20.1.17

Biraz kendim hakkında ^_^


about me ile ilgili görsel sonucu

Herkese merhaba!

Bu gün biraz farklı bir yazı giriyorum bloga.Bu yazıda,uzun zamandır yazmadığım bir şey yazacağım.Biraz kendim hakkında yazacağım.


watashi... ile ilgili görsel sonucu
Japonca ben,yani watashi :)

Evet,hala büyümekte ve kendimi keşfetmektekteyim.Tanımayanlarınız varsa ben Aysel,Azimova Aysel.Azerbaycandan yazıyorum.12 yaşındayım ve dünya gittikçe umudunu kaybederken gülümsemeye çalışıyorum.
(biraz fazla felsefe oldu sankiiii :D )

Ortaokula daha geçen yıl başlamış,bir yandan okulla boğuşurken bir yandan da bloga yazmakta olan biridir Aysel.Hislerini,gördüklerini,dinlediklerini,izlediklerini,okuduklarını,sevdiklerini ve yaşadıklarını yazar.Her şeyden yazar.

Sinirlendiğinde ağlamamak için kendimi sıkar ve ateş topuna döner,mutlu olduğumda gerçek dünya umurumda olmaz.Anime izlediğimde,müzik dinlediğimde,kitap okuduğumda gerçek dünyadan ayrılırım.




İlgili resim
Öncelikle bu yazıyı neden şimdi yazıyorum,neden kendimi birden tanıtmaya başladım.

Bu aralar blogda çok güzel yeni insanlarla tanıştım.Gerçekten blogda güzel insanlarla tanışmak harika.Onlar için kendimi ayrıca tanıtmak istedim.

Diğer bir nedeni ise,bu aralar kendimi anlatma ihtiyacı hissetmem.Dediğim gibi kendimi keşfetme,nelerden hoşlanıp hoşlanmadığımı anlama sahfasındayım ve hala kendim hakkında yeni şeyler öğreniyorum.Bu yüzden,sizinle kendim hakkında yeniden bir yazı hazırlamak istedim.Çünkü,bende yenilikler var.

(bundan sonrası bolca Fudanjuku ve başka gifler içerir)




fudanjuku light gif ile ilgili görsel sonucu
Light seni kemirebilir miyim? :)

Blogu az çok takip eden biri nasıl bir Asya delisi olduğumu anlar.Japonya(özellikle Japonya),Güney Kore,Tayland,hepsini seviyorum.Bazılarının değimi ile çekik gözlüleri seviyorum.


Danso Revulation'dan :)
O zamanki bütün üyeleeer ^_^

Ama özellikle Japonya.Fakat bu sevgi nerden geliyor?
Çocukluğumdan beri Japonyayı az çok sevsem de,bu sevgi 2016 ağustos ayında kendini göstermeye başladı.2016 ağustosunda Japonyayı tam anlamıyla sevdiğimi farkettim.


İlgili resim
Kookie'nin bu haraketine bayılıyoruum


Aslında,anime izlemiyordum.Ablam Sailor Moon'u gösterdiğinde,ilk o zaman Japonyayı sevmeye başlamıştım sanırım.Ablam çocukluğundan Sailor Moon delisi olduğu için bana da sevdirmesi zor olmadı.Zaten Ay Savaşçısını kim sevmez.

Amaaa,ondan sonra bile bir Japonya sevdalısı değildim.Bu geçen yıl başladı,gerçekten.Japonya,Güney Kore,Fudanjuku,j-pop,k-pop ve karşınızda format atılmış bir Aysel. :D


fudanjuku gif ile ilgili görsel sonucu
Momotaro'dan öpücükleer ^_^



Her şey Fudanjuku ile başladı.Fudanjuku,Fudanjuku,Fudanjuku....
Ağustosu hayatımın dönüm noktası yapan o pas parlak kızlar.
Temmuzun sonu,ağustosun başı.Ablam işe gitti,annem evden alışveriş yapmaya çıktı.Ve evde yalnızım.Gün sonunda Fuou(Fudanjuku hayranı) olacağımdan haberim yok.
Hikaye yazıyordum.Ve bu yüzden dinleyecek şarkı arıyordum.Hero kelimesine takmıştım.Hero ile ilgili bir şarkı arıyordum,çünkü hikayeye uyuyordu.Ama lanet olsun ki, hiç bir şey bulamıyordum.
Light ve Koukiii ^_^
Ve sonunda pes edip sadece başka ne zırvalıklar çıkacağını görmek için Youtube arama bölümüne(çok açıklayıcı olduu) Be Hero yazdım.
Ve,karşıma Fudanjuku - Be Hero çıktı.
Sadece meraktan açıp izlemeye başladım.
Ve şarkı başladı,kırmızı renkli 'Be Hero' yazısı çıktı ekrana.Ve şarkının ilk sözlerinden Japonca olduğunu anladım.Kolaydı bu.
İlgili resimSonra yavaş yavaş üyeler görünmeye başladı.O zaman ne olduğunu bilmiyorum tabii,durmuş bakıyorum.Kısa saçlılar,japonlar diye düşünmeye başladım.Evet,Japonya müzik grubu.Sonra yavaş yavaş saymaya başladım.İlk tabii hepsini bir birine karıştırıyorum.Sonunda yedi kişi olduklarını anladım.
İlgili resimVe nakarat başladı.
Şarkının ilk nakaratında dans etmeye başladım.Ama yavaş yavaş.
Sonra yavaş yavaş düşünmeye başladım,'erkek mi bunlar'?Video boyunca erkek olup olmadıklarını kavrayamadım.
Ve ikinci nakarat.Danslar.Birlikte göründükleri bölümler.Ben çoktan bayılmıştım şarkıya.Özellikle üyelerin aralarından bir kaçını çok sevdiğimi iyi hatırlıyorum.
fudanjuku gif ile ilgili görsel sonucufudanjuku gif ile ilgili görsel sonucuŞarkıyı bir yandan dans ederek tekrar etmeye çalıştığımı hatırlarım.Enerji gelmişti,gülümsemeye başlamıştım.Ve şarkının sonlarına doğru bayılmıştım gruba.Sonunda,erkek olmadıklarına karar vermiştim.Çünkü,erkeklerden biraz da olsa farklıydılar.Aslında,bu onları daha da sevmemi sağlamıştı.Hep böyle bir şey aramamış mıydım?Erkek gibi kızlar.Ve işte,bulmuştum.
İşte o gün,Fudanjuku ile tanıştığım gündü.
Umarım,sonuna kadar okumuşsunuzdur.
Biraz da kendim hakkında küçük bilgiler vereyim.


fudanjuku gif ile ilgili görsel sonucu
Havalı Kensuiii ehuehu :)

1.Çok fazla,çok çok fazla kendi kendime konuşurum.Çocukluğumdan gelen,aynı zamanda son zamanlarda belirginleşen bir özelliğim.Ev halkını deli ettim bu özelliğimle.Şarkı sözlerini tekrar ederim,gün içinde yapacaklarımdan konuşurum.İzlediğim bir şey,gördüğüm bir şey hakkında konuşurum.


fudanjuku gif ile ilgili görsel sonucu
Moshimo Kore Ga Koi Nara'dan Ryoma *_*

2.Baharatlı ve ekşi şeylere bayılırım.Kesinlikle tatlılardan daha çok seviyorum.Aynı zamanda cips manyağıyım,her şekilde cips yiyebilirim.


fudanjuku gif ile ilgili görsel sonucu
Koukiii :)

3.Genellikle rahatımdır ve dışardan nasıl göründüğümü düşünmem.Düşünenlere sinir olurum.Saçlarım,üstüm başım dağılmış bir şekilde dolaşabilirim,benim için sorun olmaz.Saçlarımı günlerce taramaya bilirim.Evet,gerçekten dağınık ve pasaklıyım.


fudanjuku gif ile ilgili görsel sonucu
Uramasa Kouki'ye seni seviyorum derken :D
(onu suçlamıyorum,sonuçta karşısındaki kami-sama ^_^ )

4.Sanırım,yani Aybenizin(ablamın) dediğine göre biraz kaba ve sert biriyim.Kimseyi umursamıyorum ve kullandığım her hangi bir şeyi değim yerindeyse hayvancasına kullanıyorum.Kaç kulaklık,kaç şarj aleti elimde son nefesini verdi bir bilseniz.Ama benim bir suçum yok,nasıl kullanırsam kullanayım sürekli bozulmayı başarıyorlar.Bu yanımla biraz Nam Joon'u andırıyorum sanırım. :)


Leo,Kouki ve Uramasa otobüste ^_^

5.Alındığında yesem de vanilyalı dondurma sevmiyorum.


Dur bakayım,bence Kojiro :D

6.Bazı şeyleri çok fazla kafama takıyorum ve çok düşünüyorum.Acilen şu huyumdan vazgeçmem gerekiyor.


Ve kızın yerinde olmak isteyenleri buraya alalııım :D

7.Şirin olmaya çalışanlardan,yani şirin olmak için rol yapanlardan hoşlanmıyorum.Aynı şey samimi olmak için rol yapanlar için de gerekli.


Kensui ve şımartılan yeni üye Leo :D

8.Benim için kitap herşeydir.En sevdiğim koku kitap kokusudur.


Tomodachi To Yoberu Kimi E'den şirin bir Kyohei :)

9.Eğer başka bir ülkede doğup orada yaşayabilseydim hiç düşünmeden Japonyayı seçerdim.


Kojiroooo *_*

10.Sert ve kaba şeylerden hoşlanıyorum,biraz da psikopatım.


Biz de seni seviyoruz Ken-chan! :D

11.Japonya ve Güney Kore hayranıyım.Ama özellikle Japonya.


Kouki ve Kojiroo ^_^

12.Animelere bayılırım.İlk izlediğim anime Ay Savaşçısı idi.En sevdiğim anime Cowboy Bebop.


Koukiiiii :)

13.En sevdiğim kadın anime karakterleri:Touka ve Faye Valentine.


Kensui,Light ve Kyoheiii,Light Kensui tarafından sevilirken ^_^

14.Gerçekten şarkı seçmiyorum,özellikle bu aralar.Her tür şarkı dinleyebilirim,türkçeden endonezceye,jazz'dan metale kadar.Ama en sevdiklerim j-pop,k-pop ve hip hop(BTS sağolsun :D ).



Be Hero'dan ^_^

15.İlk dinlediğim Fudanjuku şarkısı Be Hero idi.



Star Traveller kostumleri ile Fudanjuku :)

16.En sevdiğim Fudanjuku şarkısı Noir.En sevdiğim Fudanjuku üyesi Light.


Renjiiii ^_^

17.Eski üyelerden en sevdiğim Renji.Renji aynı zamanda benim psikopatça sevdiğim ve en çok özlediğim Fudanjuku üyesidir.


Ryoooma-kuuun! :) 

18.Gruplarda genellikle en küçük üye favorim oluyor.Bu gerçekten istisnalar haricinde çoğu kez öyle oldu.Bakınız;Fudanjuku Light,BTS Jungkook,Sol T Chae Hee,Blackpink Lisa,K.A.R.D JiWoo ve s.


fudanjuku noir gif ile ilgili görsel sonucu
ANKOROCK çekimlerindeen :)
Sizi yerim ^_^

19.Herhangi bir müzik grubunu çok çok çok ama çok sevebilirim ama Fudanjuku'nun yeri bende her zaman ayrı olacak.İlk j-pop ve dansou grubum ve aynı zamanda beni derinliklerine sürükleyen kız grubu olduğu için Fudanjuku benim için her zaman kraliçe.İlk defa onlarda kendimi buldum,ilk defa onlara kendimi gerçek anlamda kaptırdım.Fudanjuku aynı zamanda dansou stilini sevme sebebimdir.


Uramasa ve Kensui :D

20.Benim için ideal balayı yeri Tokyo.(evet gerçekten bunu herkes bilmek istiyordu aferin)


fudanjuku noir gif ile ilgili görsel sonucu
NOİİİİR :D



21.Yaşlanana kadar Japonyayı seveceğim.Yaşlanana kadar Fudanjuku'yu seveceğim.


Midorakawa Kyoheii ^_^
Allah aşkına bunu nasıl sevmeyeyim ben yaa? :)

22.Fudanjuku'da dikkatimi ilk çeken üyeler:Kensui,Kyohei,Renji ve Momotaro idi.Elbette eski müzik videolarından bahsediyorum.
Masa-kun ve Kyohei-kun :)

23.İlk öğrendiğim Japonca kelimeler:daijobu,minna,baka,kawaii,arigato.İlk öğrendiğim Korece kelimeler:hyung,anyeonghaseyo,unni,saranghe.


Kensui ve Uramasa hehehe :D


24.Herşeye/herkese ön yargılı insanlardan ve samimi olmaya çalışan ama olamayan insanlardan nefret ediyorum.


Kensui,Light ve Kojiro :)

25.Olmamaya çalışsam da bazen çok kibirli ve egolu biri oluyorum.Herkesle yarışmaya ve herkesi geçmemeye çalışsam her şey daha güzel olacak.



Leo ilk kez kendini tanıtırken :)
Çok tatlısın kızım ^_^

26.Notlarıma çok özen gösteririm,çok çalışırım,yani evet,ben bir inek öğrenciyim. (bunu da söyledim rahatladım ehuehuehuuu :D )


Chijo no Buki'den :)
Weaponlaaar ^_^

27.Hastalandığımda genellikle bu boğaza vuruyor ve öksürmeye başlıyorum.Ve iyleşene kadar öksürüyorum,hem de nasıl öksürme,böyle bir başlıyor ve bitmiyor.Sert sert böyle.Bu yüzden annem hastalanmamam için özen gösteriyor.Çocukluğumdan gelen bir alerji bu.Bir çok meyve(portakal,çilek,erik gibi meyveler),süt ve baharatlı yiyecekler bu alerjiyi tetikliyor.Bu aralar çok şükür ki, çok kendisini göstermiyor.


Kojiro,Kouki,yeni üye Leo ve Light :)
Light hemen şımart,hemen :D

28.Hint sinemasını,Bollywood'u seviyorum.


Kyohei ve Kensui :D

29.Japonyaya hayatımda hiç olmazsa bir kere gitmek istiyorum.Bu benim hayalim.


Siz hangisini alırdınız? :)
Ben Kyohei ya da Light ^_^

30.Hayatım boyunca yapabildiğim kadar çok dil öğrenmek istiyorum.Bir dil,bir insan sonuçta.Dil öğreneceğim,bu benim hedefim.Şu an Japonca,Rusça(okulda işlesek de bir türlü bir şey anlayamadığım için kendi kendime de çalışmak istiyorum) ve Arapça hedeflerim.


Onaji Jidai ni Umareta Wakamonotachi'den Kojiro-kun ^_^

31.Büyüyünce ya saçımı kestirmek,ya da boyatmak istiyorum.Eğer kestirirsem çok çok kısa kestireceğim ya da bir tarafını kazıttıracağım(evet delirdin mi diyenleri duyabiliyorum :D ).Eğer boyatırsam parlak pembeye ya da maviye boyatacağım. 



Hadi öleliiim :D

32.Sevdiğim insanlarla psikopatça davranıyorum.Seni öldürürüm,gözlerini oyarım gibisinden mesela.Kendi ablama bile sık sık mal,gerizekalı,Allahın tatlı belası,gerizekasız diyorum.(evet o da bana geri veriyor kelimeleri merak etmeyin :D) Ama aynı zamanda onları ölesiye seviyorum.


Kojiro ve Light :D
Light seni kaynar kazanda pişiririm ^_^

33.Sıcağa dayanabilirim,ama soğuğa hayır. 


Sağol Kojiro öldük *_*
Moshimo Kore Ga Koi Nara'dan Kojiro :D

34.Aybeniz sık sık öküz ve hiç bir şeyden iğrenmeyen bir midesiz olduğumu söylüyor.Ama öküzü daha sık söylüyor.  :D

fudanjuku gif ile ilgili görsel sonucu


İşte bunlar benim hakkımda bir kaç şey.Bu aralar kendim hakkında öğrendiğim yeni şeyler de var aralarında.
Gif'ler nasıl?Yazıya uygun olsun diye değil öylesine hoşuma gittikleri için koydum.Baştaki Jungkook'dan başka hepsi Fudanjuku.Bir de en sonda Doctor Who'da Rose var tabii. :) Gif'ler hakkında görüşlerinizi bekliyorum.Eğer sevdiyseniz bundan sonra yazılarda daha fazla kullanacağım.
Umarım sevmişsinizdir.
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Daha fazla gif için (belki hoşunuza gitmiştir :D)

12 yorum:

  1. merhaba. Çok tatlısın gerçekten 12 yaşında mısın? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.Teşekkür ederiim.Ever gerçekten 12 yaşındayım :)

      Sil
    2. Maşallah o zaman sana çok yeteneklisin..💖

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim,çok çok sağolun.Yüzümü güldüren sizlerden daha iyi değilim. :)

      Sil
  2. Sevgili kardeşim, yaşına göre harika bir blogun var, sen yaştakiler neler yaparken sen böyle dolu bir bilgi paylaşımı sunmuşsun, tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok çok teşekkürler.Bildiklerimi ve yaşadıklarımı insanlarla paylaşmayı seviyorum. :)

      Sil
  3. nefis bir yazıııııı sen yaz her şeyiniiii :)

    YanıtlaSil
  4. Aaa mən də çox təəccübləndim yaşına!!! Heç təxmin etməzdim. Ən çox da nəyə görə bilirsənmi? Gülməli gələcək bəlkə amma, qız, sən bu qədər yapon, koreya adlarını necə yadında saxlayırsan?:)) Onların pop misiqisindən danışanda isə mən heç nə anlamadığım bir aləmdə hiss edirəm özümü:) Maşallah sənə. Yazmağa davam et. Əminəm bu həyatında bir çox gözəlliklərə səbəb olacaq.Sevgilər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok təşəkkürlər sözlərinizə görə.Sevindirdiniz məni.Necə yadımda saxlayıram,onu bilmirəm,amma artıq öyrəşmişəm.Mənim üçün onlar artıq bütün dünyamdır.Yazmağa davam edəcəyəm.Çox çox təşəkkürlər,sağolun.Sevgilər. :)

      Sil
  5. Benim saçım kısa, arkası kazıtılmış ve önleri mavi *-* açıkçası sen anlatırken falan Fudanjuku'yu bayağı merak ettim. Çok güzel ve şirin bir yazı olmuş bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin model de güzelmiş. :)
      Fudanjuku yazılarımın hepsine bakabileceğiniz bir link koyacağım,oradan eğer isterseniz bilgi alabilirsiniz grup hakkında.Baştaki Fudanjuku yazısının altındaki fotoğrafa tıklayarak da Fudanjuku hakkında bilgi alabilirsiniz.
      Çok teşekkürler sen daha şirinsin :)
      https://seymenleyla.blogspot.com/search/label/Fudanjuku

      Sil

Okuduğum bloglar