11.9.17

Bu Yaz Nasıl Geçti? - Ne yaptım,ne okudum,ne izledim,ne dinledim


summer ends tumblr ile ilgili görsel sonucu

Selam dünya ben Menolly!

Sanırım bir 10 gündür hiçbir şey yazmıyordum.Sebebi tamamen okul başlamadan önce elimdeki anime ve kitabı bitirmeye,yarım kalan işlerimi tamamlamaya odaklanmamdı.Evet,döndüm!


Bir Psikiyatristin Gizli Defteri ve Mirai Nikki bitmiş bulunuyor,bu yazıdan hemen sonra eleştirilerini yazacağım.Fakat,önce hadi ışık hızıyla bitmiş yaza şöyle bir göz atalım,üzerinden geçelim bakalım,bu yaz nasıldı.

Yaz başında yaz planlarımın hepsini içeren bir adet yazı yazmıştım,ona döndüm baktım bunu hazırlamadan önce.


otaku gif ile ilgili görsel sonucu
manga okuyacak program buldum bu arada ehehe :D

Öncelikle,elimdeki anime listesi bitmese de gerçekten uzun zamandır elimde eskiyen animeleri bitirdiğimi söylemekten onur duyuyorum.Bu yaz Rurouni Kenshin,Ginga E Kickoff,Elfen Lied,Another,Shingeki no Kyojin,Madoka Magica ve Mirai Nikki'i,yani tamı tamına 7 animeyi bitirmişim.


otaku gif ile ilgili görsel sonucu

Az mı?Evet,kesinlikle.Çünkü bir çoğunun bölüm sayısı azdı ve daha fazlasını izleyebilirdim.Ama,uzun zamandır aklımda olan ve artık klasikleşmiş bir çok animeyi bitirdiğim için mutluyum.
 Bu arada,2017 bitene kadar bitirmeyi düşündüğüm bir düzine anime de hala beni bekliyor.Hayırsıyla inşallah.


bookworm gif ile ilgili görsel sonucu

Bu yaz geçen bir kaç sefer de dediğim gibi favori yazarımı buldum ve kendisine doydum.Hala da okumaya devam ediyorum ama bütün kitaplarını bitirmeyi hedefliyorum.


bookworm gif ile ilgili görsel sonucu

Bu yaz okuduklarım ise: Lanetli Çocuk,Kemik Büyüsü(Yasmine Galenorn),Demian(Hermann Hesse),Babaların Günahları(Lawrance Block),Siddhartha(Hermann Hesse),Bozkırkurdu(Hermann Hesse),Bir Psiyatristin Defteri(Garry Small,Gigi Vorgan) yani toplamda 7 kitap.
Nasıl anime sayısı ile eşitledim hiç sormayın çünkü hiç bir fikrim yok :D
Bu yıl sonuna kadar hedefim olan 20 kitap limitini de geçmeyi umuyorum,inşallah.

Eğer bütün yazımı ele alırsak bu yaz daha çok dışarı çıktığımı farkediyorum.Bu yaz daha fazla gezmişim.Ayrıca bu yaz sağlam yandığım az sayıda yazlardan biriydi,deniz keyfi bu yaz ayrı bir güzel oldu :)


listening music gif ile ilgili görsel sonucu

Ne dinlediğime gelirsek,bu yaz Starlight fandomuna girdim(hala henüz çok koyu bir Starlight değilim ama fandoma girdim) ve bol bol Vixx dinliyorum.Temmuz ayında LP ile tanıştım ve kendisinin koyu bir hayranıyım artık.Yaz başında Moo-moo(Mamamoo fandomu) fandomuna girdim ve bundan acayip mutluyum.

Bu yazın en çok dinlediğim şarkılar sanırım Vixx'in,Bigbang'in,Mamamoo'nun,LP'nin şarkıları idi.Da-Ice'ın Tonikaku Hey ve Faky'nin Suga Sweet şarkıları ise son zamanlarda sürekli dinlediklerimden.Ayrıca,bütün yaz AKB48 dinlediğimi farkediyorum.Fudanjuku ve Bangtan ise her zamanki gibi en çok dinlediklerimdendi.Unutmadan,bu yaz aklımda kalan şarkılar ayrıca Ayumi Hamasaki'nin iki adet şarkısı,Born To Be ve Startin.Kesinlikle ikisine de takmış durumdaydım,hala takığım.Chisu - Baden-Baden de benim için seyahet,gezi şarkısı ve sıcak günlerde hep dinlediğim şarkılardandı.Ağızım ve kulağımdan düşmeyenler de var,G-Dragon Bullshit,G-Dragon Superstar, MoonMoon Contrail ve W Prince Mou Kimi İgai.LP'nin en son klibini çektiği When We're High ise neredeyse her gün bir doz aldığım şarkılardan biriydi resmen.Ayrıca her gün bir doz aldığım şarkılar arasında Serendipity(yazı sonunda ondan bahsedeceğim),One Ok Rock Pierce ve Jungkook'un 2U cover'ı da var.Ablam sayesinde dinlemeye başladığım bir şarkı da var ki,onun da bağımlısı oldum,Zveri - Do Skoroy Vstrechi.Şiddetle dinlemeniz tavsiye olunur.
Bu yaz çıkan iki çok sevdiğim kız grubunun şarkısı da en sevdiklerimden,Blackpink As İf İt's Last ve Red Velvet Red Flavor.Ah,tabii,sonunda çıkış yapan KARD Hola Hola'ı da unutmayalım.

Yaz bence çok çabuk geçti.Sizin yazınız nasıl geçti?

Bangtan geri dönüşüne çok az kaldı.Heyecandan ölüyorum.Peki en son gelen Jimin Serendipity teaser'ına ne demeli...Muhteşemdi yaa...Jimin Dalin reklamlarındaki civcivlere benzemiyor muydu,çok tatlıydı*fangirl çığlıkları* :D
Bu da böyle sapan saçma bir yazıydı :D

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

6 yorum:

  1. Ne güzel ne güzel, verimli bir yaz olmuş :). Ne mutlu sana <3.

    YanıtlaSil
  2. Daha önce hiç duymadığım kitaplar var listede. Çok güzel bir yazı olmuş, yazını dolu dolu geçirmişsin ♥

    YanıtlaSil
  3. Çok keyifli bir yazı olmuş!
    LP'le tanışman ne güzel! Nasıl tanıştın acaba? :)
    Emeğine sağlık Ayselciğim. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler!
      Deep Other People'ı tavsiye etmişti,orada tutulmuştum kendisine,blogda 'Hayran Olduğum Kadın' adıyla bir yazısı bulunuyor diye hatırlıyorum.
      Sevgiler :)

      Sil

Okuduğum bloglar