12.9.17

Anime İncelemeleri - Mirai Nikki - Gelecek Günlüğü


mirai nikki ile ilgili görsel sonucu

Selam dünya ben Menolly!

Diabolik Lovers izlemeye başlamıştım ya bir ara,o kadar nefret ettim ki o animeden,pişman olduğum bir karar o animeyi izlemeye başlamak.Zaten bitirmedim,gerek görmedim,siz de sakın başlamayın,inceleme yazmaya da gerek görmüyorum,cidden zaman kaybıydı.

Psikopat karakterlerin görülebileceği,yandere tipini tanıtan,kan(ter ve gözyaşı :D),kemik ve beden uzvu gibi bir sürü yetişkin öğe barındıran,aksiyonu bol,ne tanrıymış ne zamanmış dedirten,bitirince 'vay be' dememe sebebiyet veren bir adet animenin incelemesini hazırlamaktan onur duyuyorum. :D


Mirai Nikki'den bahsediyoruz.Şimdiye kadar neden izlemedim acaba diye sordurtan Mirai Nikki.

İlk bölümleri su gibi aksa,ilk bölümlerinde kendine aşık etse de sonlara doğru o kadar da beğenmememe rağmen,hala benim için ölmeden önce izlenmesi gereken animelerden biri.
Konusuna gelelim uzatmadan.
Türkçe adıyla Gelecek Günlüğü isimli anime, Yukiteru Amano ve on bir diğer “gelecek günlüğü” kullanıcısının birbirlerini öldürerek tanrı olmaya çalıştıklarını konu alıyor. Yukiteru, namı diğer Yukki, tek başına takılan, pek fazla göz önünde olmayan sıradan bir lise öğrencisidir. En büyük eğlencesi cep telefonundaki günlüğüne etrafında olan biteni yazmaktır. Günün birinde Yukki’ye, kendi hayalinde oluşturduğu sandığı tanrı Deus tarafından özel bir günlük verilir. Bu günlüğe göre Yukki, on dakikalık aralarla gelecekte olanları sanki kendisi cep telefonundaki günlüğüne yazmış gibi görebilmektedir. Yani saat daha 15:30 ise Yukki cep telefonundaki günlüğe bakarak 15:40’ta günlüğüne neler yazmış, on dakika öncesinden görebilmektedir. Kısacası Yukki geleceği cep telefonundan okuyabilmektedir. Yukki ilk başta hayali sandığı Deus’un gerçek olmasına ve böyle bir güce sahip olduğu için çok sevinir, kendisini özel hisseder. Lakin çok geçmeden aynı sınıfta okuduğu Yuno’nun da bir gelecek günlüğü kullanıcısı olduğunu fark eder. Üstelik farkına vardıkları şeyler bu kadarla da sınırlı değildir. Her birinin özellikleri farklı olan on iki gelecek günlüğü, Yukki ve sınıf arkadaşı Yuno da dahil on kişiye daha bahşedilmiştir. Bu günlük kullanıcısı on iki kişi büyük bir oyunun parçasıdır. Bu oyuna göre hayatta kalan son günlük kullanıcısı Deus’un yerine tanrı olacaktır.
(Anime İncelemeleri Sayfası'dan alıntı)


mirai nikki ile ilgili görsel sonucu

Anime gerçekten çok hoşuma gitti,tavsiye de ederim ama hoşuma gitmeyen bazı noktaları var ki söylemeden geçemeyeceğim.Her animede olan o sinir krizi geçirten,her haraketi sorun olan bazı karakterlerden bu animede de var,hatta baş karakterimiz bir adet saf salak mal gerizekalı.
Nefret kusacağım hazır mısınız?
Sevgili mangaka Sakae Esuno tarafından bize baş karakter olarak yutturulmaya çalışılan ama başarıya ulaşamayan karakter bozuntusu kişiliksiz Amano Yukiteru,bana göre değil baş karakter,değil ana karakter,hiçbir şeydir,animenin etkisiz elemanıdır.Son bölümlere kadar içindeki savaşma azmini bir yerlerine kaçırtmış olmalı ki animenin son bölümüne kadar biz izleyenlere sinir krizleri geçirttiriyor.


mirai nikki ile ilgili görsel sonucu

Neden diye mi soruyorsunuz?Spoiler olmadan anlatmaya çalışayım.
İki karakter düşünelim,biri kız biri erkek,bi de Mirai Nikki konusunun içine sokalım bunları,Yukiteru ve Yuno.Erkek 'ana karakter'i düşünün,yani böyle bir animede Code Geass Lelouch,Tokyo Ghoul Kaneki(ya da ikinci sezon Kaneki),Shingeki no Kyojin Levi,Death Note L gibi bir karakter görmeyi bekliyoruz değil mi?Ama hiç beklentiye kapılmamanızı tavsiye ediyorum çünkü karşınızda birinci sezon Kaneki Ken ya da ergen Eren Yeager'dan hallice,hatta onlara haksızlık etmiş olurum,onlardan kat be kat berbat bir karakter görebilirsiniz.
Bir erkek karakter düşünün ki herşeyini yanındaki kıza bağlamış,ödlek,iğrenç,ağlayıp zırlama sınırlarını tekmelemiş yüzüne tükürülesi bir karakter.Böyle bir animede kişiliğinde güç kelimesinin g'si bulunmayan bir ana karakter sokmanın ne anlamı var,gerçi kişiliği olduğundan şüpheliyim.
Bi de ara ara arkasını kollayan,gerekirse onun için ölebilecek Yuno'a sırt çevirmesi falan var,ah gerçekten kriz geçirttirdi kendisi bana.


mirai nikki ile ilgili görsel sonucu
Bu sahneyi görünce aklıma otomatik olarak Code Geass Lelouch ve C.C gelmişti ah lan ah :)

Tamam,anladım hiç bir şey yapamıyorsun,ama senden bir şey yapmanı da beklemiyoruz zaten,bizim için dövüş,üç dört adam öldür,alevlerle dans et falan demedik,sadece ağlayıp zırlama,sadece şikayet etme,sürekli ağlama istiyoruz Yukiteru!Ama yok,onu da yapamıyordu.
Neyse ki bir yerden sonra adam oldu.Çok şaşırdım açıkçası ama son bölümlerde önümüzde gerçekten 'aferin lan' dedirten bir Yukki buluyoruz ama,onun da zayıf yanları yok değil.
Oh,tamam rahatladım.Daha da konuşurdum da,neyse.


mirai nikki ile ilgili görsel sonucu

Animemizin yandere ve psikopat,ayrıca kendisini aşırı sevdiğim müthiş harika ve inanılmaz karakteri Gasai Yuno,iyi ki var.Ben neden bilmiyorum ama animelerdeki psikopat karakterleri ayrı bir seviyorum,Yuno da anime sonuna kadar sevgi beslediğim ve anladığım karakterdi.Eminim yaşadıklarını görünce,siz de ona empati besleyeceksiniz.
Yuno olmasa anime izlenmezdi bence,nasıl derler,sen harika bir detaysın Yuno (bunu bi ben dememiştim :D)


mirai nikki akise ile ilgili görsel sonucu

Yuno'u çok mu çok sevsem de,favori karakterim açık ara Akise Aru.Mükemmeldir kendisi.
Spoilerımsımsımsılık
Sonunda ölmedi diye ne mutlu oldum anlatamam.
Spoilerımsımsımsılık bitti


mirai nikki akise ile ilgili görsel sonucu

Konusu cidden çok sağlam ama bir yerden sonra anime sırf devam etsin(ya da muhtemelen mangada öyle) diye uzattıkça ve saçmaladıkça saçmalıyor,ama yine de izlenir mi?İzlenir.


mirai nikki uryuu minene ile ilgili görsel sonucu

Uryuu Minene adlı karakter de gerçekten bayıla ayıla izlediğim ve her ortaya çıkışında 'işte benim kızım!' dedirten karakterdi.
Spoilerımsı sanırım
Onun da sonu mutlu bitti ya oh be yani oh.
Ayrıca,iyi ki OVA çekmişler yoksa rüyalarıma girerdi.Çünkü anca OVA ile mutlu bir sona bağlayabilmişler animeyi,ki ben kötü sonları hiç sevmem.
Spoilerımsı bitti sanırım

mirai nikki ile ilgili görsel sonucu



Benden söylemesi bu arada Steins Gate gibi beyin donduran,hata verdiren bir sonu var,keyif alarak izleyin :D

Bahsedilen 12 günlük sahibinin ve günlüğünün her birinin farklılığı ve farklı hikayesi,bana mangaka temiz çalışmış dedirtti.Gerçekten başarılıydı,hepsinden emek akıyordu.

Çizimleri pek hoşuma gitmedi,gerçekten,daha iyi olabilirdi,normal ve özensiz gelmişti.


mirai nikki ile ilgili görsel sonucu

Müziklerine gelirsek,gerçekten iyiydiler ama ben,iki ending müziğini de beğensem de,ilk opening ikinci opening'den daha çok hoşuma gitmişti.İkinci opening o kadar güzel değildi.

Sonuç olarak,izlemeniz gereken bir anime.İzleyin,şiddetle tavsiye ediyorum.Ama,Yukiteru'a sövmek ve kendinizi paralamak yerine direk mangaka Sakae Esuno'a sövebilirsiniz.Karakteri yaratan o sonuçta.
Mirai Nikki,seni çok beğendim :)

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

8 yorum:

  1. Ay bana diabolik lovers deme , nasıl bir kafa ile yapılmış acaba , hayattan soğuttu beni de lanet şey , birde ben hepsini izledim salak gibi -.- herhalde gelmiş geçmiş en salak kız başrol diabolik lovers da ki kızdı .
    Artık anime beni nasıl sinir ettiyse yazdığın anime hakkında değil bunun hakkında yorum yaptım , hahhaha :D
    o değil de o nasıl konu yahu izlemeden beynim yandı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha evet konu biraz karışık ama esas güzelliği de o :)
      O zaman iyi ki izlememişim tamamını diyorum,kız beni izlediğim bir kaç bölüm boyunca o kadar sinir etti ki sırf o yüzden durdum bile diyebilirim.Nefret ediyorum senden Komori Yui
      -_-
      Sevgiler ^_^

      Sil
  2. heeey yeni okul döneminde başarılaaar :)

    YanıtlaSil
  3. bir tek bu anime olayına ısınamadım ama bir tanesini de olsa izlemek istiyorum bakalım zaman ne gösterecek

    YanıtlaSil
  4. Yuno gasai en sevdiğim karakterlerden oldu bu animeden sonra! Sonu gerçekten çok şaşırtıcıydı benim için kesinlikle izlemenizi öneriyorum!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyledir Yuno :) Sonu benim de şaşırtmıştı ^_^

      Sil

Okuduğum bloglar