25.2.17

Grup Tanıtımı - CLC


CLC hobgoblin ile ilgili görsel sonucu

Herkese merhaba!

Dün keşfettiğim kız müzik grubu CLC.Çok sevdim.


CLC aslında bu aralar her yerde gördüğüm ve bıkmaya başladığım 'şirin kız' konseptindeki bir müzik grubu idi.Fakat 2017 ocak ayında Hobgoblin'le tarzlarını değiştirdiler ve iyiki de değiştirmişler.Böyle devam.

CLC (Hangul: 씨엘씨) Cube Entertainmnet tarafından 2015 yılında kurulan yedi üyeli Güney Koreli kız grubu. Grup Seunghee, Yujin, Seungyeon, Sorn, Yeeun, Elkie ve Eunbin'den oluşur. CLC'nin anlamı; CrystaL Clear(Kristal Berraklığı)'dir.2016 yılında gruba 2 üye daha katılmıştır.
(Vikipedi'den)
Ciddiyim tatlı kız konseptinden bıktım.O masum giyinmiş kızlar,işte tatlı haraketler falan.2ne1'ı biliyor musunuz?Çok köklü,eski ve en iyi kız k-pop gruplarından biri.Fakat dağıtıldı,Goodbye şarkısı ile veda ettiler.(eğer bilmiyorsanız bir açıp dinleyin derim)Sonra 4minute'u duydunuz mu?O da yine en iyilerden.Fakat,o da dağıtıldı.İşte böyle mükemmel grupları dağıtıyorlar.Ve ben bu aralar nereye baksam tatlı kızları görüyorum.

Sert kız konsepti.Bu aralar ihtiyacım olan şey.Hani o badass denir ya o işte.


CLC hobgoblin ile ilgili görsel sonucu

Bir de şöyle bir şey var,2ne1,4minute gibi kız grupları sert kız stili ile öyle bir yer edinmiş ki onlar gibi hangi kız grubu çıksa herkes '2ne1'a benziyor',işte '4minute kopyası' falan diyor.Deliriyorum böyle yorumları görünce.Yahu siz değil miydiniz efsaneler dağıldı ortalıkta yetenkli güzel kız grubu,farklı bir şey yok diyen.Alın işte var,şimdi de kopyalama mı oluyor?
Bir de,insanların bu lafları aynı şirkette çıkış yapmış kız gruplarına demesi.Mesela Blackpink,2ne1'a çok benzetiliyor.Aşırı benzetiliyor.Hala anlam veremedim,tabii ki benzeyecek aynı şirketin grubu ikisi de.Aloo,ikisi de YG Entertainment!
Sonra da CLC.4minute'a benzetiliyor.İkisi de Cube Entertainment.
Oh,iyi.Söylemek istediklerimi söyledim,nefretimi kustum rahatladım.

Bir BLİNK ve yeni bir Cheshire olarak,böyle saçma yorumlardan bıktım açıkçası.


CLC hobgoblin ile ilgili görsel sonucu

Hobgoblin,CLC'nin geçen ay,yani ocakta çıkmış yeni şarkısı.Hobgoblin'le kızlar 360 derece değiştiler,birden bire tatlı kız şeklinden sert kıza dönüştüler.Bu değişim beni sevindirdi açıkçası,bence bu şekilde daha çok beğenilip daha çok yükselecekler.Öyle umuyorum.Bu şekilde devam etsinler.
Hobgoblin,dinleyen herkese 4minute'u hatırlattı.Bir sevinç,bir rahatlama da var tabii.4minute dağıldı,demek ki, CLC onları unutturmayacak.
Bu arada,Hobgoblin'in sözlerini ve koreografisini bizzat 4minute üyesi,Cube Entertainment'in solo sanatçısı Hyuna yaptı.Bu yüzden de 4minute'a benziyor.
CLC,bence bu yeni konsepti çok güzel taşıyor.Onlara çok uydu.Hobgoblin'e bayıldım.Şarkı,klip,koreografi falan hepsi güzel.Bir dinleyin derim.
Grubun fan adı Cheshire.Cheshire,Alice in Wonderland'daki o gülen kedi.Ondan esinlenerek seçilmiş.Zaten grubun logosu da o şekilde.
Ben de artık Cheshire'm!

Aslında eski klipleri de izledim ve bence bu tatlı kız olayını çok çok fazla abartmamışlar.Ama şu anki konsept daha çok yakışıyor bence.
Ben grubu çok beğendim.Hala üyeleri tanıma aşamasındayım.
Bias'm Sorn. :)
Ozaman sizi Hobgoblin'i dinlemeye gönderiyorum.
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

2 yorum:

  1. Ben Clc 'i comeback yapınca tanıyamadım ciddi olarak , çıkış yapmadan yetenekliler diye çok umutluydum sonra o dediğin şirin kızlardan biri oldu tabi baya hayal kırıklığı oldu . Ama bişey deyim kore de erkekler bu girlcrush konseptinden nefret ediyormuş , güçsüz oppaaa diye dolaşan kızları sevdiklerinden hep .
    Şarkıyı ilk izlediğimde direk aklıma 4minute geldi ama kopyaladıkları filan hiç aklıma gelmedi , zaten hyuna yazmış şarkıyı , konsaepti filan bir zahmet benzesin , bence böyle çok iyi olmuş umarım tarzlarını bozmazlar ^^ sorn benimde favorim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CLC böyle devam etsin.
      Yaşasın benim gibi düşünen birii ^_^ Yaşasıın Sorn biaslı biriii ^_^

      Sil

Okuduğum bloglar