı.Renji performanslara kısa süreliğine ara verdi.


風男塾 流原 蓮次 ile ilgili görsel sonucu

Fakat durumu düzelmeyince üyeler ve kendisi üzülerek gruptan ayrılma kararı aldığını açıkladı.2013 ağustosunda tiroid problemi yüzünden gruba ve hayranlara veda etti.
Eylülde ise Danso Revolution satışa çıktı ve üyeler kendi konseptlerinden,crossdressing'den,yani Dansou'dan bahsettiler.Şarkı yine biraz rock tarzındaydı ve dizi gibi bir klibi vardı.'Dansou Devrimi' piyasaya sürüldü ve Fudanjuku yedi kişi olarak yoluna devam etti.


İlgili resim

2014 ocağında 'Chenmen Paradise'ı çıkardılar.Chenmen Paradise,yine ikemen'lerden,crossdressing'den bahsediyordu.Etkileyici bir klibi ve dialoglarla dolu sözleri vardı.
2014'ün martında Fudanjuku'nun yeni albümü 'Power of Wind', 'Rüzgarın Gücü' piyasaya sürüldü.2014 eylülünde 'Be Hero' şarkısı çıktı. 'Kahraman olabilirsin' temasında çıkan şarkı ve klip,benim ilk dinlediğim Fudanjuku şarkısıdır.

Ayrılış konserinden Momotaro :(


Ve çok geçmeden,2014 ekiminde üyelerden Momotaro  ayrılma kararı aldığını açıkladı.Kendi yolunda devam etmek isteyen ikinci grup lideri Momotaro,anime seven ve gözlüklü üye olarak biliniyordu.Ve Momotaro konser turunun sonunda hayranlara ve üyelere veda etti.

2015 Kariyase Ligth,Ryoma'nın ayrılışı ve Moshimo Kore Ga Koi Nara

İlgili resim

Aynı yılın aralığında Fudanjuku gruba uzun zaman sonra yeni bir üye aldı.Shimokariya Kanae adlı yeni kız,Fudanjuku'nun dansçısı Kariyase Light olarak gruba katıldı.Çok geçmeden,2015 martında da ilk teklisi 'Shunkan Tourai Future' çıktı.


風男塾 瞬間 到来 future ile ilgili görsel sonucu

Şarkı Fudanjuku'nun yeni bir geleceye,yeni bir zamana geçtiğini anlatıyordu.Light ilk tecrübesini kazandı,kendisi benim en sevdiğim üye olur.

風男塾 yukimura ryoma ile ilgili görsel sonucu

Fudanjuku aynı şekilde gruba yedi kişi şekilde devam ederken,Ryoma ağustosta ayrılacağını açıkladı.


風男塾 moshimo kore ga koi nara ile ilgili görsel sonucu

Eylülde son teklisi 'Moshimo Kore Ga Koi Nara', "Eğer Bu Aşksa" çıktı ve Ryoma Love Messenger konser turu ile hayranlara veda etti.


2015 Kyohei'nin ayrılışı,Tomodachi To Yoberu Kimi E,2016 Fujimori Leo,Noir


Ve 2015 sonunda Kyohei de ayrılacağını açıkladı.Yakın zamanda evlenen ve artık tek başına devam etmek istediğini söyleyen Kyohei,2016 ocak ayında 'Tomodachi To Yoberu Kimi E' adlı tekli ile Fudanjuku faaliyetlerine son verdi.



Martın sonunda yeni albüm 'Star Traveller'dan sonra nisan ayının başlarında,doğum gününden bir gün önce 'Enishi' adlı özel konserle hayranlara veda etti.Enishi en sevdiğim ayrılış konseridir.

Kyoumoto Yuka,daha sonra 2017 nisanında son bir konserle eğlence sektöründen ayrıldı.


İlgili resim

Grup 2016 8 nisan tarihinde yeni üye öğrenci Fujita Rei'i gruba aldı.Rei gruba koku otaku'u Fujimori Leo olarak katıldı ve Fudanjuku'a derin sesiyle yeni bir hava kattı.


風男塾 NOİR ile ilgili görsel sonucu

İlk tecrübesini ise 31 ağustosta Noir teklisi ile kazandı.Fudanjuku'nun şimdiye kadarki şarkılarından çok çok farklı olan ve Fudanjuku'nun artık yetişkin olduğunu gösteren şarkı,tutkulardan bahsediyordu.

2017,Kojiro ve Uramasa ayrıldı,ilk jenerasyon bitti




Ve en sonunda,2016 sonunda da ilk jenerasyonun kalan son üyeleri Kojiro ve Uramasa ayrılacaklarını belirttiler.Kojiro kısa süre önce evlenmişti ve hamileydi,Uramasa ise güreş kariyerine odaklanmayı düşünüyordu,ayrıca ayrıldıktan sonra sunucu olarak da devam edecekti.(daha sonra TIF2017 sunucularından biri oldu)


2017 başında,18 ocakta 'Akashi Soulmate' çıktı ve hayranlar martın 17'de 'Make A Next Story' ile Kojiro ve Uramasa'a veda etti.


Ve Fudanjuku yeni üyeleri,yep yeni jenerasyonu Masaki ve Sora ile yoluna devam etti.Sueyoshi Sakiko gruba uykucu ve hafif rapper Masaki olarak,Tanabe Emi ise garip kişilikli ama biraz da utangaç anime sevdalısı Sora olarak katıldı.



Ve böylece,Fudanjuku 10 yılını devirdi.10 yıl,dile kolay 10 yıl.
Çok şey oldu bu 10 yılda,çok ağladık,çok güldük.10 yıldır onlarla olmasam da,sanki onları çok önceden tanıyormuş gibiyim.
Fudanjuku,10 yıldır en iyi müziği yapmaya çalıştı.



Onlar:
İki kere showroom ödülünü;
İki kere Oricon'un yüksek sıralarına çıkma başarısını;
Bir sürü ülkeden hayranı: Japonyadan,İspanyadan ve dünyanın bir sürü başka yerinden;
Teichiku Entertainment'in en bilinenlerinden olmayı;
İmperial Records'un en farklı grubu olmayı;
Her yıl Tokyo Idol Festival'in en iyilerinden olmayı;
Anime Expo'ya katılmayı;
Çin'de,Shangai'da ve Tayvan'da konserler vermeyi başardılar.
En önemlisi,çok bilinmeseler,çok sevilmeseler de onlar vazgeçmediler,hep farklıydılar,hep umutluydular ve 10 yıl boyunca hep samimi,hep doğal oldular.
Onları bizim sevmemiz yeter.Biliyorum,bir gün,bir gün onları daha çok insan sevecek.Ve o gün,gurur duymaya devam edeceğiz.
15 üyeye,Naoki Hanawa'a,Ken Maeda'a ve Teichiku Records'a teşekkürler.
İlklerimi yaşattıkları için teşekkürler.
Her şey için teşekkürler Fudanjuku.
10 yıldır en iyisi için teşekkürler!
Fuou sizi seviyor.
10. yılınız kutlu olsun!

Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

4 yorum:

  1. tek solukta okuduğum bir yazı oldu ve Fudanjuku ya tekrar aşık oldum .Ne çabk geçti zaman ya. Fudanjuku yu hayatıımın sonuna kdar dinleyeceğim .Bir sonraki ayrılış galiba biasım olan Kouki nin ayrılması .Korkuyorum ya ayrılma Koukiii yoksa çok üzüleceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor,dilerim ki 20 30 yılımızı da görürüz.
      Senden nefret ediyorum jenerasyon ve mezuniyet sistemi -_-

      Sil
  2. Yeni keşfettiiim sayfanızı takipteyiiim :) sıkılmadan okuyacağım bir çok post var:)

    YanıtlaSil

Okuduğum bloglar