22.2.17

Yazın İzlediklerimden - Beintehaa



beintehaa ile ilgili görsel sonucu

Herkese merhaba!

Hazır yavaş yavaş yaz gelirken,şubat sonunda bitmeye karar verirken,içimde bir şeyler 'yaşasıın yaz geliyor' diye kıpır kıpır olurken bu yazıyı hazırlamaya karar verdim.(Y/N:Aslında dün yayımlamak istiyordum ama şimdiye kaldı :/ )


Yazının esas konusuna geçmeden önce,yazı öncesi bahsedeceklerim var.Umarım sıkılmazsınız.

Öncelikle evet,The Hoopers yeni teklisi 'Shirotsumekusa' bu gün çıktı.Yaşasııın.Yakında yazısını hazırlayacağım.

Sonrasında ise dün Nevruz'un dört çarşambasından biri,yazın ilk müjdecisi Su Çarşambası idi.Su Çarşambanız kutlu olsun!


beintehaa ile ilgili görsel sonucu

Şimdi benim Asya sevdalısı olduğumu biliyorsunuz.Aslında çocukluğumdan,çok küçük yaşlarımdan beri yabancı ülkeleri,işte böyle bilmediğim,başkalarının önyargı ile yaklaştığı(insanlar bazen çok garip oluyor) bazı ülkelerde bile seveceğim bir şey bulabiliyordum.Hala da diğer kültürlere,dünyaya olan aşırı merakım sönmüş değil.Elimde olsa bütün dünyayı gezerim.(belki de gerçek oldu,benim gibi bir çılgından beklenir)

Bütün ülkelere meraklı olsam da,çocukluğumdan beri ilgimi çeken Asya kıtası idi.Asya ülkeleri,insanların kaba bir şekilde 'çekik gözlü'(hiç sevmem bu kelimeyi) adlandırdıkları o insanlar ve çok farklı görünen o yaşamları.
En sevdiğim hayallerimin ülkesi Japonya,bunu biliyorsunuz.Sonra Güney Kore.
Ve onlardan sonra,çoğu insana garip gelen Hindistan.Çoğu insanın önyargıları var ama bence çok önceden beri çok güzel bir ülke.Elbette,gariplikleri var ama bu gariplikler kültürden geliyor,kültürden kaynaklanıyor.Ben de bazen 'bu ne yahu' diyorum ama Hindistan ilgimi çekiyor ve seviyorum.Bir gün Hindistan'a gidebilirim diye düşlüyorum,inşallah bir gün giderim.
Hindistan filmlerini önceden seviyordum.Bollywood.Ama hala yeniyim ve hala 'neden daha önce izlemedim ki?'diye soruyorum kendime.Bazı filmler,bazı diziler için.
Diziler,özellikle.Dizileri çok güzel oluyor bence.Katılanlar?Buraya alalım.
Ve sonunda yazımın ana konusuna gelip çattık.2016 yazında her gün izlediğim ama bitiremediğim uzunluğu ile deli eden diziler.Kaliteli iki dizi var benim sevdiğim.İkisi de Kanal 7'de yayımlandı(hatta bir tanesini Kanal 7'de gördüm,daha doğrusu ablamla birlikte gördük) ve hala yayımlanıyor diye biliyorum.İss Pyaar Ko Kya Naam Doon(Kanal 7'deki adı ile 'Bir Garip Aşk') ve Beintehaa (Kanal 7'deki adı ile 'Benimsin').
Ben Beintehaa'yı daha çok seviyorum ama elbette ikisi de efsane.Bu yazımda Beintehaa'dan bahsedeceğim.Ama önce nasıl başladığını anlatayım.


beintehaa ile ilgili görsel sonucu

2016 mayısı,ya da daha öncesi idi sanırım.Aslında ablamla başlamıştı.Bir Garip Aşk'ı biri tavsiye etmişti,izlemeye başlamıştık.Daha doğrusu ablam izlemeye başlamıştı.Sonra ben onda görmüş,sevmiştim.O da bana birinci bölümden göstermiş ve diziyi birlikte izlemeye başlamıştık.
Daha sonra televizyonda Kanal 7'de görmemizle Benimsin'i keşfetmiştik.Ben dediğim gibi Benimsin'i daha çok seviyorum.Daha güzel,daha tatlı,daha farklı bir dizi.
Ablamla onu da izlemeye başlamıştık.
Sonra ablam izlemeyi kesti ama ben devam ettim,tek başıma izledim.Yaz boyunca izlemiştim,sanırım ağustosta,ya da ağustos sonunda bıraktım.(çünkü bitmiyordu).Ve sonra da şimdiye kadar bir daha izlemedim.Ama ablamla ''Dhoom 3' ve '3 İdiots'u izledikten sonra,benim içimdeki Hint Prensesi(aferin Aysel gerçekten çok güldük) uyandı ve dedim devam etmeliyim dizilerime.
Bir sebebi de,yavaş yavaş yazın gelmeye başlaması ve ilk yazın başladığım için yeniden aynı hislere ihtiyacım olmasıydı.Muhtemelen anlatamadım ama hazır yaz geliyorken ben de devam edeyim dedim.
Animeler kadar sevdiğim tek şey,hint dizilerine devam ediyorum.Bundan sonra bir düzen belirledim,cumartesi ve pazarlarımı artık Beintehaa dolduracak.Ve diziyi bitireceğim.Aynı zamanda anime izlemeye de devam edeceğim.(animeyi bütün hafta boyunca zaman buldukça izliyorum,aynı zamanda cumartesi ve pazar izliyorum).


beintehaa oyuncuları ile ilgili görsel sonucu

Gelelim bu gün bahsettiğim ve izlemeye devam etmeye karar verdiğim Beintehaa'nın konusuna ve neden bu kadar çok sevmeme.
(Bir Garip Aşk'dan bu yazımda bahsetmeyeceğim,belki başka yazılarımda,bu yazımda Beintehaa'dan bahsedeceğim,çünkü ona devam ediyorum).
Benimsin, (Hintçe: Beintehaa), Fortune Productions tarafından yapılan, Colors TV tarafından yayımlanan dram ve romantik komedi türündeki Hint televizyon dizisi.
9 Nisan 2016 yılında ise Türkiye'de Kanal 7'de Benimsin adıyla yayımlanmaya başlamıştır.

Zain ve Aaliya iki zıt karakterde kuzenlerdir. Zain kendini beğenmiş hayatı umursamayan yakışıklı bir gençtir. Zain'in ailesi çok zengindir. Zain eğitimine İngiltere'de devam etmektedir. Ancak okuldan çok gözü İngilizlerin güzel kızlarını görmektedir. Hal böyle olunca da okul tam bir hayal kırıklığı olmuştur Zain için.
Usman (Osman) Bey, Zain'in babasıdır. Oğlu Zain'in okulda ki başarısızlığını öğrenen Usman (Osman) Bey oğluna hem bir ders alması için hemde kuzeninin düğününde bulunması için onu Bhopal'de yaşayan Zain'in halasının yanına gönderir.
Aaliya ise Zain'in tam tersi bir karaktere sahiptir. Aaliya, iyi yürekli ahlaklı ve yardım sever bir kızdır. Aaliya evliliğin baharındadır. Ancak nişanlısı Zişan'ı hiç görmemiştir. Düğün hazırlıkları sürerken Bhopal'e gelen Zain, kuzeni Aaliya'yı görünce çok beğenir. Aaliya ise eve gelen Zain'i nişanlısı Zişan sanır ve onu çok beğenir. Gerçekler kısa süre içinde ortaya çıkacaktır.
Sonrasında Zişan ve ailesi, Zein yüzünden Aaliya'ya iftira atınca, Aaliya'nın dayısı ve aynı zamanda Zain'in babası Usman (Osman) Bey, laf söz olmaması için Zein ile Aaliya'yı evlendirmiştir. Başlarda ikisi de bu evlilikten pek memnun olmasa da sonrasında birbirlerine alışacaktır.


harshad arora ve preetika rao ile ilgili görsel sonucu

Dizinin konusu böyle.Dizinin baş karakterleri Zain(Harshad Arora) ve Aaliya(Preetika Rao),harikalar.Özellikle Harshad Arora çok başarılı,öyle böyle değil.Preetika Rao'ya gelince,dizideki karakterini çok beğeniyorum.
Dizinin başları özellikle çok güzel.Çok eğlenceli bölümleri var.Böyle bazen deli eden,bazen de yüzünde gülümseme yaratan bir dizi.Başrol çocuğa bayılmam da diziyi çok sevmemin bir nedeni.
Dizinin orijinal bölüm sayısı 237 bölüm.Neden bıraktığımı anladınız diye düşünüyorum.
Bu arada,hint dizilerinde,filmlerinde kullanılan kaliteli müziklere bayılıyorum.Bu dizideki müziklere de bayılıyorum.Yazının sonuna sizin de dinlemeniz için bırakacağım.


harshad arora ve preetika rao ile ilgili görsel sonucu

Diziyi sevmemin bir nedeni de dizinin Hindistan'ın müslüman kesiminde geçmesi.Yani dizide İslam dini var,karakterler müslüman,bu yüzden ayrı bir huzurla izliyorum.Çok hoşuma gidiyor.
Bu dizinin de burada durmasını istedim.Bence açıp bir kaç bölüm izleyin.Beğenilecek,güzel bir yapım.
Ben diziye devam edeceğim.
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Beintehaa - Tu Noor Hai (jenerik)
Beintehaa - Mere Maula
Beintehaa - Yeh Ishq Hai
Beintehaa vikipedi
Logo Design by FlamingText.com

5 yorum:

  1. Benim sıralamam Japonya , Hindistan sonra da kore çok merak ediyorum ya ^^ Hintlilere karşı çok önyargı var ya , aslında benim gördüğüm en düzgün insanlar dan Hintliler küçükken bir yıl amerikada yaşamıştık o zaman hep Hintlilerle görüşüyorduk , çok sıcak ve çalışkan insanlardı aynı zamanda aşırı zekiler amerikada zeki insan yok hep bu asyalılar geliyor onlar sayesinde her şey :D onlar sayesinde hint filmlerine filan başlamıştım hatta biz hep hint yemekleri yaparız evde çok lezzetli olur ^^ - içimde ki hint sever ortaya çıktı aman yarabbim -
    ama bişey diyim mi diziler çok uzun ya ben 15 bölüm diziyi zor bitiyorum hint dizileri izlemeye çalıştım yazın izleyemedim çok uzun geldi :D sen bitirene kadar zaten mevsimler değişir :D yaza da yenileri gelir muhtemelen :D
    Yalnız o nasıl olay öyle , birbirlerini tanımasalar da çocuğun halası demiyor mu bak senin bu kuzenin diye , hhahahaha :D

    YanıtlaSil
  2. Ah bu hind seriallarından birini ətrafımdakılar çox tərifləməyə başlayınca izləmək istəmişdim söylədiyin kanaldan. İnan Ayselim 1 seriasına güclə baxdım. Nədənsə mənə həm hərəkətlər, həm duyğular çox süni gəlmişdi. Hələ bir də arada hər adi səhnədə verilən o gərilim musiqisi... Normalda hind filmlərini sevən birihəm əslində. Amma dizilərini, ən azından baxdığım dizini sevməmişdim.Mövzusu maraqlı olsa da hadisələr çox ləng irəliləyir sanki.Bu baxımdan Koreya seriallarına bayılıram. Qısa olurlar və hadisələr sürətli baş verir. Bitincə dadı da damaqlarda qalır. Yenə də zövqıər fərqlidor təbii ki. Bu qədər çox sevilirsə bir şeylər var hər halda hond dizilərində mənim anlamadığım:) Çoox uzun bir yorum oldu. Hadi mən qaçdım. Qucaq dolusu sevgilər.♡♡♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bəzən mənim də üyərim sıxılır,hələ o uzun baxışmalar yoxdur...Koreya seriallarını da sevirəm,amma hər bir bölümü 1 saat olur,çox uzun gəlir.Amma eyni zamanda dadı damaqlarda qalır.
      Bu gözəl yorum üçün təşəkkürlər :)

      Sil
  3. yazın bende uzun dizilere sarıyorum. fakat bol sezonlu Amerikan dizileri oluyor genelde. mesela, şimdilerde on ikinci sezonunda olan Bones birkaç sene evvel yazın başlayıp izlediğim dizilerden bir tanesiydi. küçükken annemin sayesinde Brazilya dizilerini seyrediyordum, ama hiç Hint dizisi izlememiştim. ^^
    Başlarsam büyük ihtimal yazın başlarım buna, çünkü Bones bitti bitecek. bir de yaz gecelerini diziyle geçirmek ayrı hoşuma gidiyor benim. yalnız bölüm sayısını gördüğümde ilk baştan gözüm korktu ama sonra, Riv sen ki on sezonluk smallville ile sekiz sezonluk charmed'ı bir çırpıda bitirmiş insansın, izlersin işin ne yazın dedim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölüm sayısı ilk benim de gözümü korkutmuştu.Hakkaten yazın izlemek çok zevkli,hem işimiz ne :)
      Kolay gelsiin Riv ^_^

      Sil

Okuduğum bloglar