4.4.17

Anime İncelemeleri - Last Exile


last exile ile ilgili görsel sonucu

Ya sas!
(yunanca merhaba)

Nasılsınız?
Ben çok iyiyim.Bir animeyi daha bitirmenin verdiği mutlulukla yazıya başlıyorum.
Last Exile da bitti.Çok hızlıyım değil mi?Yetişemiyorsunuz bana.Hadi hadi itiraf edin :D


Last Exile(Son Sürgün),Code Geass'ın etkisini hala atamamışken başladığım bir animeydi,o yüzden ilk başlarda biraz sıkıldım.Çok durgundu ve anime hiç bir bilgi vermeden başlamıştı.Neler oluyor neredeyiz demeden direk girmiştik konuya.Ama sonradan yavaş yavaş şekillendi.
Animenin nerede geçtiğini çok merak ediyordum,yunan yazısı kullanılmıştı ama nerede geçtiği hakkında hiç bilgi vermiyordu.Sonradan anladım ki, zaten gerçek olmayan bir ülkede,gerçek olmayan bir dünyada geçiyormuş.Ama eski zaman havasını animede başarıyla göstermişler.Suyun bulunamaması,birinci sınıf suyun önemi gibi detaylar vardı.


İlgili resim

Last Exile Anatoray ve Disith adlı iki ülkenin arasındaki savaştan bahsediyor:
Claus Valca ve Lavie, uzun zamandır birlikte yaşayıp, Claus’un babasından kalan van-ship ile hava kuryeliği yapmaktadırlar. İkilinin babaları da, hava kuryesi olarak çalışmaktaydı ama “Grand Stream” denen oldukça tehlikeli yerden geçerken ölmüşlerdi. İkili, babalarının başaramadığı bu seyahati bir gün kendilerinin yapacaklarına dair ant içerler.

Claus ve Lavie, bir ulağı yerine ulaştırdıktan sonra, geri dönerken garip yıldız şekilli bir geminin diğer bir van-shipi vurup düşürdüğünü görürler. Ne olduğu anlamak için düşen van-shipin yanına giderler. Pilot ağır yaralıdır ve kurtulma şansı yoktur. Pilot onlardan kendisine verilen görevi tamamlamalarını, onun adına taşıdığı kargoyu Sylvana adlı gemiye götürmelerini ister. Çift bu teklifi kabul eder ama kargonun küçük ve sevimli bir kız olduğu görünce çok şaşırırlar. Kargoyu sağ salim Sylvana’ya götürüler ama bir kere bu olaya bulaşmışlardır.
(Vikipedi'den)
Last Exile,dediğim gibi ilk başlarda çok durgun olsa da,son bölümlere doğru aksiyon tavan yaptı,aşırı harikalaştı anime.2000-2003 yılları arasında yapılmış bir anime olduğunu düşünürsek,çizimleri çok başarılı.Havada olan sahneler ayrı bir kaliteli yapılmış.Ben harika bir şey izledim ve size de tavsiye ederim!

Last Exile'dan özellikle Alex Row'a hayran kaldım.Favorimdir kendisi!
Animenin hikayesi çok güzeldi ve finali de yine çok hoşuma gitti.
Animedeki kötü karakter,böyle her bölüm öldürmek isteyeceğiniz,dilediğinizce sövebileceğiniz bir karakter.Ben izlediğim hiç bir animede bu kadar gıcık bir kötü karakter görmedim.Maestro Delphine'i elime verin lütfen!
Bu anime,izlenir.Her ne kadar izleyicisi az olsa da efsane animelerden bir tanesi.Görselleri çok güzel ve savaş sahneleri kaliteyle tasarlanmış.
Bu animeyi ölmeden izleyin!
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

4 yorum:

  1. anime tamam alayım listeye. sen nasılsın iyileştin miiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyiyim.Cuma günü okula döneceğim galiba. ^_^

      Sil
  2. Vay yunanca mı öğreniyorsun yoksa :D
    Birde ben sadece resimlerden animenin çizimlerine aşık oldum , kardeşim ile izlerim ben bir ara :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunanca öğrenmek önceden aklımda vardı,ilerde inşallah :D
      Animenin çizimleri çok güzel yaa,keyifli izlemeler ^_^

      Sil

Okuduğum bloglar