27.2.17

Grup Tanıtımı - FAKY - Sanırım aşık oldum


faky ile ilgili görsel sonucu

Herkese merhaba!

Elimde tanıtmak için sabırsızlandığım inanılmaz müthiş bir kız grubu var.Faky.
Şimdi,daha önce söylediklerimin hepsini unutun.Bu grup,Fudanjuku'dan bir millimetre sonra gelen en  sevdiğim j-pop grubu.


J-pop kız grupları çok harika oluyor.Erkek gruplarından daha iyi oluyor çoğu zaman.K-pop'da bunun tam tersi oluyor,erkek grupları daha iyi oluyor çoğu zaman.Ama ben j-pop'u ve müthiş kız gruplarını daha çok seviyorum.
Bu arada bundan sonra sevdiğim bir kaç j-pop erkek grubu ile ilgili bir yazı da hazırlayacağım.



faky ile ilgili görsel sonucu

Faky,daha bir kaç gün kadar önce bir sürü araştırmak istediğim kız grubu ile birlikte aklımı kurcalayan grup.Bir sürü kız grubunu yazdım ve sonra kısa bir araştırmadan sonra aralarından sadece Faky'e karar verdim.Çünkü en harikası Faky.
Ama istisna olabilir,mesela şu an yazmayacağım başka kız gruplarını daha sonra yazmaya karar verebilirim.(Predia,Kalafina,Scandal,Juice=Juice,C-ute,Fairies,Silent Siren ve başkaları gibi,bazılarını daha sonra yazmaya karar verebilirim)
Fakat şu an müthiş bayıldığım Faky grubundan bahsetmek istiyorum.


faky ile ilgili görsel sonucu

Faky,müthiş atmosferi ve müthiş farklı üyeleri ile etkileyen bir müzik grubu.Aslında bir çok j-pop kız idol grubundan farklı bir müzik grubu.K-pop ya da normal U.S.A popuna çok benzeyen bir müzik anlayışları var.Diskografiye şöyle bir göz gezdirdim,neredeyse hiç japonca isimli albüm ya da tekli yok.Faky aynı zamanda her yerde gördüğüm ve bıktığım tatlı kız grubu tarzında olmadığı için(saçmalamayın,tabii ki Blackpink ya da 2ne1'a benzettiğim için seçmedim(tam da o yüzden seçti) der Aysel) bu grubu yazmaya karar verdim.
Dediğim gibi,ilk bulduğumda U.S.A popuna çok benzediği için takip etmemeye karar vermiştim ama sonradan beni etkilemeyi başardılar.Şarkıları müthiş bir atmosfere,müthiş güçlü bir melodiye,inanılmaz bağımlılık yapan garip bir auraya sahip.Klipleri özellikle çok başarılı buldum,kızların görselleri harika olmuş,hepsinin sesi de harika.Vokalleri gerçekten çok iyi,bir dinlemelisiniz.Büyüleyiciler.


faky ile ilgili görsel sonucu

Size dinlemenizi önerdiğim şarkılarına gelirsek,hepsi harika,bence hepsini dinleyin ama aralarında bir kaç tane çok çok sevdiğim var elbette.Grubun çok çok fazla şarkısı olmayınca bir kaç dakikaya hepsine bir göz attım.Özellikle klipleri müthiş olan bir kaç tane var.Benim tavsiyelerim özellikle Girls Digger,Better Without You,Afterglow,You ve Surrender'a bir bakmanız.
En çok,en çok sevdiğim ise You oldu.Herşeyi ile favori şarkım.
FAKY - You
FAKY - Better without you
FAKY - Girl Digger
FAKY - Afterglow
FAKY - Surrender

Şimdi,grup hakkında esas bilgilere geldik.
Sizce bu müthiş grup hangi şirketle çalışıyor?Hadi ama,o kadar yazılarımı okudunuz.Bir tahmininiz vardır.


faky ile ilgili görsel sonucu

Elbette ki hangi taşın altını kaldırsan çıkan,yetenekli grupların evi,efsanelerin yaratıcısı Avex Trax ile çalışıyor grup.
Avex E-Girls gibi yapmamış(genelde E-Girls ve alt gruplarının m/v'leri hep kısa versiyonda paylaşılıyor youtube'a,çok sinir oluyorum),kızların m/v'lerinin hepsini full versiyonda paylaşmış.Çok sevindim.


faky ile ilgili görsel sonucu

Faky(Feiki diye okunuyor),2013 aralığında Better Without You teklisi ile çıkış yaptılar.İlk mini albümleri 2014 temmuzunda piyasaya sürülen 'The One' oldu.Grup avex trax'in alt kuruluşu rhythm zone ile çalışmaktadır.Şu an dört kişidir.
Grubun adı Fantastic ve Tokyo kelimelerinin kombinasyonundan yaratılmıştır,Five Ass Kicking Youngsters'i temsil eder.Grup adı aynı zamanda 'Fake',yani sahte kelimesinden türetilmiştir.Grup Japonyaya farklı bir tür,farklı bir sahne ve farklı bir müzik getirmek için çalışır.Grup aynı zamanda 'Tokyo'nun Gerçek Kızları'nı temsil eder.
Grubun Diane ve Tina adında iki eski üyesi vardır.2015 ekiminden üyeler grupta görünmemeye başladılar ve aynı ayda ikisi de gruptan ayrıldı.Bir kaç ay sonra grup aktif olarak devam ettiğinde,yeni üyeleri Akina'yı tanıttılar.Yani grup,beş kişi başladı fakat iki üyesini kaybederek ve bir yeni üye alarak dört kişi devam etmekte.


İlgili resim

Grubun yeni teklisi 'Surrander' 1 martta satışa sunulacak.22 şubatta teklinin klibi avex resmi youtube kanalında paylaşıldı.Onu da çok sevdim.
Bu arada,grubun bildiğimiz normal popa benzemesinin,şarkılarda fazlaca ingilizce olmasının sebebi de grupta USA ve Yeni Zelenda'dan üyelerin olması.Yani bu yüzden daha çok ingilizce barındırıyor.
Evet,
Grup dediğim gibi şu an dört kişiden oluşuyor.Bunlar Anna,Lil' Fang,Mikako ve Akina.
ANNA

faky anna ile ilgili görsel sonucu

Doğum tarihi: 11 haziran, 1992 (24 yaşında)
Doğum yeri: Yeni Zelanda
Kan grubu: A
Bildiği diller: Japonca,İngilizce
Hobileri: Müzik dinlemek,film izlemek
FAKY'de pozisyonu:Lider,lider vokalist

Anna Yeni Zelanda'da doğdu,gençlik yıllarını Hong Kong ve Filipinler'de geçirdi. U.S. pop şarkıları ile büyüdü, Britney Spears'ın performansını gördükten sonra şarkıcı olmaya karar verdi. 
 Anna 'basit ama refine' stilini koruyor ama Mikako onun için "Anna havalı prenses gibi görünmeye çalışıyor ama gerçekten tatlı bir kalbi var" demiştir. Akina devam ediyor, diyor ki, "Anna bizim liderimiz,ama bizi hepimizin eğleneceği bir yönde yönetiyor". "Grubun lideri olduğumu biliyorum,ama kararlarımı bütün grupla kapsamlı tartışmalardan sonra vermeyi seviyorum.", demiştir Anna,aynı zamanda boş zamanlarında müzikle yumuşadığından bahsediyor.
Benim düşüncelerim:
Anna,grupta ilk dikkatimi çeken,ve 'işte bu kız kesin japon değil'dediğim üye idi.Gerçekten de japon değilmiş.Müthiş bir görünüşe sahip üye bence kendisi.Harika da bir sesi var.

Lil' Fang

faky lil fang ile ilgili görsel sonucu

Doğum tarihi: 29 kasım, 1993 (23 yaşında)
Doğum yeri: Tokyo, Japonya
Kan grubu: B
Bildiği diller: Japonca, İngilizce (öğreniyor)
Hobileri:Tatlı yapmak
FAKY'de pozisyonu:Ana vokalist
Lil' Fang Londra sokak modasını seven üyedir,Koda Kumi'yi gördükten sonra şarkıcı olmaya karar vermiştir.Kendisi müziğin çoğu türünü,J-HIP HOP'u, anime şarkılarından rock şarkılarına her türü dinlemeyi seviyor.Bir gün hatta televizyonda Amerika şarkı yarışmasını görmüş ve çılgınca bütün klassik Avrupa ve U.S hitlerini öğrenmiş."Lil' Fang" ismi ona lisenin başlarında ders aldığı müzik öğretmeni tarafından verilmiş.Lil' Fang FAKY'ye klip çevrelerinde İngilizce cover'ları yaparak katılmış. "Gruptaki yüksek ses olduğumu düşünüyorum.Çok konuşuyorum,o yüzden bence ben konserlerden önce herkesi havaya sokmakla görevli kişiyim." Anna onun hakkında "Lil' Fang vahşi, ama aslında aramızdaki en kız gibi üye" demiştir. Mikako Anna'nın söylediğine katılarak, "Lil güçlü ve agresif, ama kesinlikle tatlı şeyleri seviyor ve gruptaki en kız üye." demiştir.
Benim düşündüklerim:
Lil' Fang,kesinlikle gruptaki favori üyem.Nokta.Kendisine bayılıyorum.Özellikle You ve Surrender'da gördükten sonra kesin kararımı vermiştim.Evet,klişemi bozarak bu sefer gruptaki en küçüğe aşık olmuyorum.Yaşasın,başardım!
Gerçekten Lil' Fang'ı You'da gördükten sonra direk şöyle dedim; "Aman Allahım o kız benim kızım! *_*".Çok seviyorum onu.Aslında ilk en küçük üyenin o olduğunu düşünmüştüm ama Faky beni çok kötü şaşırttı.En küçük olacağına en az ihtimal verdiğim üye en küçük oldu.Pekala.
Lil' Fang Faky'den favorim!

Mikako

faky mikako ile ilgili görsel sonucu

Doğum tarihi: 7 haziran, 1994 (22 yaşında)
Doğum yeri: Fukuoka, Japonya
Kan grubu: A
Bildiği diller: Japonca, İngilizce (öğreniyor)
Pozisyonu:Vokalist,dansçı
"Hala grupta doğru pozisyonda olmadığımı düşündüğümden hala arıyorum" demiştir Mikako.Mikako,kendisini her türlü duruma hazırlaya bilir,ne olduğu fark etmez.Mikako'nun tarzı trend değildir,grupta herkesi mutlu eden kişidir."O herkesle eğlenebilen tek kişi."demiştir Lil' Fang onun için."O iyi anlamda inatçı.Ne istediğini biliyor ve onun peşinden gidiyor."demiştir Anna onun için.Aynı zamanda Akina "Mikako her zaman öne çıkan ilk kişi ve gerçekten çok çalışıyor."demiştir.Müzik olarak,o kesinlikle dört kız arasından en büyük j-pop fanı,ama o her zaman Japonya ve yabancı ülkelerden kız gruplarını sevdiğini söylüyor.O aynı zamanda her zaman 'grup yaratmak' için can atıyor.FAKY ile,hayalleri kesinlikle gerçek oldu.
Benim düşündüklerim:
Eğer You'yu izlemesem,favorim o olurdu.En sevdiğim üye olmuştu aslında.Onu seçecektim,sonra Lil' Fang beni seçti.Bias'mız bizi seçer.
Mikako,mükemmel.Her şeyiyle.Surrender'da performansı harika,sesi ve dansı harika.Karakteri de harika.Aynı zamanda benim gibi büyük bir j-pop fanı.Mikako'yu seviyorum.

Akina

faky akina ile ilgili görsel sonucu

Doğum tarihi: 23 kasım, 1999 (17 yaşında)
Doğum yeri: California, USA
Kan grubu: A
Bildiği diller: Japonca,İngilizce
Ailesi: Amerikalı baba, Japon anne
FAKY'de pozisyonu:Vokalist,dansçı
Akina California'da amerikalı baba ve japon anneden doğdu  ve her zaman grupta görevinin grubu Amerika kültürü ile demlemek olduğunu söyler.Çocukluğunu Okinawa'da,Japonyada geçirmiştir,U.S'a döndüğünde bir kaç yer gezmiş ve yeniden Japonyaya dönüp FAKY'ye katılışmıştır."Etrafta dolaşıyorum,o yüzden bence arkadaş edinmede iyiyim."demiştir kendisi için."Akina yaşından çok daha olgun."deöiştir Anna onun için."Akina her şeyi çok çabuk kavrıyor ve çevresinin çok iyi farkında." demiştir Mikako.Akina altı yaşından beri vokal ve dans dersleri almıştır ve sürekli gitarla şarkı yazma becerileri üzerinde çalışmıştır.Akina  'The Weeknd and Years&Years' gibi R&B ve electro sanatçıları dinler.Moda bilgesidir,aynı zamanda Vanessa Hudgens'ı kesinlikle 'kız'ı olarak tanımlamıştır.(Vanessa Hudgens onun örnek aldığı kişidir).
Benim düşündüklerim:
Akina,grubun yeni üyesi sayılır.Aslında iki yıl oldu sayılır.2015 ekiminde Diane ve Tina'dan sonra gruba katılmıştır.
Akina'nın grubun en küçüğü olduğunu öğrendiğimde ufak çaplı bir şok geçirdim.Hiç ihtimal vermiyordum çünkü.Ben Mikako ya da Lil' Fang'dır diye düşünmüştüm.Büyük süpriz oldu.
Moda anlayışına bayıldığım,görseli Anna'dan sonra en iyi olan üye benim için.Çok seviyorum.

Bu arada,kızların sloganı 'Yapmak istediklerini,kendi tarzlarıyla yaparlar'(Do what they want,the way they want). (I am bu slogana bayılmak :D)
Bu kadardı arkadaşlar.Bundan sonra FAKY,Fudanjuku'dan sonra en sevdiğim kız grubu.Kesinlikle bayıldım.
Dinleyin,beğeneceksiniz.
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
FAKY wikipedia
FAKY generasia
Faky resmi sitesi
Faky resmi blogu
Faky resmi Facebook
Faky resmi Twitter
Faky resmi Youtube
Faky resmi İnstagram
Logo Design by FlamingText.com

9 yorum:

  1. Kızlar pek şekermiş :) Bir de şarkılarını dinleyeyim :))

    YanıtlaSil
  2. Mikako'yu çok sevdim neden bilmiyorum. Şarkıları da çok güzelmiş. Bu grubu dinlerim bundan sonra.
    Bu arada benden duymuş olma ama blogumda çekiliş var :))

    YanıtlaSil
  3. heyecanlandım Jpop erkek gruplarıyla ilgili bir yazı da geleceğini öğrenmemle :D
    ama bundan evvel sarılmak istedim sana Aysel, yaa bugün biliyor musun bir de bugün bir arkadaşa wattsap'dan kıpır kıpır bir şarkı aradığımı yazmıştım. böyle, yepyeni, hiç duymadığım cinsten. çünkü aşina olduğum gruplar olunca bana seslerinden ve müzik tarzlarından dolayı o yeni havasını veremiyordu. 'you' adlı parçasını dinliyorum şimdi bunu yazarken, cidden çok güzel. teşekkür ederim bolcana. aa, bir de mimin birini yaptım. diğerini ama dönüşte yapacağım. şu an evde değilim, bu yazıyı da telefondan yazıyorum. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecha Kawaiii, River ^_^
      Ben de sarılmak istiyorum sana.
      Bu arada,erkekler yazısı gecikebilir,biraz üşengeçliğim tuttu bu aralar.
      Yaa You harika.Demek ki benden önce duymuşsun.O zaman severek birlikte dinleriz Faky'yi ^_^
      Merakla mimi bekliyorum tomodachi :)
      Jaa ne ^_^

      Sil
  4. Tam bu pembe saçlı hiç japona benzemiyor diycektim ki zaten yarı amerikanmış :D
    Fakat şarkıları sanırım bağımlılık yaptı arada jpop dinlesemde pek takip etmem ama bu kızları sanırım takip edebilirim , girl digger çok güzel ya sürekli başa alıp dinliyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Anna'yı ilk gördüğümde demiştim japon değil.Akina biraz daha benziyor gibi japona bence,yarı japon olduğu için.
      Bana da bağımlılık yaptı.Girl Digger harika ^_^

      Sil
  5. Tesadüfen Candy şarkısına denk gelmemle kafayı Faky'ye taktım ben de. Bir yıldırım aşkıyla One Ok Rock'a bağlanmıştım, bir diğeri de Faky oldu sanırım :3
    Ay yazı bir harika eline sağlık, Faky rehberim olarak yıldızladım kendisini :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler!
      One Ok Rock seviyorsun demeek,yaşasıın,ben de çok severiim :)
      Umarım burayı bol bol seversin ^_^

      Sil

Okuduğum bloglar